Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: D800 czy D800E?

Domyślnie D800 czy D800E?

Z ciekawości spytam, decydując sie na d800 które byście wybrali d800 czy d800E??
    Tak siedzę sobie w niedziele i zastanawiam sie czy nie wymienić swojego d3s na d800 (pikseli by mi sie przydało więcej). Co mnie powstrzymuje ano to , ze swojego d3s mam od nowości i ma tylko 9000 klatek przebiegu (trochę żal sprzedawać).
    Ot dylemat.

Domyślnie

D800. E jest dla mnie bezsensu, bo przyrost ostrości jest dość marginalny, a ryzyko wystąpienia mory dużo większe niż w normalnej wersji. I absurdalna dopłata (jeśli by były w tej samej cenie to też bym nie brał E).
    A czy zmieniać d3s na D800 to już inna para kaloszy.

Domyślnie

S4INT dobrze prawi. Wymieniaj szybciorem na wersję bez "E" a nam zapodaj link do aukcji z D3s...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    S4INT dobrze prawi. Wymieniaj szybciorem na wersję bez "E" a nam zapodaj link do aukcji z D3s...

No właśnie się zastanawiam czy zmieniać czy nie zmieniać nie fotografuje zarobkowo, tylko dla przyjemności (co widać po po przebiegu d3s) , do d800 na pewno trzeba będzie grip dokupić bo pewnie nie będzie wygodnie z 70-200 fotografować. Szybkostrzelności d3s nie potrzebuję.... hmm a piksele i filmowanie przydały by się. Trudny orzech do zgryzienia

A tak generalnie ile można wołać za body w idealnym stanie (jak nowy) z przebiegiem ok. 9000 klatek??
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 19-01-2014 o 21:22

Domyślnie

milczek77 taka sztuka to rarytas ostatnio na alledrogo cos było w stanie b. ładnym z przebiegiem koło 140tys za 11tys zł
    Ja będe swojego sprzedawał z przebiegiem 185tys ale z ryska na matrycy ;( widoczną po przymknieciu powyzej f4 i tez mam zagwostke ile wystawic

Domyślnie

d800 a roznica w cenie na objektyw(y)
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    No właśnie się zastanawiam czy zmieniać czy nie zmieniać nie fotografuje zarobkowo, tylko dla przyjemności...
    W takim razie "E" A jak Ci się trafi mora, to się pochwalisz
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

chyba jednak padnie na d800 jedynie czego sie boje to tego by nie trafic na jakąś sztuke chlapiącą czy też problematyczną z AF. tyle się człowiek tego naczytał

Domyślnie

chyba jednak padnie na d800 jedynie czego sie boje to tego by nie trafic na jakąś sztuke chlapiącą czy też problematyczną z AF. tyle się człowiek tego naczytał
    "az tyle" o chlapiacych sztukach d800 to sie czlowiek nie mogl naczytac. problem z af (2 pola po lewej stronie) w nowych egzemplarzach juz nie wystepuje. wg mnie jedynym problemem jest szumiacy monitor. pzdr.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Bądź spokojny. Trafisz...

Gdybyś mieszkał bliżej....
    Od dawna mnie nęci 3Ds. Kupiłem z "E" na wyrost. Jak kupowałem nie wiele było o nim wiadomo. Dziś wybrał bym bez "E". Mory się nie bój. Ja nie mam z tym problemu. Przeszedłem ścieżkę z AF i z olejem. Amator może z tym żyć.
    Uwagi na forum o D800/D600...
    no cóż czasem są dyskusyjne.
    Musisz pamiętać, że wymieniając sprzęt foto na D800, będziesz musiał pomyśleć o wydajnym komputerze oraz o kalibracji szkieł. Mnie to niestety nie ominęło. Za to radość z posiadanego sprzętu bezcenna.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów