Close

Strona 29 z 41 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    a która wg Was pogoda najbardziej się sprawdza? Z czego korzystacie idąc w góry?
    jeśli chodzi o ogólny zarys i poza górami to http://www.meteo.pl/
    natomiast w sprawach narciarsko-górskich to dużo dokładniejsza i sprawdzalna jest ta http://www.mountain-forecast.com/
    oczywiście wszystko najlepiej zerknąć tuż przed wyjściem z domu

choć dzisiaj halny wygrał ze wszystkimi prognozami i zamiast pięknego wschodu i foteczek na Babiej miałem spacer we mgle przy mini huraganie

Oszczędny w słowach Awatar vegetables
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Wczorajszy wypadzik na Pilsko:

1. Tatry & Babia

2. Tatry

3. Team

Domyślnie

Piknie widac na 2 podtatrze, dobre warunki.
    Nikon i podróże ...

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

To było około 15 minutowe okienko i potem znów mleko, poza tym wiało okropnie.

Domyślnie

Fajnie że się udało wykorzystać te 15 minut. Jaka temperatura była, czy z Korbielowa wychodziliście ?
    Nikon i podróże ...

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Temperatura, hm, szczerze nie wiem, kilka stopnie na minusie. Szliśmy z Przełęczy Glinne przez Hale Miziową. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Babią, dobrze że wybraliśmy Pilsko bo z Babiej chmury nie zeszły przez cały dzień.

Domyślnie

A ja przedwczoraj wylazłem wieczorem na Śnieżkę. Pogoda w piątek średnia, widoczność zmienna, wietrznie. Sobota za to piękna, niestety trzeba było iść w druga stronę
    Punkt programu - rozświetlona, nocna Jelenia Góra widziana ze szczytu, niestety tego nie byłem w stanie uwiecznić bez statywu. Nocowałem w schronisku "Samotnia" - polecam.

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Trójka taka... jakby tatrzańska

kasika
    Gość

Domyślnie

Powiedzcie coś o wejściu na Rysy od Słowackiej strony. Zamierzam się na nie w tym roku, latem. Słyszałam, że od Słowackiej łatwiej. Dla porównania byłam na Świnicy od Murowańca, przez Liliowe, Świnica, a w dół przez 5 stawów. Jak trudniejsze są Rysy w porównaniu ze Świnica?

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasika Zobacz posta
    Powiedzcie coś o wejściu na Rysy od Słowackiej strony. Zamierzam się na nie w tym roku, latem. Słyszałam, że od Słowackiej łatwiej. Dla porównania byłam na Świnicy od Murowańca, przez Liliowe, Świnica, a w dół przez 5 stawów. Jak trudniejsze są Rysy w porównaniu ze Świnica?
    Rysy od strony Słowackiej są łatwiejsze od Świnicy, szlak technicznie nie jest trudny, ale czasowo znacznie dłuższy.
    Na wejście i zejście na Rysy potrzeba około 10 godzin, tempo typowo turystyczne, od strony Słowackiej nie ma trudnych miejsc, kilka łańcuchów które w zasadzie nie są potrzebne przy dobrej pogodzie.
    Dla bezpieczeństwa warto wykupić ubezpieczenie, w Słowacji akcje ratunkowe są płatne.
    Kilka zdjęć z mojej wyprawy na Rysy od strony Słowackiej: KLIK
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 29 z 41 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów