Close

Strona 28 z 41 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Jestem w 100% za. Niszczą swoje zdrowie, co kosztuje całe społeczeństwo ( bo w końcu mamy publiczną służbę zdrowia ), czemu jeszcze mam wdychać smród petów, bo ktoś chce sobie na czerwonych wypalić paczkę fajek. A w górach ten zapach się niesie dalej, bo i powietrze jest czystsze...
    A jak ktoś zostawi peta, to upitolić rączki, będzie nauczka.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Tylko zastanawiam się, dlaczego nie może być znaku zakaz palenia, tak jak jest na słowacji :

, bo przyznam się szczerze, że i ja nie wiedziałem nic o zakazie Palenia(sam nie palę, więc się w to nie zagłębiałem)

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

W sierpniu w drodze do D5SP zwróciłem jednemu kolesiowi (szedł z żoną i dzieckiem) uwagę to rzucał się jak wsza na grzebieniu. Powiedziałem mu co i jak - nie podziałało, palił dalej. Więcej nie dyskutowałem - nie było z kim.
    Wychodząc w góry chcę pooddychać świeżym powietrzem a nie jakimś smrodem. Jestem zdecydowanie za karaniem mandatami palaczy na terenie TPN.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Bez przesady z tymi fajkami...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Wiem, że to jest duży problem dla palących, ale wyrzucanie petów gdzie popadnie, to lekka przesada.
    Sam na to popatrz, gdyby każdy, kto przechodzi koło Twojego domu wyrzucał peta Ci do ogródka, pewnie zadowolony byś nie był.
    To samo tyczy się Tatr.
    A jeśli już chce się palić, to niech chociaż weźmie i wrzuci do opakowania i później do kosza... tylko kto tak zrobi??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    To samo myślę!

Siedzę w autobusie ZTM, tłok, wchodzi facet, ale zanim wejdzie rzuca peta pod koła (te 1,5 metra krok w tył do kosza to zdecydowanie za daleki kawał, za dużo fatygi), siada obok na siedzeniu i oddycha głęboko swoimi mocno zużytymi płucami, częstując współpasażerów niechcianym smrodem... Ubrania równie przesiąknięte, co tylko wzmaga odruch blee...

Równie nieprzyjemnie sprawa wygląda na dworze. Można by pomyśleć, że na zewnątrz nikomu dym nie przeszkadza... hm. Starówka (lub inne publiczne miejsce), spacerek, relaksik i dym szalejący z faja. W tłumie, mniejszym lub większym ścisku, gdzie nie bardzo jest jak wyminąć, a nawet jeśli wyminie, to obok następny "tolerancyjny palacz", człek zmuszony iść za szlakiem smrodu, byle do celu, a tam...? Kolekcje petów wokół ławek, miejsc widokowych i innych.

Na przystanku ZTM, gdzie widnieje martwy zapis zakazu palenia pod wiatą siedzi sobie radosny człowieczek i puszcza dymka. W chwili zwrócenia szanownemu uwagi, że wiata nie jest palarnią, cała ta jego radość życia przemienia się w agresję i najczęściej atak na otoczenie, ze skupieniem uwagi na zwracającego uwagę... Coraz częściej strach się odezwać, uprzejmie przeprosić, niemal błaźniąc się do jego stóp, czy łaskawy zechciałby uprzejmie przejść kawałek dalej.

Palaczom dziękuję za tolerancję i zrozumienie niepalących.

W górach, na mazurach czy innych publicznych miejscach, na łonie natury, także są niepalący...
    Ostatnio edytowane przez credka ; 26-12-2013 o 11:48

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    Wiem, że to jest duży problem dla palących, ale wyrzucanie petów gdzie popadnie, to lekka przesada.
    Sam na to popatrz, gdyby każdy, kto przechodzi koło Twojego domu wyrzucał peta Ci do ogródka, pewnie zadowolony byś nie był.
    To samo tyczy się Tatr.
    A jeśli już chce się palić, to niech chociaż weźmie i wrzuci do opakowania i później do kosza... tylko kto tak zrobi??
    Jako palacz też chodzę po górach i czasami też palę, staram się szukać miejsc ustronnych aby innym to nie przeszkadzało.
    Ale nie o tym chcę napisać, ktoś zauważa peta na szlaku, mały biały lub żółty i szczypie w oczy, a co z butelkami po napojach, chusteczkami higienicznymi i innymi śmieciami które turyści wyrzucają, tego nie widać?.
    Wracając do zakazów, co to zmieni, mało mamy zakazów na drogach i jaki procent kierowców tego przestrzega.
    Nie wiem czy wiecie że większość miejscowości w okolicy zakopanego nie ma gazu ziemnego, do opału używają węgla, las dymiących kominów jakoś nie drażni nikogo tak jak pojedynczy turysta z papierosem na szlaku.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Dzis w końcu doszedł do skutku wyjazd w Tatry, cel D5S.
    Początkowo szlak wygląda jakbyśmy szli końcem lata, troszku śniegu na trasie i tyle, dopiero od kolejki, jest już go dużo.
    Jednak pod koniec bez raków jest naprawdę ciężko i trudno, zwłaszcza w miejscach gdzie nie jest przetarte i wydeptane, a i można też wpaść po pas do śniegu

Domyślnie

Wyrzucanie petów to po prostu śmiecenie.
    A zapytam przewrotnie w nawiązaniu do ogródka - a oddawanie moczu i kału?
    Nie lubię chodzić i nadziewać się na niespodzianki. A zrobienie tego obok to już zejście ze szlaku i mandat
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Jako palacz też chodzę po górach i czasami też palę, staram się szukać miejsc ustronnych aby innym to nie przeszkadzało.
    Ale nie o tym chcę napisać, ktoś zauważa peta na szlaku, mały biały lub żółty i szczypie w oczy, a co z butelkami po napojach, chusteczkami higienicznymi i innymi śmieciami które turyści wyrzucają, tego nie widać?.
    Wracając do zakazów, co to zmieni, mało mamy zakazów na drogach i jaki procent kierowców tego przestrzega.
    Nie wiem czy wiecie że większość miejscowości w okolicy zakopanego nie ma gazu ziemnego, do opału używają węgla, las dymiących kominów jakoś nie drażni nikogo tak jak pojedynczy turysta z papierosem na szlaku.
    Najgorszy argument jaki można podać to taki, że inni też tak robią, podobnie a nawet o wiele bardziej.

Strona 28 z 41 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów