Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: Kościół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek80 Zobacz posta
    Komunia prywatna czy komuś robisz usługę? Jak to drugie to za przeproszeniem od d..y strony się za to zabrałeś. Kościołów w Polsce są tysiące. Idź do tego co masz tam robić i sprawdź. Masakra normalnie. Wstyd zadawać takie pytania!
    Nie zarabiam na fotografii. Komunia u siostry. Zwykłe rodzinne fotki. Fachowiec- fotograf tam będzie.

Domyślnie

Tak czy inaczej musisz pójść i sprawdzić.
    D90/N50 1.8D/T17-50 2.8/Nissin Di622 MII

Domyślnie

Ok. Dzięki za odpowiedź.

Domyślnie

A macie "kamerzystę"? Jak nie to Ty nagraj Komunię (fachowca/fotografa już macie); nawet nie wiesz jak - po pewnym czasie - siostra będzie Ci wdzięczna
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artuss811 Zobacz posta
    Jeśli uzyskasz czasu rzędu 1/60 bez lampy i iso w body będzie akceptowane to dasz a jak nie dopełnisz lampą

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
    Mam pytanie co to znaczy dopełnić lampą bo sufit jest pewnie na 20 metrach a ściany żółte lub złote. Straszne mnie ciekawi ta technika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Mam pytanie co to znaczy dopełnić lampą bo sufit jest pewnie na 20 metrach a ściany żółte lub złote. Straszne mnie ciekawi ta technika
    poczytaj

Domyślnie

Najlepiej zacząć od próby generalnej w kościele gdzie ma być ceremonia.
    Pozdrawiam M@rcin
    Nikon D7000 + MB-D11 I N AF-S 18-300 G ED VR I N 50 1,8D I T SP 150-600 Di VC USD I
    I Lowepro Flipside 400 AW I Olympus mju Tough 6020 I

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wikary Zobacz posta
    Chyba sobie żartujesz że tam jest to opisane. Mówimy o konkretnej sytuacji gdzie stoją dzieci w rzędzie i ma nastąpić dopalenie lampą tak aby ta lampa wypełniła cienie ale żeby jej nie było widać. Teoretycznie to ja też to umiem robić.

Domyślnie

Przede wszystkim zorientuj się czy w trakcie ceremonii będziesz miał w ogóle możliwość podejścia do ołtarza. Zazwyczaj jest jeden fotografujący i filmujący,a osoby dbające o porządek pilnują by
    rodzice,chrzestni ,wujkowie i ciotki nie biegali z aparatami po kościele i robili zamieszanie. Raczej zapomnij o możliwości swobodnego fotografowania w trakcie przyjmowania przez dzieci sakramentu.
    Zazwyczaj w godzinach popołudniowych jest tzw wręczanie pamiątki przyjęcia pierwszej komunii św. i wtedy jest już dużo swobodniej. Można zrobić pamiątkowe zdjęcia z rodzicami czy księdzem,
    a i zza pleców fotografa zrobisz grupowe zdjęcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazzi Zobacz posta
    Przede wszystkim zorientuj się czy w trakcie ceremonii będziesz miał w ogóle możliwość podejścia do ołtarza. Zazwyczaj jest jeden fotografujący i filmujący,a osoby dbające o porządek pilnują by
    rodzice,chrzestni ,wujkowie i ciotki nie biegali z aparatami po kościele i robili zamieszanie. Raczej zapomnij o możliwości swobodnego fotografowania w trakcie przyjmowania przez dzieci sakramentu.
    Zazwyczaj w godzinach popołudniowych jest tzw wręczanie pamiątki przyjęcia pierwszej komunii św. i wtedy jest już dużo swobodniej. Można zrobić pamiątkowe zdjęcia z rodzicami czy księdzem,
    a i zza pleców fotografa zrobisz grupowe zdjęcie.
    Dzięki za informacje ale mnie tylko interesuje czy 2.8 bez lampy da radę. To mała wiocha tutaj takiego czegoś jak pilnowanie ludzi z aparatami nie ma. Tylko żeby lampą nie błyskać podczas ceremonii.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów