Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 944s2

Domyślnie 944s2

... pochwalę się.

Prawie rok temu odważyłem się wreszcie kupić auto które od szczenięcych lat zawsze chciałem mieć i które stawiałem ponad wszelkie super-bryki.

Było to Porsche 944 w wersji TS lub S2. Mimo iż produkcja tych aut zakończyła się w 91r to ceny za zadbany egzemplarz s2 osiągają15tysE a TS nawet 25tysE.
    Ponieważ od zawsze kręciła mnie renowacja samochodów postanowiłem kupić egzemplarz zapuszczony ale w dobrej cenie i do odratowania.

W lutym zeszłego roku znalazłem taki. Z kompletem dokumentów, unikalnym kolorem i fabrycznym wyposażeniem (sport fotele, 10-cio głośnikowy soundsystem, pełna elektryka etc) a w stanie na pierwszy rzut oka co najmniej słabym.

Po prawie roku pracy nad nim(okazało się że stan był gorszy niż słaby), wymianie układu hamulcowego, zawieszenia, paliwowego, grubej blacharce, lakierowaniu i wydaniu na drobiazgi, części, naprawy drugie tyle co za sam samochód oraz setkach roboczogodzin własnej pracy auto można by rzec wreszcie stanęło na kołach a ja znalazłem dzisiaj chwilkę żeby mu zrobić parę zdjęć na szybko:

Domyślnie

Modela masz zacnego do zdjec wiec postaralbys sie chociaz o solidne fotki, a nie takie allegrowe gniotki
    Kompletnie nie wiem po co wrzuciles fotke druga od dolu :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Modela masz zacnego do zdjec wiec postaralbys sie chociaz o solidne fotki, a nie takie allegrowe gniotki
    Kompletnie nie wiem po co wrzuciles fotke druga od dolu :P
    No to mi pojechałeś...

Nigdy nie robiłem moto-foto, więc i nie aspiruję ot bardziej chciałem się pochwalić autem niż (nie)umiejętnością robienia zdjęć. Nie chcę się bez sensu tłumaczyć brakiem tele i w ogóle lustrzanki i jeśli te pstryki są zbyt mało artystyczne do tego zacnego działu to rzecz jasna mogę usunąć...

Domyślnie

Proponuje zaczac od kompozycji, bo kadry centralne sa poprostu nudne i malo ciekawe. Do tego nei potrzeba D4 z 24-70 Nawet telefonem mozna zrobic ciekawe zdjecie, ale trzeba miec na nie pomysl
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Proponuje zaczac od kompozycji, bo kadry centralne sa poprostu nudne i malo ciekawe.
    Zgadzam się w 100% mam tylko problem ze znalezieniem kadrów centralnych na tych moich, nazwijmy to już tak - zdjęciach.

Owszem nie ma hadeeru, zdjęcia właściwie nie obrobione, owszem są niepotrzebne odblaski na lakierze (nie mam polara niestety, sprzedał się z lustrzanką), owszem nie ma super-fajnego tła a powinna być stara fabryka - ale centralnych kadrów nie widzę no chyba że nie wiem co to jest centralny kadr co jest wysoce prawdopodobne.

Chciałem tylko pokazać samochód a nie silić się na sztukę przez największe esz. Jeśli nie ten dział bądź zdjęcia nie spełniają forumowych standardów artyzmu - poproszę o usunięcie bo nie mam przycisku "edytuj"...

Domyślnie

Co do zdjęć jest rzeczywiście sporo do poprawienia. Poczytaj trochę o fotografii motoryzacyjnej, przejrzyj chociazby ostatnie wątki wrzucane do tego działu ze zdjęciami samochodów. I zrób kolejną sesję i jeszcze jedną i jest spora szansa, że za którymś z kolei razem uda się "wyczarować" coś na miarę prospektu samochodowego...

W tym sporcie jak wszędzie - praktyka czyni mistrza.

Także, zdjęcia do poprawki, a Porsche'a szczerze GRATULUJĘ!!! Ja jeszcze nie mam tyle odwagi, ale coś takiego śni mi się po nocach! Kolor piękny i widać, że włożyłeś w niego na prawdę masę pracy i kasy.

Domyślnie

Szacun za odratowanie auta. Prawie jak Weeler Dealer Mnie też czasem korci żeby się pobawić w coś takiego, ale nie mam warunków niestety.
    D600 | D750 | D7200 ||| 35/1.4 ART | 50/1.4 ART | 18-35/1.8 ART | 85/1.8 G | 135/2 D | 17-35/2.8 | 24-70/2.8 | 70-210/4
    było: D700 | D3100 | D5200 | CoolPix8800 | 14/2.8 HSM | 28/1.8G | 35/1.8 G DX | 50/1.5 HSM | 85/1.8 D | 135/2 bez D | 12-24/4.5-5.6 HSM | 28-200 D i G | 18-105 G | 18-200 G | 28-300 G | 200-500/5-6.3

Domyślnie

Ja też nie zwracałem uwagi na kompozycję bo też mam słabość do 944 i 924 (jak byłem mały to był na stanie w rodzinie). Będę mógł sobie porobić zdjęcia kiedyś, jak będę w Wrocku?
    Naucz się czytać

Domyślnie

mnie tam się podoba! błyszczy jak psu brzuszek
    a teraz konkrety :
    - dawaj fotki przed w trakcie i po
    - fotki wnętrza
    - fotki rarytasów co tam wsadziłeś
    a teraz minusy tzn co mi osobiście jakoś nie pasuje:
    - felgi
    - końcówka wydechu

czekam więc na więcej fotek i gratuluje pięknego klasyka!
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Zgadzam się w 100% mam tylko problem ze znalezieniem kadrów centralnych na tych moich, nazwijmy to już tak - zdjęciach.

Owszem nie ma hadeeru, zdjęcia właściwie nie obrobione, owszem są niepotrzebne odblaski na lakierze (nie mam polara niestety, sprzedał się z lustrzanką), owszem nie ma super-fajnego tła a powinna być stara fabryka - ale centralnych kadrów nie widzę no chyba że nie wiem co to jest centralny kadr co jest wysoce prawdopodobne.

Chciałem tylko pokazać samochód a nie silić się na sztukę przez największe esz. Jeśli nie ten dział bądź zdjęcia nie spełniają forumowych standardów artyzmu - poproszę o usunięcie bo nie mam przycisku "edytuj"...
    Fotki 3,5,7 nie są wg Ciebie centralne?
    .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów