Close

Strona 880 z 2397 PierwszyPierwszy ... 38078083087087887988088188289093098013801880 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 791 do 8 800 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

To prawda. W jednym z allegrowych sklepów foto w moim mieście (a jest ich u mnie sporo) kupiłem lampę błyskową. Poszedłem odebrać osobiście - okazało się, że nie mają na składzie, tylko sprowadzają dopiero jak ktoś kupi. Ostatecznie, gdy lampa dotarła, okazało się, że jest wadliwa. Do innego takiego sklepu, do którego mam rzut beretem, poszedłem obejrzeć (inną) lampę przed zakupem - ta sama historia, nie mają na składzie, sprowadzają, jak ktoś kupi... Innym razem mieli, ale nie do mojego aparatu (a wystawiają na sprzedaż wszystkie wersje). Okazuje się, że przed zakupem warto upewnić się, np. telefonicznie, czy faktycznie to mają.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jandreas Zobacz posta
    Ale u nas króluje bylejakość. W dziedzinie foto króluje w tym cyfrowe.pl. Oni maja w ofercie wszystko , ale na obrazku.
    Zaatakowałeś Cyfrowe PEEL, które jest właścicielem tego forum (i canon-board). Teraz musisz mieć oczy dookoła głowy. Możliwe, że już wysłali do ciebie seryjnego samobójcę
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

przerywnik zdjęciowy

fujian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    To prawda. W jednym z allegrowych sklepów foto w moim mieście (a jest ich u mnie sporo) kupiłem lampę błyskową. Poszedłem odebrać osobiście - okazało się, że nie mają na składzie, tylko sprowadzają dopiero jak ktoś kupi. Ostatecznie, gdy lampa dotarła, okazało się, że jest wadliwa. Do innego takiego sklepu, do którego mam rzut beretem, poszedłem obejrzeć (inną) lampę przed zakupem - ta sama historia, nie mają na składzie, sprowadzają, jak ktoś kupi... Innym razem mieli, ale nie do mojego aparatu (a wystawiają na sprzedaż wszystkie wersje). Okazuje się, że przed zakupem warto upewnić się, np. telefonicznie, czy faktycznie to mają.
    a co w tym dziwnego? jakbyś prowadził swój sklep chciałbyś "zamrażać" grube tysiące aby ktoś z ulicy mógł wejść i sobie kupić?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

A to mi się podoba montini, zatem pociągnę temat.

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    a co w tym dziwnego? jakbyś prowadził swój sklep chciałbyś "zamrażać" grube tysiące aby ktoś z ulicy mógł wejść i sobie kupić?
    Posiadanie tylko wirtualnego towaru kończy się zakupami u konkurencji, nierzadko za granica. Ja tak robię, jak interesuje mnie zakup, to szukam sklepu, który towar ma i przyśle mi tenże w rozsądnym czasie.
    Pracuję w firmie handlowej i tak, zamrażamy grube miliony, w towarze tylko po to żeby klient miał od ręki, jak zechce mieć w ogóle.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 09-01-2014 o 20:48
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Tak właśnie tłumaczą właściciele, szczególnie w przypadku towarów fotograficznych czy komputerowych, które szybko się starzeją a ceny ciągle się zmieniają, i mogę to zrozumieć, ale jako klient czasem chciałbym coś obejrzeć czy wziąć do ręki przed zakupem. Szczególnie, gdy jest to cenowo i użytkowo kalibru "trochę większego" niż pudełko zapałek.
    Sklep jest w odległości 500 m ode mnie - chciałbym móc pójść, obejrzeć, przeczytać instrukcję, ew. kupić, i nie płacić za dostawę.
    W przypadku tej konkretnej "wirtualnej" chińskiej lampy chodziło mi o przeczytanie instrukcji, bo opisy funkcji w aukcjach są sprzeczne, a w Internecie nie można jej znaleźć i ściągnąć. Oczywiście darowałem sobie ten zakup.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 09-01-2014 o 22:34
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

A ja długo się wzbraniałem przed obiektywami AF do Nexa ale i mnie trafiło Na pokład zawitał dzisiaj 18-55 a niedługo będzie 16+konwerter szerokokątny

Pobawiłem się przy okazji ustawieniami z jpg, dodałem rozszerzenie DR i chwilowo zbieram szczękę

Domyślnie

Jutro to wyłączysz

Domyślnie

może, może nie zobaczymy

Strona 880 z 2397 PierwszyPierwszy ... 38078083087087887988088188289093098013801880 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów