Ale jakie wady? I konkretnie o którym OLEDzie mowa, bo chyba nie masz na myśli atrapy LG ?
Jeśli Ci się nie chce tu pisać to trudno, tak bywa. Mnie z kolei się tam nie chce wchodzić i czytać.
Szukaj
Ale jakie wady? I konkretnie o którym OLEDzie mowa, bo chyba nie masz na myśli atrapy LG ?
Jeśli Ci się nie chce tu pisać to trudno, tak bywa. Mnie z kolei się tam nie chce wchodzić i czytać.
Pozdrawiam
Marcin
Pomijając rozdzielczość, mój CRT obrazem pewnie rozjechałby niejedną nowość
Brak treści 4K jest chyba największą niewiadomą na obecną chwilę. Pytanie w jakim czasie to się zmieni? Póki co, poza wysłodzonymi demówkami jest kiepsko. Sony bawi się w "ulepszanie" dotychczasowych produkcji, ale to tylko takie udawanie materiału pod 4K i nie wiem, na ile inni producenci poza Sony to wykorzystają. Pozostaje jeszcze kwestia nośnika. BD jest za mały, internet on-line jeszcze za wolny(przynajmniej u nas), a telewizja jeszcze nie "dorosła" do pełnych możliwości HD, najnowsze konsole też póki co są w tyle. Po prostu tragedia. Sprzęt zdecydowanie wybiega do przodu, a reszta nie nadąża. Pewnie nowe produkcje już uwzględnią nowe trendy, ale ile czasu upłynie aż na dobre się zadomowi 4K? Na dzień dzisiejszy zostaje jedynie "Up-scaling", zdjęcia i ewentualnie kamerki 4K - czyli generalnie kicha.
Ech, sprawdzona wróżka by się przydała![]()
Może jednak nie ma co się rzucać i brać te ostatnie plazmy na przeczekanie - akurat się wypali, jak już się z treściami w 4K uporają.
Nie każdy ma tak blisko do kina jak tyPoza tym, rodzinny wypad do kina to jest koszt kolekcjonerskiej wersji nowości na BD
Ostatnio edytowane przez pinio ; 08-01-2014 o 14:59
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Jeszcze full HD nie nadają a co dopiero 4k.
Taki telewizor to totalny bezsens.
Dopiero teraz mam te kilka, może kilkanaście kanałów w 720p a kanały sd to katorga dla oczu. W ogóle nie oglądam.
Dopiero kiedy format 4k będzie na takim poziomie upowszechnienia jak teraz HD, będzie sens kupować taki odbiornik.
Nie wiem czy tego dożyjemy.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Poprosiłem dziś pana w MM aby obok siebie uruchomił dwa TV jeden to jakiś prosty model SONY 50 cali drugi 47 cali LG 690 czy jakoś tak. Z odlegości 4,5 metra ten mniejszy nie jest jakoś rzucająco na kolana mniejszy, a i obraz z LG jakby kurcze ładniejszy. Sprzedawca któremu jakoś dobrze z oczu patrzyło zachęcał jednak do samsunga jakiegoś 46 cali z odświeżaniem aż 400 HZ bo coś tam mówił, że ma lepsze podświetlenie matrycy, bo nie krawędziowe, ale jakieś tam, zabyłem jakie. A te niby brakujący cal idzie wytrzymać bo z tej odległości co Pan będzie patrzył to każdy za mały. Powinien pan kupić 55 cali na te 4,5 metr
o sooo chodzi z tymi lepszymi podświetleniami.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 08-01-2014 o 23:14
Nie jestem pewien ale Samsung robi wszystkie LCD z podświetleniem krawędziowym i clouding im nieobcy, nawet dość wysokim modelom. Poczytaj na forum HDTV tam jest kopalnia wiedzy na temat wad LCDeków najróżniejszych firm.
Szajsungi mają znakomitą użytkowo jedną cechę - są niesamowicie kompatybilne ze wszystkim co się da i mają bardzo rozbudowane ustawienia co początkowo jest upierdliwe ale później zbawienne ze względu na możliwości dostosowania obrazu.
W jednym sprzedawca ma rację, że do tego 46" powinni w zestawie sprzedawać lornetkę przy takiej odległości oglądania.
Jeśli chodzi o Sony to robiłem jakiś czas temu pokaz dla kilkunastu osób na bardzo wysokim modelu 55" (900 coś - nie pamiętam już dokładnie ale kupili za pieniądze Unii więc nie miało być tanio). I obraz z przodu ujdzie ale z boku tragedia wszystko co powinno być czarne było fioletowe. Faktem jest że pomieszczenie dosyć ciemne ale to nie jest usprawiedliwienie. Za tyle kasy to jest jakaś porażka.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-01-2014 o 00:22
Pozdrawiam
Marcin
Podświetlenie krawędziowe to zło. Wiem, że Szajsunga nie darzysz specjalnym uczuciem, ale jednak to Samsung daje rade w kwestii LCD. Szukaj serii od 7 w górę.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
A coś trochę taniej poproszę , a przyzwoicie też bo ta seria 7 w 46 cali to grubo ponad 4 kzł trzeba wyskoczyć
Nie darze uczuciem jedynie z powodu, że wszędzie Samsung i Samsung. Gdzie by nie otworzyć lodówkę to wyskakuje Samsung. Lodówka też Samsung. Człowiek zaczyna się czuć jak osaczony.
No właśnie sprzedawca mówił, że Samsungi te za 3,3 kzł i wyżej to już nie z krawędziowym można kupić.
Dzięki, ale boję się tam zaglądać. Wiedzę o obecnych TV mam żadną. Wciągnęło by mnie i wyszedł bym z przekonaniem, że bez telewizora za 8-9 kzł to się żyć nie da, podobnie jak bez D800 zdjęć się w ogóle robić nie da. I pomyśleć, że kiedyś składałem telewizory od podstaw, od obwodów drukowanych![]()
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-01-2014 o 00:37
Być może. Naprawdę polecam poszukać na http://www.hdtv.com.pl i poczytać. Jak wklepiesz określony model to znajdziesz całe epopeje ,a o Szajsungach w szczególności.
Co do Samsunga - no cóż tak jest z tą firmą że doskonale pozycjonuje swoje produkty i niejako "kroi na miarę". Co kupiłem to tak jest. Można się obrażać ale tak już mają.
Pozdrawiam
Marcin
Jednak zajrzałem tam do tej jaskini zła i od razu wykukałem model 50 cali, a myślałem, że nie ma 50 cali. Nawet dobrze o nim piszą. Do kupienia za trochę mniej niż 3900 zł . To jeszcze skitrać gdzieś tysiaka zostałoKurde SHARP-a tej wielkości za 3300 zł można mieć Samsung UE50F650.
Skontaktuj się z nami