Szukaj
Trójkę skopałeś totalnie obróbką ...
Pierwsze - trochę dziwaczna kompozycja pierwszy plan (trawy) zbyt dominuja w stosunku do planu drugiego (mz za nisko kadrowane)
Drugie już lepiej, ale przeostrzone chyba...
NIKON
3 najbardziej mi się podoba ale tak jak kolega Radek_1 napisał trochę obróbka za mocna.
Dzięki Panowie, że chcieliście napisać słowo.
Obróbka trochę "stwardniała" bo dorwałem plugin NIK-a i z chęci próby suwaczki się rozjechały, chociaż powiem, że nie za mocno. Ciekawie wygląda Viviez 2 i Efex Pro.
Co do ostrości to już sam nie wiem. Przesiadłem się po namowach firmowego grafika na PS 6 CC, wszystko robię jak do tej pory, a wszystko wychodzi przeostrzone i to mocno, czy oni nie zmienili tam algorytmów? Nie wiem, ale ustawień nie zmieniam a efekt kiepski. Domówiłem dlatego Sharpener Pro i zobaczę jakie będą tego efekty. Może miał ktoś z Was podobne spostrzeżenia odnośnie wyostrzania po zmianie PS-a?
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Mi się 1 podoba, fajnie rozkłada się światło na tej trawie.
Jednak podszedlbym do tego ujęcia inaczej i na pewno zrobił to na mniejszej GO.
Wysłane z aparatu Samsung 36 Mpix
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Wg mnie takze przeostrzone ale katastrofy nie ma. Dla mnie 2 najlepsza. Propo CS6 to bzdura. Po prostu
za bardzo ingerujesz w zdjecie.. obrobka ciekawa ale za mocna. Czas na zmiane ustawien?
Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.
Najbardziej podoba mi się trójka tylko nie w tej obróbce, nadmiar przeostrzenia niestety widoczny na wszystkich.
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Co do problemów z ostrzeniem po przesiadce na PS6 mam tak samo. Dotychczasowa metoda niestety nie sprawdza się, za bardzo. Trudno nawet o stworzenie jakiejs akcji, bo kazda fota, to w moim przypadku inne ostrzenie. To co sprawdza się w jednej, niekoniecznie w drugiej focie. Najmniej kłopotów zauważyłem jeżeli nie kadruję czy też kropuję. czysta nie docinana klatka stosunkowo najłatwiej się ostrzy. Mam Sharpenera, ale jakos nie używam. Może czas spróbować?
Tak też myślę, to czemu w 6 wszystko jest przeostrzone i to znacznie. 4 naprawdę wyglądało o niebo lepiej. Nie wiem i nie będę się nad zastanawiał
a czy te też jest za ostre, czy nie jest ostro?
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Skontaktuj się z nami