Szukaj
Trójkę skopałeś totalnie obróbką ...
Pierwsze - trochę dziwaczna kompozycja pierwszy plan (trawy) zbyt dominuja w stosunku do planu drugiego (mz za nisko kadrowane)
Drugie już lepiej, ale przeostrzone chyba...
NIKON
3 najbardziej mi się podoba ale tak jak kolega Radek_1 napisał trochę obróbka za mocna.
Dzięki Panowie, że chcieliście napisać słowo.
Obróbka trochę "stwardniała" bo dorwałem plugin NIK-a i z chęci próby suwaczki się rozjechały, chociaż powiem, że nie za mocno. Ciekawie wygląda Viviez 2 i Efex Pro.
Co do ostrości to już sam nie wiem. Przesiadłem się po namowach firmowego grafika na PS 6 CC, wszystko robię jak do tej pory, a wszystko wychodzi przeostrzone i to mocno, czy oni nie zmienili tam algorytmów? Nie wiem, ale ustawień nie zmieniam a efekt kiepski. Domówiłem dlatego Sharpener Pro i zobaczę jakie będą tego efekty. Może miał ktoś z Was podobne spostrzeżenia odnośnie wyostrzania po zmianie PS-a?
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Co do problemów z ostrzeniem po przesiadce na PS6 mam tak samo. Dotychczasowa metoda niestety nie sprawdza się, za bardzo. Trudno nawet o stworzenie jakiejs akcji, bo kazda fota, to w moim przypadku inne ostrzenie. To co sprawdza się w jednej, niekoniecznie w drugiej focie. Najmniej kłopotów zauważyłem jeżeli nie kadruję czy też kropuję. czysta nie docinana klatka stosunkowo najłatwiej się ostrzy. Mam Sharpenera, ale jakos nie używam. Może czas spróbować?
Mi się 1 podoba, fajnie rozkłada się światło na tej trawie.
Jednak podszedlbym do tego ujęcia inaczej i na pewno zrobił to na mniejszej GO.
Wysłane z aparatu Samsung 36 Mpix
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Wg mnie takze przeostrzone ale katastrofy nie ma. Dla mnie 2 najlepsza. Propo CS6 to bzdura. Po prostu
za bardzo ingerujesz w zdjecie.. obrobka ciekawa ale za mocna. Czas na zmiane ustawien?
Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.
Tak też myślę, to czemu w 6 wszystko jest przeostrzone i to znacznie. 4 naprawdę wyglądało o niebo lepiej. Nie wiem i nie będę się nad zastanawiał
a czy te też jest za ostre, czy nie jest ostro?
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Najbardziej podoba mi się trójka tylko nie w tej obróbce, nadmiar przeostrzenia niestety widoczny na wszystkich.
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Skontaktuj się z nami