a mógł bys powiedziec jak pracujesz na dwa body chodzi mi szczegolnie o ślubny. czy zawsze masz przy sobie dwa body czy jeden lezy w plecaku i zmieniasz ? Chodzi mi bardziej o sprawy praktyczne niz teoretyczne, a z lampa nie lubie robic fot
Szukaj
a mógł bys powiedziec jak pracujesz na dwa body chodzi mi szczegolnie o ślubny. czy zawsze masz przy sobie dwa body czy jeden lezy w plecaku i zmieniasz ? Chodzi mi bardziej o sprawy praktyczne niz teoretyczne, a z lampa nie lubie robic fot
Jeśli pytasz kogoś jak pracować na dwa body, to znaczy, że tobie jest to zupełnie niepotrzebne i idziesz za modą lub podpatrzeniem innych. Do tego trzeba dorosnąć, tzn. sytuacja musi tego wymagać. Wtedy chwytasz drugą puszkę do ręki, czujesz ulgę w komforcie pracy i wiesz od razu co i jak.
pawelo1991 Ty naprawdę serio czy to taka prowokacja ?
Dokładnie! Chyba prowokacja, bo jak nie to po prostu się za to nie bierz! Jak już kolega wyżej napisał to musi być naturalne, automatycznie wyciągasz rękę po to co jest potrzebne! A NIE PYTASZ NA FORUM! jeśli nie masz naturalnej potrzeby i czujesz że zrobiłbyś lepsze zdjęcie jakbyś miał inny obiektyw w danej chwili TO ZNACZY ŻE DRUGIE BODY CI NIE POTRZEBNE!
Jesteś blisko i potrzebujesz szeroki kadr to bierzesz body z szerokokątnym obiektywem, a jak jesteś dalej albo chcesz zrobić detale albo ciasny portret to bierzesz body z tele. Zawsze 2 body przy sobie bo nigdy nie wiadomo co się stanie![]()
Przepraszam Cię kolego pawelo, ale tutaj co niektórzy z kolegów maja rację, bo chyba to nie Twój pierwszy sezon reporterski, a Ty kupując druga puszkę zadajesz pytania tak banalne i wybacz, trochę "gimbazjalne", że nie dziw się, że jeden czy drugi z kolegów otwiera szeroko oczy po co w ogóle pytać o rzeczy, do których własną analiza swoich potrzeb i doświadczeniem z jednego chociaż sezonu ślubnego można dojść. To jest wiedza naprawdę "przerażająco" prosta co robić i jak wykorzystać dwie puszki a jeżeli fotografowi, którego zadaniem jest tworzenie obrazów brakuje wyobraźni w jakiejkolwiek sferze działalności, nawet takiej "co zrobić z drugą puszką" to jest to objaw kwalifikujący się do głębszych przemyśleń.
"Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."
pawelo1991 zdradzę Ci jeden sekret. Prawdziwy fotograf jest jak płatny morderca. Z każdym zdobytym doświadczeniem podchodzi coraz bliżej ofiaryI tego się trzymaj.
Proponowalbym szelki duza wygoda pracy aparaty sie nie obijaja o siebie zawsze jeden albo drugi jest pod reka...
http://blackrapid.pl/szelki-reporter...lim-o_467.html - to jest chyba najdrozsza opcja ale mozna znaleźć cos tanszego...
Ostatnio edytowane przez FHR ; 18-02-2014 o 19:11 Powód: "znalesc"
D700/ D90/ |Tokina 16-28,2.8 /T28-75 2.8/N35 1.8G/ N85-1.8G/ SB-910/
www.fotokari.pl
Na Twoim miejscu dokupiłbym jakieś szerokie szkło do D700, a do D800 podpiąłbym 24-70.
Skontaktuj się z nami