Witam Panowie kupiłem drugie body i juz niebawem zaczyna sie sezon slubny. Może ktos kto ma juz doswiadczenie z robieiem na Weselach z dwoma aparatami mógłby sie podzielic doswiadczeniem
Szukaj
Witam Panowie kupiłem drugie body i juz niebawem zaczyna sie sezon slubny. Może ktos kto ma juz doswiadczenie z robieiem na Weselach z dwoma aparatami mógłby sie podzielic doswiadczeniem
Co z Ciebie za fotograf ślubny skoro nie wiesz co się robi dwoma aparatami.
Używasz obydwa z różnymi szkłami, albo drugie służy jako zapas na wypadek awarii pierwszego.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
zgera wiem co sie robi dwoma aparatami najlepiej to zdjęcia!!! chodziło mi o kwestie praktyczne
na moim podstawowym bodby pracuje na dwoch stałkach, 35 i 85. Na drugie body, niestety ze słabszą matryca, zapinam fisha lub szeroki kąt i tak sobie radze. Jestem zadowolony z efektów.
NIKON
Damiankck widać ze konkretny gośc z ciebieJa mam d700 d800 (nikkor 24-70 /28mm /50mm 1,4/Sigma 35 1,4
Profesjonaliści trzymają jednocześnie dwa body w dwóch rękach i na przemian fotografują raz prawym, raz lewym okiem.
Absolutni PRO ART potrafią jednocześnie nawalać dwiema lustrzankami z dwóch oczu.
To wrażenie na klientach robi znakomite, poza tym niczego nie przegapisz.
To tyle w kwestii doświadczenia.
P.S.Sprzęt masz profesjonalny.
Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.
Nie, mówi poważnie......a najlepsi jeszcze kręcą film...
Chyba źle zadałeś pytanie.....
Ostatnio edytowane przez bognik ; 18-02-2014 o 18:59 Powód: Taptap
sprzęt masz zdecydowanie wystarczający. Zapewne ktoś się wypowie, że cięzko połączyć kolory z d700 i d800 ale przy kotletach jest to nie do wychwycenia![]()
Gdybym mial takie możliwości sprzętowe to na d800 zapiołbym stałki, a na d700 cały czas 24-70 do pomocy, tak zeby nic nie uciekło.
pozdrawiam
NIKON
Do sezonu jeszcze trochę zostało więc jeśli masz zamiar robić zdjęcia na 2 body to poćwicz sobie szybką zmianę puszek między rękoma żeby się w kościele o siebie nie obijałyosobiście na Twoim miejscu zamieniłbym 50 na 85 mając 2xFX.
Skontaktuj się z nami