Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 118
    Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    Panowie serwisant powiedział że są programy na których jest w stanie dojść kiedy doszło do uszkodzenia, tylko musiał bym mieć tą kartę, z aparatu są nikłe szanse ale popróbuje dodojść co i jak, choć na podstawie samego uszkodzenia będzie mógł coś stwierdzić.
    Podejrzewam że ten serwisant potrzebował karty aby odzyskać zdjęcia z tej karty i na tej podstawie określić do kiedy aparat robił poprawne zdjęcia.
    Nie znam się na odzyskiwaniu zdjęć z karty po usunięciu lub formatowaniu, do jakiego okresu można zdjęcia odzyskać.
    W opisie aukcji zauważyłem pewną nieścisłość dotyczącą przebiegu aparatu, pani napisała około 20 000, a zdjęcie które Kolega wrzucił pokazuje 24552, czyli około znaczy + - 5000.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Nie ma problemu z odzyskaniem zdjęć. Są dostępne programy (darmowe) którymi bez problemu odzyskujesz jpg i raw. Jak chcesz mogę Ci udostępnić taki i będziesz miał "na zaś" jak przez nie uwagę wykasujesz fajne zdjęcie
    Nikon D750 D7500+ML-L3 | N 14-24 2.8G | N 24-70 2.8G | N 70-200 VR II 2.8G |N 17-55 2.8G | N 24-120 4G VR | N60 MICRO 2.8G |N70-300 VR | N10-24 | S 8mm 3.5 EX DG Fisheye | SB-600 | SB-910 | 10xSD ExPRO 95MB/s(32GB) | Genesis Gear GPS-N | DJI PHANTOM 3 ADVANCED |

Domyślnie

Wiem, że może to co teraz może trącić teorią spiskową więc traktujcie to z przymrużeniem oka

Małe kalendarium z bloga autorki:

- 29 października pojawiają się już regularnie na blogu zdjęcia zrobione nowym aparatem Nikonem D90.
    (chociaż zdjęcie z Kominkiem zostało zrobione nowym aparatem już 25-tego.)

- 18 listopada, dopiero tego dnia pojawia się link na blogu do aukcji allegro gdzie ogłasza, że sprzedaje aparat
    http://allegro.pl/nikon-d50-z-obiekt...723749739.html

Co ciekawe aparat został sprzedany, licytowały 2 osoby. Ktoś go kupił przed Tobą lockbud, nie byłeś pierwszy

- 5 grudzień, pojawia się wpis z życzeniem do świętego Mikołaja odnośnie Nikona d700. Najciekawszy jest tam natomiast cytat: "Niedawno sprzedałam swojego pierwszego nikona – d50."
    A także ten komentarz: "Ja po sprzedaży d50 kupiłam d90 i też nigdy się z nim nie rozstanę. Jedynie ta pełna klatka mi się marzy. Ale to raczej odległe marzenia ze względu na jego cenę."

Dziwne, nic się nie trzyma kupy, zdjęcia nowym aparatem robiła zanim wystawiła pierwszą aukcję. Możliwe, że aparat został popsuty zanim pojawił się w jej rękach Nikon d90, bo w takim razie po co takie głupie pisanie, że kupiła go sprzedaży d50 gdzie wyraźnie widać, że było inaczej.

W ogóle nie pasuje mi też do tego wszystkiego data zakończenia aukcji w której Ty kupiłeś ten aparat http://allegro.pl/nikon-d50-z-obiekt...803035672.html

Widzę kilka możliwych wersji wydarzeń. Pierwsza to, że raz spróbowała sprzedać uszkodzony aparat i jej się nie udało i spróbowała drugi raz. Albo druga wersja, sprzedała aparat, pierwszy kupujący go popsuł, odesłał a ona go nawet nie sprawdziła i wystawiła ponownie. Być może dlatego jest tak różnica +-5000 tyś zdjęć. Zresztą co ja będę wymyślał ...

TO SIĘ NIE DODAJE ;]
    Ostatnio edytowane przez trystero ; 02-01-2014 o 22:22

Domyślnie

Wystawila pierwszemu kupujacemu negatywny komentarz bo nie odebral aparatu...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Miejscowość

Domyślnie

trysteo chapeau bas!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jura10 Zobacz posta
    trysteo chapeau bas!

No trysteo kozak, ciekawe czy cwaniara się odezwie. Ja bym się na nią nabrał.
    D7000 = 17-55 2.8 nikkor, 24-120 3.5-5.6 VR nikkor, 105 2.8 VR nikkor

Domyślnie

Panowie jeżeli chodzi o odzyskiwanie danych ze zdjęcia to nie to, serwisant ewidentnie mówił o karcie, zaproponowałem mu zjęcia przed zakupowe i po zakupowe ale to nie to, podstawa to karta, nie wiem jakim sposobem ale tak twierdzi. Co do teori trystero to może faktycznie za daleko to wszystko zabrneło, dziękuję za zaangażowanie ale poczekajmy na opinię serwisu, tak będzie najbezpieczniej.

Domyślnie

Wydaje mi się że kol. "Zgera" ma rację. Zdjęcia odzyskane z karty mogły by wiele wyjaśnić. Gdyby np. zdjęcia robione przed wysylką były takie jak to które zrobiłeś po otrzymaniu aparatu....
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Wystawila pierwszemu kupujacemu negatywny komentarz bo nie odebral aparatu...
    Ponadto w maju 2013 pojawił się wpis z notką, że autorka używa Nikona d90, więc teoria że d50 popsuł się zanim kupiła d90 tez jest nieprawdziwa - kupujący sam napisał że "Ostatnie zdjęcie jakie pani mi przyslała jest z 12 10.2103", więc skoro zdjęcie było OK, to aparat chyba nie był wtedy popsuty. Tworzenie takich teorii spiskowych jest dla mnie troche bez sensu, lepiej skupić się na bieżących faktach.
    Ostatnio edytowane przez esia ; 03-01-2014 o 13:22

Domyślnie

Exifa można edytować, dlatego warto prosić o fotkę gazety z danego dnia, ale i na to można znaleźć sposób (np. inny egzemplarz d50-ki).
    Ja wolałbym męczyć się z nowym d3000 niż kupić używany d90 właśnie z tego powodu. Gwarancja daje ci realną możliwość sprawdzenia aparatu i gwarancję, jeśli coś nie działa.
    D50 to bardzo stary aparat. Tego nie kupiłbym na allegro. Może od zaufanego forumowicza, ale nie od nieznanej osoby.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów