Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Prośba o opinie.

Cześć,

Prosiłbym Was o konstruktywną opinię wstawionych zdjęć.
    Osobiście nie uważam ich za rewelację, jednak za namową znajomego zdecydowałem się na poddanie ich krytyki zawodowców.
    Zauważalna nieostrość w zdjęciach jest wynikiem robienia zdjęć w ruchu lub z daleka.

Zdjęcia robione Panasonikiem FZ-38, teraz przesiadłem się na Nikona i chciałbym kontynuować swoją przygodę z fotografią.

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

9)
    Ostatnio edytowane przez MierzejArt ; 29-12-2013 o 15:35 Powód: Próba zmiany rozmiarów zdjęć, ale nie wiem jak to zrobić.

Domyślnie

Błąd linków.

Jeszcze raz wstawiam obrazy,

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

9)

Domyślnie

Osobiście podoba mi się 2. Reszta z różnych względów nie.
    D5100 / 18-105/ 55-300/ 50/1.8G

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Ja to widzę tak , napisze Ci z perspektywy zdjęć które ja robię.

1 brakuje miejsca przed psem, zdecydowanie lepiej by wyszło gdybyś zrobił ten manewr w druga stronę wtedy pies "miał by czym oddychać"
    2 jest w miarę ok tylko co Ty zrobiłeś z tym niebem
    4 zdecydowanie nie ta pora na zdjecia, czasami warto zanurzyć stopki dla fajnego zdjecia
    7 czasy, staraj się tak dobrać by śmigło się kręciło.Tak heli wisi w powietrzu tak jak by miał zaraz spaść ( kiedyś tez tak robiłem )

Domyślnie

Z całości to 2 najlepsza ( pomijając te artefakty na niebie) ten klimat mi odpowiada. Do pozostałych to zgodnie z timi. Czasem warto wcześniej wstać.....
    „Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.”D-5100......

Domyślnie

Zdecydowanie 2. Poza zepsutym niebem horyzont leci w prawo. Gdyby nie te "bugi" bardzo fajna fotka. Reszta niestety albo nieostra, albo bez kontrastu, albo za ciemna, albo za ciasne...
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Niebo w drugim zdjęciu tak po prostu wyszło. Pewnie gdybym chciał to zrobić jeszcze raz nie wyszłoby.
    SerU, zgadzam się z Tobą co do ostrości, niestety AF w moim starym aparacie przy wysokich temperaturach (od 50 do 60 stopni) nie działał tak jak powinien.

Popatrzyłem pod względem ciasnoty i chyba najbardziej ciasne zdjęcie to 4 i 3 i dobrze o tym wiedzieć.

Timi, śmigło się nie kręci bo aparat nie miał szybkiej zmiany czasu naświetlania, tak jak ma to nikon d90.

Dzięki za opinie, tego właśnie potrzeba.

Domyślnie

Poza tym, że jest krzywo, to jedynie 2 podoba mi sie kadrowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gadryiel Zobacz posta
    Poza tym, że jest krzywo (...)
    Rozumiem, że Twoim zdaniem krzywo jest wszędzie?

Czasami gdy nie ma się nic ciekawego do napisania, lepiej nic nie pisać. Każdy kto wstawia zdjęcia na to czy inne forum liczy na konkretną i pomocną krytykę. Nawet jeżeli miała by być nie przyjemna.
    Zdjęcia są krzywe, nie które pod pewnymi względami pewnie tak, ale jeżeli już o tym wspominasz, mógłbyś być tak uprzejmy i podać przykłady co w nich jest krzywe.
    Dzięki takiemu komentarzowi ja i inne osoby czytający ten wątek będą mogły te błędy wyeliminować.

Twój komentarz Gadryielu, nie wnosi nic istotnego do tego wątku, po za tym, że coś ci się nie podoba.
    Choć sama informacja o tym, że coś jest krzywe daje do myślenia no i za to dziękuje.

Dobrymi przykładami komentarzy są np. w wątku "Artyści z Montrmartre", wypowiedzi Jędruli, hewirto, Seru i innych są bardzo klarowne i jasno mówiące co jest dobre a co złe.
    Ostatnio edytowane przez MierzejArt ; 31-12-2013 o 19:31

Domyślnie

Cóż, jestem amatorem, takim jak i ty. Dlatego zdobyłem się na komentarz na jaki mnie stać. Całe zdjęcie sprawia wrażenie jak by było przechylone w prawą stronę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów