Witam.
Tym razem jedno portretoweAż się boję co napiszecie o tym zdjęciu, ale liczę że na rady z waszej strony
To z moich pierwszych prób z błyskaniem w plenerze
![]()
Szukaj
Witam.
Tym razem jedno portretoweAż się boję co napiszecie o tym zdjęciu, ale liczę że na rady z waszej strony
To z moich pierwszych prób z błyskaniem w plenerze
![]()
Ostatnio edytowane przez Daniel_Foto ; 03-12-2013 o 21:12
bardzo mi się podoba, kolorystyka i światło bardzo mi odpowiadają no i fajna modelka, z potencjałem.
D750 / / d500 / / N24-120f4 / / N35 1.8ed / / N85 1.8g / / N200-500vr / / sb700 /..... https://www.flickr.com/photos/114176014@N04/
Bardzo przyjemna tonacja, kadr i światełko. Modelka piękna.
Zdradziłbyś coś na temat czym i jak błyśnięte?
Dłoń niekorzystnie ułożona. Palce wyszły spuchnięte i jakaś taka duża "łapa"... reszta jest świetna. Staraj się pokazywać profil dłoni.
Ale to już są elementy które brakuje do ideału;d
"Nikon"
Dzięki za wypowiedziCo do świecenie to w dziale o strobingu wrzucę setup
Może ktoś coś jeszcze napisze?
Co to za obiektyw?
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
świetna praca !!! bardzo się podoba pod każdym względem !
F100 / D610 / D90 / To16-28 2.8 / N28 1.8G / N35 1.8G / N50 1.8G / N85 1.8G / H85 1.5 / SB900 / ... /
Przyjemna praca, ale dla mnie zbyt centralne kadrowanie; przy tym ułożeniu ciała (barki) imo lepiej oglądałoby się zdjęcie gdyby uciąć trochę prawej strony. Do tego głowa trochę za blisko górnej krawędzi.
Reasumując; wystarczyłoby z Twojego kadru odciąć trochę prawej strony i dołu i będzie super.
Dłoń też dla mnie wygląda nie do końca naturalnie, ale nie rzuca się to w oczy. Może następnym razem poproś ją żeby delikatnie przesuwała dłoń po ramieniu? Jeżeli każemy modelce "zastygnąć" w jakiejś pozie to często dla utrzymania tej pozy zbyt napinają mięśnie i wkrada się właśnie ta nienaturalność.
Na tym zdjęcie nie jest to bardzo widoczne, ale dla takich czepialskich jak my..
I jeszcze do dłoni; na pewno dłoń była ułożona swobodnie, ale cienie między palcami sprawiają, że wygląda jakby wbijała sobie pazury w ramię. Może powinna był bardziej gładko ułożona? Wyglądało by bardziej zmysłowo.
"Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm
Skontaktuj się z nami