Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Paulina by_Daniel

Witam.
    Tym razem jedno portretowe Aż się boję co napiszecie o tym zdjęciu, ale liczę że na rady z waszej strony To z moich pierwszych prób z błyskaniem w plenerze

Ostatnio edytowane przez Daniel_Foto ; 03-12-2013 o 21:12

Domyślnie

bardzo mi się podoba, kolorystyka i światło bardzo mi odpowiadają no i fajna modelka, z potencjałem.
    D750 / / d500 / / N24-120f4 / / N35 1.8ed / / N85 1.8g / / N200-500vr / / sb700 /..... https://www.flickr.com/photos/114176014@N04/

Oszczędny w słowach Awatar koral
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Bardzo przyjemna tonacja, kadr i światełko. Modelka piękna.
    Zdradziłbyś coś na temat czym i jak błyśnięte?

Domyślnie

Dłoń niekorzystnie ułożona. Palce wyszły spuchnięte i jakaś taka duża "łapa"... reszta jest świetna . Staraj się pokazywać profil dłoni.
    Ale to już są elementy które brakuje do ideału ;d
    "Nikon"

Domyślnie

Dzięki za wypowiedzi Co do świecenie to w dziale o strobingu wrzucę setup Może ktoś coś jeszcze napisze?

Oszczędny w słowach Awatar koral
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniel_Foto Zobacz posta
    Dzięki za wypowiedzi Co do świecenie to w dziale o strobingu wrzucę setup
    Czekam z niecierpliwością - jak już tam coś wrzucisz, bardzo proszę kliknij link tutaj również

Domyślnie

Co to za obiektyw?
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    Co to za obiektyw?
    Sigma 70-200 II

Domyślnie

świetna praca !!! bardzo się podoba pod każdym względem !
    F100 / D610 / D90 / To16-28 2.8 / N28 1.8G / N35 1.8G / N50 1.8G / N85 1.8G / H85 1.5 / SB900 / ... /

Domyślnie

Przyjemna praca, ale dla mnie zbyt centralne kadrowanie; przy tym ułożeniu ciała (barki) imo lepiej oglądałoby się zdjęcie gdyby uciąć trochę prawej strony. Do tego głowa trochę za blisko górnej krawędzi.
    Reasumując; wystarczyłoby z Twojego kadru odciąć trochę prawej strony i dołu i będzie super.
    Dłoń też dla mnie wygląda nie do końca naturalnie, ale nie rzuca się to w oczy. Może następnym razem poproś ją żeby delikatnie przesuwała dłoń po ramieniu? Jeżeli każemy modelce "zastygnąć" w jakiejś pozie to często dla utrzymania tej pozy zbyt napinają mięśnie i wkrada się właśnie ta nienaturalność.
    Na tym zdjęcie nie jest to bardzo widoczne, ale dla takich czepialskich jak my..

I jeszcze do dłoni; na pewno dłoń była ułożona swobodnie, ale cienie między palcami sprawiają, że wygląda jakby wbijała sobie pazury w ramię. Może powinna był bardziej gładko ułożona? Wyglądało by bardziej zmysłowo.
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów