Close

Strona 6 z 30 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 291

Domyślnie

To, czego chcą producenci gadgetów to jedna sprawa, a potrzeby użytkowników, to zupełnie inna.

Problem w tym, że wszyscy dają się wodzić za nos jak barany i kupują każdy szajs, zaproponowany przez korporacyjne mafie.
    Ale to żadna nowość. Potrzeby się kreuje, żeby sprzedać towar. Mamy najwyższy poziom manipulacji świadomością ludzi od czasów demagogii... przepraszam, demokracji greckiej.
    Ludzie nie patrzą praktycznie na to co kupują, nie myślą racjonalnie. Dają się ponosić emocjom, uczuciom, etc, nad którymi nie mają w dużej części kontroli. Nie jest to sprawa binarna, zero-jedynkowa, ale balans zachowań jest bardzo mocno przesunięty w stronę irracjonalnych pobudek, które są wywołane i kontrolowane przez geniuszy PR. Dla tego niektóry sprzedadzą nerkę, żeby mieć iPada, czy inny iProdukt. Nie powinno nas to już dziwić.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Ale to żadna nowość. Potrzeby się kreuje, żeby sprzedać towar. Mamy najwyższy poziom manipulacji świadomością ludzi od czasów demagogii... przepraszam, demokracji greckiej.
    Ludzie nie patrzą praktycznie na to co kupują, nie myślą racjonalnie. Dają się ponosić emocjom, uczuciom, etc, nad którymi nie mają w dużej części kontroli. Nie jest to sprawa binarna, zero-jedynkowa, ale balans zachowań jest bardzo mocno przesunięty w stronę irracjonalnych pobudek, które są wywołane i kontrolowane przez geniuszy PR. Dla tego niektóry sprzedadzą nerkę, żeby mieć iPada, czy inny iProdukt. Nie powinno nas to już dziwić.
    Przepraszam, wiem że może jestem niedzisiejszy, ale mnie takie zjawiska niezmiennie szokują (!).

Rozmawiamy o sprzęcie komunikacyjnym, ale widziałem i na tym forum kolegów, którzy zapożyczali się po uszy, tylko po to by nabyć modne body, czy drogie szkiełko, który to sprzęt mówiąc między nami, potrzebny im był, jak dziura w przysłowiowym moście.
    Jakaś pseudo nobilitacja?
    Raczej szaleństwo!
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    To, czego chcą producenci gadgetów to jedna sprawa, a potrzeby użytkowników, to zupełnie inna.
    A nie słyszałeś o tym, że to zadaniem producenta jest decydowanie czego będą chcieli i potrzebowali użytkownicy...
    Inaczej niemal żadne z iP**** by nie miało szansy bytu na ryku.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    A nie słyszałeś o tym, że to zadaniem producenta jest decydowanie czego będą chcieli i potrzebowali użytkownicy...
    Inaczej niemal żadne z iP**** by nie miało szansy bytu na ryku.
    Może się zdziwisz, ale jestem nieprzemakalny dla propagandy i znam wcale pokaźną grupkę osób, które ce****e podobna wada.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Może się zdziwisz, ale jestem nieprzemakalny dla propagandy i znam wcale pokaźną grupkę osób, które ce****e podobna wada.
    Tylko sęk w tym że jesteśmy w stanie zapanować nad jedną, dwiema a może siedmioma dziedzinami, potem to już szkoda czasu i życia. W całej reszcie kręcą nami jak wprawna ręka operatorki maszyny do lodów, wafelkiem

Domyślnie

Niewolnicy technologicznego terroru?
    Jeśli po wyjściu z domu zorientujesz się, zapomniałeś telefonu i przez cały dzień budzi to twój niepokój, to jesteś takim niewolnikiem.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Tylko sęk w tym że jesteśmy w stanie zapanować nad jedną, dwiema a może siedmioma dziedzinami, potem to już szkoda czasu i życia. W całej reszcie kręcą nami jak wprawna ręka operatorki maszyny do lodów, wafelkiem
    Trochę odbiegamy od tematu, ale skoro już poruszyliście te kwestie, to istnieje możliwość, choć to nie jest łatwe, by wyrwać z tej ponurej rzeczywistości swoją własną wyspę, na której poniekąd to my ustalamy zasady gry.

Światy, ten zewnętrzny i nasz prywatny muszą niestety mieć punkty wspólne, ale cała finezja polega na tym, by tak zręcznie grać, by było ich jak najmniej.

Żeby nie być gołosłownym, takie schematy możliwe są do zrealizowania na wsi, gdzie łatwo o stworzenie korzystnego do naszego rozwoju mikroklimatu społecznego, w miarę możliwości wolnego od fałszu i obłudy.

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Jeśli po wyjściu z domu zorientujesz się, zapomniałeś telefonu i przez cały dzień budzi to twój niepokój, to jesteś takim niewolnikiem.
    Jeśli mam konkretne zobowiązania, wobec ludzi z krwi i kości, z których czerpię wymierne korzyści, to niestety nie mogę ich olewać i ma to jakiś związek z zależnością, ale prędzej od pieniądza, niż technologicznym niewolnictwem.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 04-12-2013 o 00:20
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Jeśli mam konkretne zobowiązania, wobec ludzi z krwi i kości, z których czerpię wymierne korzyści, to niestety nie mogę ich olewać i ma to jakiś związek z zależnością, ale prędzej od pieniądza, niż technologicznym niewolnictwem.
    Tak tak, wszyscy tak się tłumaczą.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Tak tak, wszyscy tak się tłumaczą.
    Chcesz zawistniku utopić wszystko w smolistej rozpaczy?

Jin-Jang, równowaga to podstawa sukcesu, każdego sukcesu, pomijając sportowe, bo to inna kategoria.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plan3s Zobacz posta
    Zgrywanie plików przez itunes - do teraz nie wiem jak zgrać zdjęcia z tego urządzenia, udało mi się przez jakieś synchronizacje za to wgrać jakieś zdjęcia.
    To tak samo jak w telefonie z windowsem, tez trzeba byc uzaleznionym od jakiejs durnej aplikacji. Niby mozna to ominac sciagajac jakis program, ale i tak trzeba zainstalowac "zune". Zupelnie chore.

a wracajac do tabletow:
    HP Omnia 10 konwertowany netbook/tablet z Androidem i Windowsem 8.1 w jednym. (IPS 1.920 × 1.200 1,46 GHz+2,39 GHz w turbo. 2 gb ram i hdmi).
    oraz normalny tablet: HP SlateBook 10-h000ss x2
    wygladaja na ciekawe propozycje.

A kto jest uzalezniony od nowinek technologicznych i wszelkich elektronicznych zabawek, to polecam:
    4.. 5...
    http://www.youtube.com/watch?v=NCwBkNgPZFQ#t=12 (chyba pasuje tu ten krotki filmik)
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 6 z 30 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów