belg
Szukaj
belg
Bowmore obalony. Zasmakowal mio niebo lepszy od każdego blenda jakiego piłem
![]()
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
W weekend męczyłem się z Chivas 12. Kompletnie mi nie pasuje. Bez smaku i wyrazu.
nic...
No to teraz czas na coś naprawdę lepszegoSkoro Bowmore dobry, to polecam w dalszej kolejności przejść przez:
a) podstawkę Ardbega 10yo (można wyhaczyć w Storkrotce po 100 zł, czyli jakieś 70 zł taniej niż normalnie w sklepach.
b) Starą podstawkę Caol Ila 18yo
c) Lagavulin 12yo a jak za droga, to 16yo
c) I później jakiegoś Bowmore'a IB
I wrócić do tego Bowmor'a co piłeś :P, ale wtedy wątpię czy nadal będzie smakował.
PS
Gratulacje, zdrowe?
Dzieki
Zdrowe i juz w domu
Zeby nie bylo nie na temat to na narodziny poszlo 3,5 litra roznych whisky :P
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Gratulacje.
Ja znalazłem spokojną chwilę dopiero 2 miesiące po porodzie i degustowałem się TYM. Mniam (trzymałem od 2 lat na specjalną okazję).
Wczoraj Talisker 10YO. Dobry.
Cholera, wpadłem w to. Posmakowała mi ruda wóda na myszach.
N
Bo ona jest dobra, tylko jak ludzie próbują pić samą (bez coli etc) whisky blended niskiego sortu, który tworzony jest pod drinki, publikę i po to, aby był tani i dostępny, a później na podstawie tego ferują wyroki? To tak jakby oceniać smak i jakość piwa np. po Coolerze.
I jak ten Glendronach? Lubię glendronachy.
Przylaczam sie do gratulacji! Z takiej okazji smakowalaby nawet deszczowka ;P
A jesli chodzi o powyzsze - potem nalezy sprobowac kilku dobrych brandy, fajnego calvadosa, starego armagnaca i okaze sie ze lyskacze sa owszem dobre ale ... No wlasnie
A ja dzis ciemnego zlotego bazanta... I zastanawiam sie czy nie sprawdzic czy porto sie odpowiednio w debie lezakujew sensie czy juz dobre ;PP
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Skontaktuj się z nami