Close

Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 291
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    A możesz mi powiedzieć po co mi kolejna karta do internetu, skoro ma AP w telefonie, bez którego się nie ruszam ??
    Może dla ciebie złom, ale ja od 3 lat nie potrzebowałem dodatkowej łączność, czy to w tablecie, czy laptopie - telefon spokojnie wystarcza jako źródło internetu.
    A ile wytrzyma tak telefon - jak się porządnie go skonfiguruje, to wiele godzin. Mój wytrzymuje ok 6h gdy działa w trybie ciągłym. A wyłączanie AP - żaden problem, robi się to jednym guzikiem.
    Z1 + firmowy abonament również zapewnia mi bezmiar sieciowych rozrywek z tv włącznie, tylko mnie się marzy, żeby wydajność smatfonów wzrosła na tyle, żebym mógł sobie w domu toto podłączyć do zewnętrznego ekranu monitora/telewizora i mógł dzięki temu zapomnieć o tablecie i laptopie do zastosowań sieciowo-edytorskich.

Już jest blisko, ale ARM-y jeszcze są ciut za słabe, może Intel podoła.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Moim zdaniem się mylisz. ARMy nie są na rynku mobilnym od wczoraj, miały wiele generacji, etc. Nie ma widoku na radykalne zmiany w tym temacie. To Intel tutaj jest największym i najciekawszym graczem. W dość krótkim czasie, stworzył procesory, które już w tej chwili konkurują z ARMami jeżeli chodzi o zużycie energii, oferując przy tym większą wydajność. Budżet R&D Intela jest ogromny, a jednym z głównych celów firmy jest podbój rynku telefonów i tabletów, czyli generalnie, urządzeń mobilnych ( przy okazji wygrali rynek laptopów ).
    Jeżeli mam być szczery, patrząc na historię firmy, środki którymi dysponuje oraz jej obecną pozycję na rynku, uważam, że osiągną swój cel. I to właśnie będzie rewolucja na rynku mobilnym. Może nie taka, jak upowszechnienie się telefonów osobistych, ale na pewno widoczna.
    trochę mi zalatuje fanbojstwem

Ja uważam (myślę, że nie jestem w tym poglądzie odosobniony), że intel przespał rewolucję na rynku urządzeń mobilnych:

http://www.bit-tech.net/news/hardwar...mobile-delay/1

teraz próbują gonić, jak na razie słabo im to wychodzi.

Tak czy inaczej kibicuję im, bo jak już wspominałem jestem zwolennikiem konkurencji

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    trochę mi zalatuje fanbojstwem

Ja uważam (myślę, że nie jestem w tym poglądzie odosobniony), że intel przespał rewolucję na rynku urządzeń mobilnych:

http://www.bit-tech.net/news/hardwar...mobile-delay/1

teraz próbują gonić, jak na razie słabo im to wychodzi.

Tak czy inaczej kibicuję im, bo jak już wspominałem jestem zwolennikiem konkurencji
    Spoko spoko: http://www.testit.pl/czytaj/intel-wy...m-dla-alterea/ .

Czas pokaże.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dla Ciebie Johanan, to najlepszy byłby chyba implant do mózgu. Inaczej nie widzę rozwiązania problemu wygodnego korzystania z internetu ( tu fajniej mieć większy wyświetlacz niż taki ze smartphone, na który trzeba patrzeć przez lupę ), mieszczenia się do kieszeni.
    Wciąż uważam, że telefon to telefon, a komputer to komputer. Nie odczuwam maniakalnej potrzeby posiadania wszystkiego w telefonie. 2-3 aplikacje na androidzie. Trochę wiadomości, etc. Wszystko, co zmieści się na małym wyświetlaczu. Myślałem o Nokii 925, prawie ją kupiłem nawet, tylko, że pożyczyłem ten telefon od znajomego na kilka godzin. Za duży, za ciężki. Proste. Przeglądanie na tym netu nie jest nawet w części tak wygodne jak na tablecie ( a korzystałem kiedyś z wybitnie plastikowego Asus TF101 ), a co innego mam robić na telefonie? Aparat, oczywiście aparat...

Kurtz, nie mam ambicji proroczych, ale wiem czego mi potrzeba, i że zamiast całego mnóstwa gadgetów, wolałbym mieć użyteczny jeden, który dam radę wsadzić do kieszeni, a tu smartfon pasuje jak ulał.
    Tak narzekasz na kompromisy, mówisz jak to one śmierdzą, a jednocześnie oczekujesz czegoś co będzie właśnie kwintesencją kompromisu. Zadziwiające. Ja mam chyb odwrotnie niż Ty - oczekuję wysokiej specjalizacji sprzętu którego używam. Dla tego mam 4 różne latarki na różne okazje, kilka różnych noży, plecaków i innych rzeczy, których wartość użytkowa jest najważniejsza. Posiadanie osobno tabletu, do internetu i zastosowań multimedialnych, a osobno telefonu, który służy mi do dzwonienia ( serio, jest to u mnie główne zastosowanie telefonu! ) i pisania SMSów jest dla mnie czymś całkowicie naturalnym.

@Marcin Jakubowski
    Intel trochę przespał, tu nie zaprzeczam, ale jednocześnie bardzo aktywnie próbuje nadgonić, co moim zdaniem całkiem nieźle im wychodzi, patrząc na to jak sprawują się najnowsze atomy i jak dużo z tych zmian trafia do procesorów desktopowych ( niskie zużycie energii w haswellach nie wzięło się znikąd ).
    Co do Fanboyowania - całkiem słusznie, ale ma to swoje podstawy. W tej chwili intel jest bezkonkurencyjny na rynku wydajnych procesorów do desktopów/serwerów. Bardzo ubolewam nad tym, że AMD nie pokazuje nic ciekawego i technologicznie jest sporo za intelem.
    Jak Intel wejdzie na rynek procesorów ARM, czy po prostu będzie miał dobry produkt do smartphone/tabletów, to trochę obawiam się jednak o konkurencję. W końcu Intel, ma siłę przebicia, zarówno finansowo, jak i pod względem rozpoznawalnej, dobrze kojarzonej marki.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kurtz, ja po prostu mam już za dużo gadgetów i chętnie bym połowę z nich wypierdzielił w Kosmos, bo to tylko obciążenie, by żonglować tym, niczym jakiś cyrkowy błazen.

Skoro smartfony mają już dziś takie możliwości, to absolutnie nie widzę powodu, by w przyszłości nie miały całkowicie zdominować rynku urządzeń do obsługi sieci, szczególnie w zastosowaniach domowych w komplecie z dużym telewizorem.

Po jaką chorobę mam dzielić swoje dane pomiędzy telefon, tablet i komputer, skoro wszystko może być w jednym miejscu.

Zresztą ja mówię o telefonie, który miałby przekątną ekranu circa 6", więc to wcale nie jakiś pipek i swobodnie da radę nawet w terenie, również w robocie tekstowej (niekoniecznie edycyjnej).

Już teraz smartfony serii Xperia, świetnie komponują się z telewizorami Bravia serii W8 i W9, więc właściwie wszystko przed nami.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Po jaką chorobę mam dzielić swoje dane pomiędzy telefon, tablet i komputer, skoro wszystko może być w jednym miejscu.
    Po to, żeby przejęcie jednego urządzenia nie oznaczało przejęcia wszelkich danych i informacji Już w tej chwili, osoby logujące się do banku tylko ze smartphone, używające SMSowego potwierdzenia operacji na ten sam telefon eliminują bardzo ważną linię obrony ( czyli wymuszenie wykorzystania 2 urządzeń ).
    Tak czy inaczej, nie da się mieć wszystkiego w jednym. Dla niektórych 6" to już dużo, jak na telefon, ale sporo za mało jak na tablet. Przeglądnie stron internetowych na 6" wyświetlaczu jest dla mnie zupełną pomyłką. Jak trzeba - jasne, zawsze fajnie mieć możliwość, ale na pewno nie jest to wygodne i nie ma co się równać z tabletem.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Z1 + firmowy abonament również zapewnia mi bezmiar sieciowych rozrywek z tv włącznie, tylko mnie się marzy, żeby wydajność smatfonów wzrosła na tyle, żebym mógł sobie w domu toto podłączyć do zewnętrznego ekranu monitora/telewizora i mógł dzięki temu zapomnieć o tablecie i laptopie do zastosowań sieciowo-edytorskich.

Już jest blisko, ale ARM-y jeszcze są ciut za słabe, może Intel podoła.
    A jaki to biznes dla producentów jeśli zamiast 3 urządzeń, będziesz mógł mieć trzy w jednym z pełna funkcjonalnością bez żadnych upośledzeń jakichś funkcji.
    Zapomnij.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Po to, żeby przejęcie jednego urządzenia nie oznaczało przejęcia wszelkich danych i informacji Już w tej chwili, osoby logujące się do banku tylko ze smartphone, używające SMSowego potwierdzenia operacji na ten sam telefon eliminują bardzo ważną linię obrony ( czyli wymuszenie wykorzystania 2 urządzeń ).
    Tak czy inaczej, nie da się mieć wszystkiego w jednym. Dla niektórych 6" to już dużo, jak na telefon, ale sporo za mało jak na tablet. Przeglądnie stron internetowych na 6" wyświetlaczu jest dla mnie zupełną pomyłką. Jak trzeba - jasne, zawsze fajnie mieć możliwość, ale na pewno nie jest to wygodne i nie ma co się równać z tabletem.
    Poszukuję alternatywy dla gadgetowego zawszenia, którego zwyczajnie zaczynam mieć po dziurki w nosie.
    Już wyszedł smart wielkości 6,3" (N9200) i o dziwo mieści się w dłoni, niekoniecznie pianisty.
    Tabletują przecież ludziska na 7" ekranikach i bardzo sobie chwalą.

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    A jaki to biznes dla producentów jeśli zamiast 3 urządzeń, będziesz mógł mieć trzy w jednym z pełna funkcjonalnością bez żadnych upośledzeń jakichś funkcji.
    Zapomnij.
    Ktoś na pewno się wyłamie, wolałbym tylko żeby była to firma pokroju Sony, a nie jakieś HTC.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 03-12-2013 o 18:39
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Zapomnij.
    W erze post PC, o której tyle się ostatnio mówi, gra toczy się o zdobycie jak największej liczby użytkowników usług, dopiero w drugiej kolejności urządzeń. Na tym polu, niemal kompleksowo działają w zasadzie trzy firmy, Google, Microsoft i Apple. Wszelkiej maści i wielkości smartfony, phablety, tablety, ultrabooki itd. taka ich ilość i różnorodność podyktowana jest jak najpełniejszym wpisaniem się w różne potrzeby, różnych użytkowników, byle ich jak największej liczby. Do facebooka, do map, do komunikatora, do www, tylko w domu, w domu i trochę w terenie, tylko dla mnie, wspólny, możne te potrzeby dzielić jak włos na czworo... Jak myślicie, po co im teraz zegarki a za chwilę telewizory, kolejne poletko zostanie zagospodarowane i wypełnione usługami, o które tak im chodzi.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    W erze post PC, o której tyle się ostatnio mówi, gra toczy się o zdobycie jak największej liczby użytkowników usług, dopiero w drugiej kolejności urządzeń. Na tym polu, niemal kompleksowo działają w zasadzie trzy firmy, Google, Microsoft i Apple. Wszelkiej maści i wielkości smartfony, phablety, tablety, ultrabooki itd. taka ich ilość i różnorodność podyktowana jest jak najpełniejszym wpisaniem się w różne potrzeby, różnych użytkowników, byle ich jak największej liczby. Do facebooka, do map, do komunikatora, do www, tylko w domu, w domu i trochę w terenie, tylko dla mnie, wspólny, możne te potrzeby dzielić jak włos na czworo... Jak myślicie, po co im teraz zegarki a za chwilę telewizory, kolejne poletko zostanie zagospodarowane i wypełnione usługami, o które tak im chodzi.
    To, czego chcą producenci gadgetów to jedna sprawa, a potrzeby użytkowników, to zupełnie inna.

Problem w tym, że wszyscy dają się wodzić za nos jak barany i kupują każdy szajs, zaproponowany przez korporacyjne mafie.

Jest zmowa producentów i oni potrafili się zorganizować, ciekawe dlaczego potencjalni użytkownicy, tego nie potrafią, mając do dyspozycji wszystkie potrzebne narzędzia (?).

Wybaczalne, gdy kogoś stać na spełnianie kaprysów i kupuje głupie zabawki, ale co z tą resztą, która dla mód, gotowa jest poświęcić dokładnie wszystko?

Niewolnicy technologicznego terroru?
    Medice, cura te ipsum.

Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów