Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Czarnobyl

Domyślnie

To prawda, plan można mieć, a na miejscu się okaże, czy da się cokolwiek z tego planu zrealizować.
    Plan jest o tyle potrzebny w tym przypadku, że warto sobie zaplanować co się chce zobaczyć, w czasie wyjazdu znaleźć kogoś, kto chce również zobaczyć te same miejsca, i jeśli okaże się, że będzie można, to razem się tam udać. W pojedynkę chodzić po Prypeci odradzam, najlepsze są 3-4 osobowe grupy, wszyscy pilnują siebie nawzajem. Przynajmniej ja tak robiłem, i inni również, przy wyjazdach ze Strefą, że dobieraliśmy pod kątem miejsc, które chcemy zobaczyć, i to było podstawowe kryterium
    FX/DX/CX/www

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

E tam, z Bispolem można było pertraktować, nas zabrali wszędzie tam gdzie chcieliśmy. Poza szpitalem. Ale tłumaczyli większym skażeniem i zwierzętami (jakieś dzikie koty się zalęgły i nie chcieli ryzykować). Byliśmy jeden dzień (taką opcję wyjazdu wybraliśmy), dojechaliśmy na miejsce wcześnie rano, wracaliśmy w nocy.
    Dla mnie atrakcji było dość i nie czułam potrzeby oglądania więcej.
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

To masz szczęście... że nie dopadł Cię zew Prypeci
    FX/DX/CX/www

kobieta Awatar abre
    Miasto

Domyślnie

Dla mnie to miejsce było tak potwornie przygnębiające, że nie mogę się do tej pory otrząsnąć. A byłam tam w 2011 roku. Mąż powtarza, że chce wrócić. Ja mam poważne wątpliwości. Filmy leżą niewywołane.
    Ostatnio edytowane przez abre ; 20-11-2013 o 11:31
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Albo się takie klimaty lubi, albo nie. Owszem, jest przygnębiająco, ale jednocześnie "niesamowicie", choć to chyba niewłaściwe określenie. Na pewno wrażenia są niesamowite i warto to miejsce odwiedzić, a czy ktoś zdecyduje się wrócić, bo będzie miał niedosyt to już indywidualna sprawa.
    FX/DX/CX/www

kobieta Awatar abre
    Miasto

Domyślnie

To raczej nie kwestia lubienia. Ja na miejsca takie jak Czarnobyl patrzę przez pryzmat ludzi. Fascynuje mnie historia tego miejsca, jestem ciekawa dalszych losów mieszkańców zony. Dlatego mniej niż widok elektrowni zapadła mi w pamięci opowieść o zorganizowaniu miejsca, gdzie ludzie zostawiali listy mogące pomóc odnaleźć przyjaciół czy historia pomnika strażaków (skądinąd marnej jakości artystycznej ).
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abre Zobacz posta
    (skądinąd marnej jakości artystycznej ).
    No właśnie fajny OGÓLNIE ten pomnik był, to nic że ręka jednego strażaka była większa niż brzuch drugiego
    Nikon D90

Domyślnie

Podróż moich marzeń!

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
    Nikon D7000 + S17-50 2.8 + N35 1.8G + YN568EX + YN460II

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Oglądałem. Historia nie jest kolorowa. Ale zobaczyć to miejsce - musi robić wrażenie. A emocje mogą być różne. To że ktoś chce zobaczyć Oświęcim nie znaczy, że fajna historia się tam przydarzyła.
    Nikon D7000 + S17-50 2.8 + N35 1.8G + YN568EX + YN460II

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów