Cześć!
Wybieram się w najbliższych dniach do Czarnobyla. Z aparatem oczywiście
Macie może jakieś wskazówki gdzie iść, na co zwrócić uwagę, czym się zainteresować?
Szukaj
Cześć!
Wybieram się w najbliższych dniach do Czarnobyla. Z aparatem oczywiście
Macie może jakieś wskazówki gdzie iść, na co zwrócić uwagę, czym się zainteresować?
Nikon D90
Wrażenie robią opuszczone blokowiska i szkoła opuszczana w pośpiechu przez dzieci.
Pozdrawiam M@rcin
Nikon D7000 + MB-D11 I N AF-S 18-300 G ED VR I N 50 1,8D I T SP 150-600 Di VC USD I
I Lowepro Flipside 400 AW I Olympus mju Tough 6020 I
Jedziesz na własną rękę czy ze Strefą, bądź Bispolem?
FX/DX/CX/www
Jadę z Bispolem![]()
Nikon D90
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Dokładnie, tego się nawet nie da opowiedzieć najlepszymi zdjęciami.
Jak Wam się uda to oczywiście obok obowiązkowej Prypeci polecam Buriakiwkę (składowisko sprzętu) i stare barki na rzece.
No i "Oko Moskwy" ale nie wiem jak tam teraz z dostępnością.
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Barek już nie ma - już wiosną obiegłego roku je rozmontowywali, a pod Oko Moskwy nawet Strefa nie jeździ już, a co dopiero Bispol.
Bispol nie jeździ też chyba do Burakiwki, chyba, że się mylę.
Ogólnie powiem tak: zazdroszczę wyjazdu, chętnie pojechałbym trzeci raz, ale współczuję Bispolu
Nie wiem jak to będzie wyglądać na miejscu z nimi, ale będzie na pewno mało czasu i nie za wiele możliwości.
Ja polecam przedszkole "Kiwaczek", Fujijama też byłaby obowiązkowa, żeby zrobić panoramę Prypeci, szkoła muzyczna, o ile się nie zawaliły stropy już (w ubiegłym roku już było ryzykownie), ma na sali koncertowej fortepian (klasyk). Basen, ale tam trzeba uważać na sali gimnastycznej, bo już 2 lata temu ledwo zipała podłoga. Dorzucić można technikum i klinikę dziecięcą. Na szpital nie starczy Ci czasu.
Ostatnio edytowane przez gryson ; 06-11-2013 o 22:53
FX/DX/CX/www
Dzięki wielkie za odpowiedź, zrobię listę i zobaczymy na co mi starczy czasu![]()
Nikon D90
Nie rób żadnych list, bo to Ci się nie sprawdzi. Zobaczysz tylko to, na co pozwolą Ci opiekunowie z BisPolu i przewodnicy ze strefy. Tu nie ma mowy, że sobie samemu zaplanujesz zwiedzanie.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Może, akurat nie chodzi tutaj o uber-nuclear-zombie z zony, ale...No battle plan ever survives contact with the enemy
Robienie planu może być bezsensowne, ale lepiej być przygotowanym i mieć listę opcji, wiedzieć czym się jest zainteresowanym. Moim zdaniem elementem rozpoznania sytuacji jest rozpisanie sobie możliwych ewentualności i ważnych informacji, więc lista jak najbardziej powinna mieć prawo bytu.
I czekamy na zdjęcia![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-11-2013 o 10:11 Powód: int.
d70s + N18-70 + N55-200
Skontaktuj się z nami