Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Czarnobyl

Domyślnie Czarnobyl

Cześć!
    Wybieram się w najbliższych dniach do Czarnobyla. Z aparatem oczywiście
    Macie może jakieś wskazówki gdzie iść, na co zwrócić uwagę, czym się zainteresować?
    Nikon D90

Domyślnie

Wrażenie robią opuszczone blokowiska i szkoła opuszczana w pośpiechu przez dzieci.
    Pozdrawiam M@rcin
    Nikon D7000 + MB-D11 I N AF-S 18-300 G ED VR I N 50 1,8D I T SP 150-600 Di VC USD I
    I Lowepro Flipside 400 AW I Olympus mju Tough 6020 I

Domyślnie

Jedziesz na własną rękę czy ze Strefą, bądź Bispolem?
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Jadę z Bispolem
    Nikon D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamtkd Zobacz posta
    Jadę z Bispolem
    To bedziesz mógł się poruszać jedynie tam, gdzie Cię zawiozą, i tam, gdzie pozwoli na to przewodnik. Na miejscu będziesz chłonął wszystko duszą i aparatem. Tego nie da się opowiedzieć, wytłumaczyć. Jak staniesz na "strefowej" ziemi, zrozumiesz o czym napisałem.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Dokładnie, tego się nawet nie da opowiedzieć najlepszymi zdjęciami.
    Jak Wam się uda to oczywiście obok obowiązkowej Prypeci polecam Buriakiwkę (składowisko sprzętu) i stare barki na rzece.
    No i "Oko Moskwy" ale nie wiem jak tam teraz z dostępnością.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Barek już nie ma - już wiosną obiegłego roku je rozmontowywali, a pod Oko Moskwy nawet Strefa nie jeździ już, a co dopiero Bispol.
    Bispol nie jeździ też chyba do Burakiwki, chyba, że się mylę.
    Ogólnie powiem tak: zazdroszczę wyjazdu, chętnie pojechałbym trzeci raz, ale współczuję Bispolu
    Nie wiem jak to będzie wyglądać na miejscu z nimi, ale będzie na pewno mało czasu i nie za wiele możliwości.
    Ja polecam przedszkole "Kiwaczek", Fujijama też byłaby obowiązkowa, żeby zrobić panoramę Prypeci, szkoła muzyczna, o ile się nie zawaliły stropy już (w ubiegłym roku już było ryzykownie), ma na sali koncertowej fortepian (klasyk). Basen, ale tam trzeba uważać na sali gimnastycznej, bo już 2 lata temu ledwo zipała podłoga. Dorzucić można technikum i klinikę dziecięcą. Na szpital nie starczy Ci czasu.
    Ostatnio edytowane przez gryson ; 06-11-2013 o 22:53
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedź, zrobię listę i zobaczymy na co mi starczy czasu
    Nikon D90

Domyślnie

Nie rób żadnych list, bo to Ci się nie sprawdzi. Zobaczysz tylko to, na co pozwolą Ci opiekunowie z BisPolu i przewodnicy ze strefy. Tu nie ma mowy, że sobie samemu zaplanujesz zwiedzanie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

No battle plan ever survives contact with the enemy
    Może, akurat nie chodzi tutaj o uber-nuclear-zombie z zony, ale...
    Robienie planu może być bezsensowne, ale lepiej być przygotowanym i mieć listę opcji, wiedzieć czym się jest zainteresowanym. Moim zdaniem elementem rozpoznania sytuacji jest rozpisanie sobie możliwych ewentualności i ważnych informacji, więc lista jak najbardziej powinna mieć prawo bytu.

I czekamy na zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-11-2013 o 10:11 Powód: int.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów