Wiesz, ze zartowalem. D4 + 400 f2,8 za free? Brzydal
A tak poważnie, to naprawdę D7100 ma fajne ISO, SD, video itd. Szkoda byłoby to stracić dla D700. Naprawdę. Ech, nie dogodzisz...
Szukaj
Wiesz, ze zartowalem. D4 + 400 f2,8 za free? Brzydal
A tak poważnie, to naprawdę D7100 ma fajne ISO, SD, video itd. Szkoda byłoby to stracić dla D700. Naprawdę. Ech, nie dogodzisz...
Ostatnio edytowane przez docxxx ; 19-10-2013 o 23:27
Odepnij że tego gripa i sprawa się wyjaśni czy nikon utrudnia czy nie. Wygodnie nie będzie ale za to bez wątpliwości.
D700 + MB-D10 | N16-35 f4 | N35 1.8G DX | N50 f1.8G | N55 f3.5 | N85 f1.8G | T70-300 f4.0-5.6 USD | N80-200 f2.8D ED | N300 f2.8D AF-S
Problemy z zasilaniem mogą wpływać na wszystko AF to nie jest coś co działa na korbę. A sprawdzić nie zaszkodzi.
Zastanawiam się czy chociaż przy jednym modelu lustrzanki "nie było takiego przypadku"... Od lat przy każdym po jakimś czasie pojawia się olej lub kurz. To chyba do pewnego stopnia normalne dla tych konstrukcji, więc nie wiem po co ciągle podbijać ten temat. Dziś są już alternatywy.
Nie, nie, nie! Źle zrozumiałeś moją wypowiedź. D7100 to zajeb... pucha, dużo lepsza od D300s oprócz mechaniki i prędkości działania AF (nie mylić z celnością!), choć pewnie 95% osób nie zauwazy roznicy.. Problem jest w tym, że D300s ma matrycę poprzedniej generacji, a nie ma jego następcy.
Ja pracuję na DX i mam problem, bo nie ma puchy dla reportera. FF mnie nie interesuje ze względu na koszta. Nie ma co być hipokrytą. D3s/4 to koszt nie tylko samej puszki, ale i obiektywów. Ja za kilka tysięcy mam 300/2,8 (70-200 na DX). Za to samo na FF musialbym zaplacic kilka razy wiecej. Po co, skoro to się w moim przypadku nie zwroci. Już kiedyś miałem korbę na D800 + 300/2,8 VR II. Praktycznie już kupowałem, ale zadałem sobie jedno pytanie: "Czy jeśli biorę X zł za zdjęcie, to ktoś mi zapłaci 4 x X, bo te cztery razy wiecej wydałem na sprzet?" Nie! I wlasnie wtedy sie wyleczylem.
Nie bierzcie moich uwag 1:1. Mnie np. nie interesuje kurz, olej itd. Nawet nie wiem, czy to mam, bo nie sprawdzam. Gumy odlaza mi ze wszystkiego, nawet z 70-200 VR. Drugiemu solą w oku będzie zawinięty pasek na szyję i pyłek na soczewce.
Ostatnio edytowane przez docxxx ; 20-10-2013 o 14:41
a mi wczoraj w klubie szalał AF (kilka razy się zdarzyło). Na początku myślałem że pasek naciska mi (wybierak góradółprawolewo) ale jednak nie.
Aparat w pozycji pionowej, celuje, a punkt ostrości leciał od prawej do lewej (w jednym rzędzie) i nie chciał przestać. Nie chciał się zatrzymać. Zdjęcia dało się robić. Jednak żeby zatrzymać te szaleństwo trzeba było puchę wyłączyć. Nie wiem, pewnie to wina gripu.
Wcześniej tak nie było. Wczoraj miał swoje humory a przedwczoraj nie. Jak babaja też uważam że to nie jest pucha do reporterki. Fajna, bajery rowery, ISO super, AF też, ale podczas pracy nie mogą występować jakieś "jazdy" i nieprzewidziane problemy techniczne.
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
D7100 z tego co pamiętam obsługuje standard czyli UHS-I , a te Toshiby mają kontroler zgodny ze standardem UHS-II.
Tak coś pamiętam, jak dobierałem kartę do mojego i szukałem wytrzymałej z najlepszą prędkością zapisu/odczytu to wkońcu zdecydowałem się z interfejsem magistrali UHS-I SanDisk 32G 95 MB/s i działa dobrze.
Nikon + Nikkor
https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/
Skontaktuj się z nami