Szukaj
Spoko, ale nie muszę tam iść, aby stwierdzić, że D7100 jest dużo lepszy niż Twój D90Tu nie zawahałbym się ani chwili.
D700 + MB-D10 | N16-35 f4 | N35 1.8G DX | N50 f1.8G | N55 f3.5 | N85 f1.8G | T70-300 f4.0-5.6 USD | N80-200 f2.8D ED | N300 f2.8D AF-S
Jeszcze raz: za D7100 przemawia wszystko oprócz mechaniki i pracy AF w wymagających warunkach. Podejrzewam jednak, że bardzo duży procent ludzi tego nie zauważy. Sory, ale jak użytkownicy D7000 pisali, że z nich puszkami jest wszystko ok, to tym bardziej możesz kupować.
Docxxx, powtarzasz w kółko prawie jedno i to samo. Owszem jestem zgodny też z tym co piszesz, ale po kiego diabła kupiłeś w takim razie D7100 ? Mnie wystarczyło 10 minut jak go wziąłem do ręki i stwierdziłem że nie leży w dłoni jak D70/ D200 (zbyt płytki uchwyt) a jak poczytałem o pierwszych problemach to się cieszyłem że mam problem z głowy dzięki własnemu rozsądkowi i trafnej decyzji. Sprzedaj D7100 i weź drugi zapas D300s albo wyższy korpus i po sprawie...
Ark, pamiętam narzekania na matrycowy szczególnie w D80, ale wystarczyło zjechać z korektą EV i problem był przez usera rozwiązany. A dziś leży kontrola jakości i liczy się tylko wyścig w wydawaniu w krótszym czasie niedoróbek technologicznych.
Cieszę się, że w końcu zrozumiałeś, że pianie nad tym, że D7100 to następca D300(s) nie jest wcale prawdą. Jak już pisałem wcześniej, wysokie ISO i wideo skłonimy mnie to zakupu tej puszki.
Dobra, widzę, że zaczyna się robić OT dlatego jak będę na tej piłce, to dam Wam znać.
Z tego co ja kojarzę to byłem 1 "przeciwnikiem" tej puszki i sam pisałem że w pewnych aspektach to ona nie ma startu do D300 co wywołało burzę i lawinę oburzenia. Jak widzisz jakość obrazka czasem nie ma takiego znaczenia jak 2/3 innych korzyści w ujęciu do całości, czyli ergonomia, wykonanie, pewność i solidność konstrukcji. Szkoda że kosztowało Cię to trochę kasy i nerwów przede wszystkim !
Ja też się dziwię docxxx - dziwi się, że niższa seria body ma dłuższe lagi i uzywa AF-C z priorytetem ostrości, dziwi się, że mu aparat nie chce wtedy odpalić. Robi serie zdjęć bez przewidywania ruchu - a D7100 nie ma guzika AF-ON z tego co widzę na zdjęciach.
Ja się dziwię, że się dziwisz.
Ja siatkówkę fotografowałem na D3 i seria miała 2, max 3 klatki, ruch przewidywałem, a priorytetu ostrości nie używałem. W użyciu AF-ON, szkło 70-200VR, prawie wszystko trafione w punkt. Tylko czasami 9 fps to w siatkówce za mało![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami