Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jak tylko pojawiła sie obniżka ceny na te szkło to zamówiłem wysyłkowo przez net, nic nie sprawdzałem bo nie było jak, szkiełko dotarło , jestem mega zadowolony, a o problemach bf/ff nic mi nie wiadomo, jest idealnie.
D7200---S17-50 F2.8---T70-300 F4-5.6 VC USD---Nikkor 85 F/1.8 D---Samyang Fisheye 8mm--metz 52AF-1---metz 48AF
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
no dokładnie posiadacze c nie narzekają na zestawy ,pewnie niedługo większość z nas przejdzie na ich stajnie
D7100 +grip Pixel; S 17-50 ;N 70-300 VR , YN-468II
Chciałbym Was zapytać czy i jaka jest praktyczna różnica w wyciąganiu cieni między D7100 a d7000/d5100.
Chodzi mi o typową scenę dla np. miasteczek na południu Europu - część ulicy znajduje się w dość głębokim cieniu a część w ostrym słońcu. Jak radzi sobie w takiej sytuacji D7100 z wyciąganiem cieni przy nastawieniu czułości na ISO 100 oraz przy ekspozycji na światła (tak, aby nie było przepałów).
Z pomiarów DXO wynika, że właściwości tych matryc są praktycznie identyczne, natomiast np. w teście Optycznych przewaga D7000 w tej mierze była spora.
Skontaktuj się z nami