Close

Strona 160 z 364 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 591 do 1 600 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Gatunek dobrej whiskey zawsze powinien zostać kwestią gustu... Można pić amerykańską whiskey, albo pić irlandzką whisky i z tego czerpać przyjemność... wsio ryba. Ja np. whiskey bez coli, albo soku jabłkowego nie wypiję, bo aromat jest dla mnie zbyt intensywny- odpychający.

Problem z dostępem do lepszej jakości alkoholi w naszym kraju nie wynika ani z braku dostępności, ani z z wysokiej ich ceny. Wynika najczęściej z niewiedzy kosumenta. Idąc do marketu ludzie stukają się często w głowę "dlaczego rum do herbaty kosztuje 80zł, skoro rum lubelski kosztuje 20zł"..."to wino za 8zł, a to za 70zł, a w banię ryje tak samo"... "piwo harnaś ma 6% alc. i kosztuje 1,80 a a franziskaner ma 5% i kosztuje 6zł, to kto ma nierówno pod sufitem?".
    Marketing- mocna sprawa W momencie jak nie oferuje się jakości, to skupia się na procentach, ładnej etykiecie... ewentualnie na "micie" dopowiedzianym do kampanii reklamowej

Domyślnie

Ja pije wishkey z spritem/7 up + ewn vermut i czasem campari do tego. Możecie polecić jakąś w rozsądnej cenie może wrócę do picia tylko z lodem.

Domyślnie

Jeśli z lodem to jakakolwiek
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M. Wadowski Zobacz posta
    JD to nie whiskey, pedza toto z kukurydzy i nazywa sie burbon, bez coli nie wypijesz...

Jedyne co dobre w Jacku to marketing.

Inna sprawa ze szkockie single sprzedawane w polsce to najczesciej jakies pomyje niestety.
    Ameryki nie odkryles
    Old Virginia to też bourbon, ale niestety do Jacka mu daleko.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Feni Zobacz posta
    Problem z dostępem do lepszej jakości alkoholi w naszym kraju nie wynika ani z braku dostępności, ani z z wysokiej ich ceny. Wynika najczęściej z niewiedzy kosumenta. Idąc do marketu ludzie stukają się często w głowę "dlaczego rum do herbaty kosztuje 80zł, skoro rum lubelski kosztuje 20zł"..."to wino za 8zł, a to za 70zł, a w banię ryje tak samo"... "piwo harnaś ma 6% alc. i kosztuje 1,80 a a franziskaner ma 5% i kosztuje 6zł, to kto ma nierówno pod sufitem?".
    Marketing- mocna sprawa W momencie jak nie oferuje się jakości, to skupia się na procentach, ładnej etykiecie... ewentualnie na "micie" dopowiedzianym do kampanii reklamowej
    co ma niewiedza do jakości alkoholu albo marketing? Jak kupisz coś ładnie zapakowanego, a obżydliwego to wiadomo, że drugi raz tego nie kupisz...słaby ten marketing

Dostępność do na prawdę dobrych, luksusowych alkoholi w naszym kraju na szczęście jest i to bardzo duża. Praktycznie można kupić wszystko. A czynnikiem decydującym o zakupie jest zazwyczaj właśnie cena...bo po płacić za Beluge 140 zeta jak można kupić Czystą de luxe za 20 parę złotych i niby efekt en sam...tylko że po de luxe zdychasz jak pies, a po beludze chce się wstawać

To nie niewiedza decyduje o tym co pijemy a raczej grubość portfela...a niestety dobry (jakościowo) alkohol kosztuje

ide na herbatę
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki Zobacz posta
    tylko że po de luxe zdychasz jak pies,
    Bo pić to trzeba umić.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

taaa
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki Zobacz posta
    co ma niewiedza do jakości alkoholu albo marketing? Jak kupisz coś ładnie zapakowanego, a obżydliwego to wiadomo, że drugi raz tego nie kupisz...słaby ten marketing
    Ano ma Nie znam się na whisky- butelkę kupuję raz na dwa lata, bo na tyle mi wystarcza
    Jasne, że grubość portfela, tez ma znaczenie, ale kwestia też tego jak często pije się dobry, drogi alkohol. Ja piję go rzadko, bo oprócz piwa alkoholu nie pijam często, więc skoro to inwestycja na tak długi czas, to mogę dołożyć te 50zł, ale tylko jeśli wiem czego chcę, a nie dlatego, że JD w reklamie pije jakiś twardziel pokroju bonda

Gdybym wcześniej nie poczytał w internecie , albo kogoś nie zapytał jaką whisky kupić, to poszedłbym do marketu ze 150zł w kieszeni (kupa forsy, ale jak na whisky to i tak przecież nie jest dużo ) i marketing, ułożenie towaru na półce- najlepiej na końcu alejki , kształt butelki, obowiązkowe pudełko i dołączone szklaneczki zrobiłyby swoje, bo gatunki są bardzo różne. Konsument ustala pułap cenowy i wychodzi z założenia, że jeżeli produkt A kosztuje 150zł to odpowiada wartością produktowi B, który jest w podobnej cenie.
    Przez swoją niewiedzę, mogę kupić coś obrzydliwego, za dwa lata znowu wydać kupę forsy i kupić coś innego, ale równie obrzydliwego, a trzeciej flachy już prawdopodobnie bym nie kupił. A przecież jak się wie czego szuka, to można w tej cenie wybrać coś dobrego

Ile razy w sklepie ktoś w kolejce prosił sprzedawcę o pomoc w wyborze wina i za kryterium podawał tylko, że ma być do 40zł, a czy ma być słodkie, wytrawne, na deser, czy do mięsa itp. to tak na prawdę nie wiedział. Wino to wino, ale chce takie lepsze, więc do 40zł. I te 40zł wyda, a dostanie siuśki
    Ostatnio edytowane przez Feni ; 06-10-2013 o 11:28

Domyślnie

perła export zimna ...
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

herbata czarna + torebka mięty + woda mineralna gazowana

Strona 160 z 364 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów