Close

Strona 60 z 364 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Postanowienie Noworoczne- całkowita abstynencja, zaczyna mi się podobać! Jak na razie widzę same +

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Postanowienie Noworoczne- całkowita abstynencja, zaczyna mi się podobać! Jak na razie widzę same +
    wynocha z wątku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Ja nie rozumiem jak można sobie dobrowolnie wyrządzić taka krzywdę. Przecież świat na trzeźwo jest kompletnie nie do zniesienia.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    wynocha z wątku
    Idę sobie...

Zbanowany
    Miasto
    Semblable à Paris

Domyślnie

Do kasacji.

Zbanowany
    Miasto
    Semblable à Paris

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Przy walnym udziale wódy powstał kawał dobrej literatury.
    Z naszego podwórka polecam moją ulubioną powieść Jerzego Pilcha - "Pod mocnym aniołem", gdzie na 93 stronie znajdziemy co trafniejsze cytaty z kolejnych lektur godnych uwagi, takich jak genialna "Tortilla Flat" Steinbecka, "Legenda o świętym Pijaku" Rotha, "Moskwa - Pietuszki" niezrównanego Wienieczki Jerofiejewa itd.
    Widzę, że kolega czytuje alkoholików typu Jurek Plich ... "Pod Mocnym Aniołem"
    Tutaj bardzo trafna recenzja książki: http://www.ajarczewski.republika.pl/...lita/Pilch.htm

Fragment recenzji dla leniwych " Taki ładny wywiad – myślę sobie – to i książka musi mieć drugie dno w dru*giej części. Sprawdzam... Pierwsze denko jest szklane i trochę wypukłe, a drugiego nie ma wcale. Dzieło, zakrojone niemal na miarę „Czarodziejskiej góry”, zszyte jest na kom*po*zycyjnym poziomie „Mikołaja Doświadczyńskiego przypadków”. Ot żywot własny alko*holika, inkrusto*wany – trzeba przyznać – znakomitymi technicznie zdaniami. Pisząc o „tech*nicznej znakomitości” pod*kreślam, że autoepigońska Pilchowa fraza jest tu czczą wirtuo*ze*rią bez cienia oryginalnej myśli. Mnóstwo zapoży*czonych, czy wręcz skse*ro*wanych motywów. Po „odcedzeniu stylis*tycznej wykwincji i erudy*cyjnych wtrę*tów” (tu zacytowałem Pilcha, str. 202) – nie pozostaje prawie nic. A jeśli na dnie jest jeszcze coś o mi*łości, to tylko o miłości do szklanego gwinta. Reszta to fortel. "
    Ostatnio edytowane przez LudwikXVI ; 27-01-2013 o 20:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LudwikXVI Zobacz posta
    Do kasacji.
    Proszę Cię uprzejmie- idź moralizować gdzieś indziej.
    Pursue happiness with diligence

Zbanowany
    Miasto
    Semblable à Paris

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Proszę Cię uprzejmie- idź moralizować gdzieś indziej.
    Ja nie moralizuję. Mało tego, wkleję fotkę pitej dzisiaj norweskiej wódki LINIE AQUAVIT. Taka wóda, która z Oslo wysyłana jest statkiem do Australii i z powrotem w beczkach po cherry. Podobno jeśli nie przekroczy linii równika - nie można uzyskać jej specyficznego smaku. "Moja" wysłana była statkiem w marcu 2012 i do Oslo wróciła w lipcu 2012 (dane są wpisywane od wewnętrznej strony etykiety z nazwą statku włącznie - nazwy teraz nie pamiętam ... chyba TRAMPA).

PS. Zresztą wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę LINIE AQUAVIT.
    Generalnie jeśli chodzi o smak ... średnio polecam. No chyba, że ktoś chce się sponiewierać i jest z tego dumny ... butelka na głowę powinna wystarczyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LudwikXVI Zobacz posta
    Widzę, że kolega czytuje alkoholików typu Jurek Plich ... "Pod Mocnym Aniołem"
    Tutaj bardzo trafna recenzja książki: http://www.ajarczewski.republika.pl/...lita/Pilch.htm
    No to mi teraz zasunąłeś takim papieżem krytyki literackiej, że aż mi w uszach zadzwonił sardoniczny rechot śp. Jana Błońskiego

Fakt, że przychylasz się do wzmiankowanej opinii - w świetle twoich własnych popisów, którymi byłeś łaskaw uraczyć nas na łamach tego forum, spełniających wszelkie kryteria kunderowskiej definicji grafomanii - jest poniekąd znamienny. Podobnie jak znęcanie się nad nieszczęsną gramatyką polską...

Idzże lepiej żreć te swoje ciastka!
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 28-01-2013 o 02:27

Zbanowany
    Miasto
    Semblable à Paris

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No to mi teraz zasunąłeś takim papieżem krytyki literackiej, że aż mi w uszach zadzwonił sardoniczny rechot śp. Jana Błońskiego

Fakt, że przychylasz się do wzmiankowanej opinii - w świetle twoich własnych popisów, którymi byłeś łaskaw uraczyć nas na łamach tego forum, spełniających wszelkie kryteria kunderowskiej definicji grafomanii - jest poniekąd znamienny. Podobnie jak znęcanie się nad nieszczęsną gramatyką polską...

Idzże lepiej żreć te swoje ciastka!
    Nie RUP scen nie spełniony XYZ ... ja przynajmniej od razu nazwałem swoje "popisy" grafomanią i wygłupkami ... czas byś jakoś nazwał swoje problemy ... "smakoszu" ...
    Ostatnio edytowane przez LudwikXVI ; 28-01-2013 o 03:47

Strona 60 z 364 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów