Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: z D60 na...

Domyślnie

no bez przesady.. zdarzało mi się robić piłkę d60 + SIGMA 70-300 (bez apo) zestaw kiepski, tym bardziej do sportu ale nie było aż tak źle, trochę się przymknęło (f8 ) i dało się coś wybrać i odsetek trafionych zdjęć był na pewno większy niż 20% !!
    jakoś nie chce mi się wierzyć, że aparat, który jest wyższej klasy, znacznie nowszy, z lepszym szkłem tak kiepsko by pracował... no chyba, że fotograf dupa
    Ostatnio edytowane przez Damiankck ; 20-09-2013 o 15:12
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta

Tak więc dałeś się wyrolować zgadzając się na naprawę, jeśli zażądałeś wymiany na nowy.
    Teraz doczytałem i stety/niestety wygląd na to, że masz rację:

Uprawnienia kupującego z tytułu niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową
    Ustawa w art. 8 wprowadza sekwencyjność realizacji uprawnień kupującego (konsumenta) w razie stwierdzenia niezgodności towaru z umową.
    Sekwencja pierwsza - doprowadzenie towaru do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na towar nowy.
    Kupujący nie może żądać naprawy ani wymiany, jeżeli sprzedawca wykaże, że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów bierze się pod uwagę wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności a także niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.
    Wybór konkretnego roszczenia w ramach sekwencji - naprawa lub wymiana - należy do kupującego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Kiedy wstał kierowca autobusu?
    ............ Ktoś robi zdjęcia parę lat i uważa, że 20% trafionych zdjęć jest ok?
    Z czystej ciekawości, poproś tego ojca aby Ci przesłał kilka zdjęć i wstaw je tutaj na forum. Przy tak dużej GO chyba musiał robić zdjęcia z dużym opóźnieniem po potwierdzeniu ostrości.
    Jak wyżej napisałem ; to kwestia bardzo subiektywna..... Ludzie (amatorzy) mają różne wymagania ; to co dla Ciebie i wielu innych osób jest białe - niekoniecznie białe jest dla innych. W dynamicznych ujęciach sportowych ( a o takich tu mówimy) amatorska skuteczność dobrych technicznie kadrów na poziomie 20%-30% jest powszechnie akceptowalna.

Poproszę aby przesłał mi parę nietrafionych ujęć do przeglądnięcia.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 20-09-2013 o 16:00

Domyślnie

Masz znajomych, co mają zakład foto. Aktualnie d7100 NETTO to nieco ponad Twoje 3tys. Kup aparat na fakturę ... wiecej nie sprecyzuję, aby nie zostać posądzonym o oszukiwanie Urzędu Skarbowego.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

nie czytasz ze zrozumieniem. Biorę pod uwagę tylko FV
    decyzja zapadła, będzie to d7000 + 85 1.8, stwierdziłem, że wolę mieć lepsze szkiełko do troszkę słabszej puszki. Dawałem radę z d60 wiec z d7000 powinno być znacznie lepiej.
    Podobno w tych nowych modelach problemy z AF nie występują, a gdyby nawet to wyżej mam paragraf i będę wymieniał.
    Nie jestem nowinkowym onanistą więc nie mam parcia na najnowsza puchę.
    Do moich zastosowań wystarczy a przynajmniej będę miał na przyszłość szkiełka pod Fx.
    NIKON

Domyślnie

Damiankck napisz później jak się pucha sprawuje i czy wszystko okej.

Pozdrawiam i mam nadzieję że będziesz zadowolony.

Domyślnie

Będzie zadowolony pod warunkiem, że ma nikłe wymagania i akceptuje 20% skuteczność AF
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Będzie zadowolony pod warunkiem, że ma nikłe wymagania i akceptuje 20% skuteczność AF
    nie chce mi się wierzyć, że nowa puszka, która używa znaczna część forumowiczów i nie tylko będzie się sprawdzała gorzej niż moje stare d60, bo przy nim nie zauważyłem skuteczności af na poziome 20%, pisałem o tym wyżej, nawet z takim "zacnym" szkłem jak S 70-300 !
    NIKON

Domyślnie

Jak CI się trafi taka sztuka jak moja... to będziesz tęsknił za D60
    "Nikon"

Domyślnie

a ile prawdy jest w tym, ze już skończyły się wadliwe sztuki?
    czy kupił ktoś w ostatnim czasie d7000 i ma problemy z af'em???
    NIKON

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów