Close

Strona 17 z 41 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

No wiec na to wyglada, że wybiorę się do zakopanego bo buty
    Tylko powiedz mi, jest tam obsługa która się zna na tym co mowi?
    Bo jak kupywałem campusy, to Pani też bardzo zachwalała itp, itd. niestety rzeczywistość wszystko zweryfikowała, a na skargi niestety nie miałem gdzie iść, bo sklep zamkneli

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Czemu piszesz "Pani" z wielkiej litery, a "zakopane" z małej?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Campusy kupić? No wiesz ^^ Campusy/Alpinusy, ecco, HiMountain to zazwyczaj nie są solidne buty w góry. Są po prostu dość tanie.

W alpinie na dole Krupówek ( tym po schodkach w dół ) jest niezła obsługa, ale trzeba się pytać ( taki wysoki, postawny facet, zna się na butach dobrze :P ). W Alpinie niedaleko rossmana, tym razem po schodkach na górę, sprzedaje pan w średnim wieku, który wiedzę o sprzęcie i o warunkach ma bardzo dużą i jak się miło rozmawia o tym co faktycznie w górach się może przydać, to podpowie - ja pytałem o kilka rzeczy i usłyszałem szczerze odpowiedzi dobrze opisujące sprzęt, a nie tylko wychwalające produkt.
    W różnych mniejszych sklepach, bywa bardzo różnie, często starają Ci się wcisnąć towar którego nie znają, więc trzeba podchodzić z pewnym dystansem. Zawsze, jak masz czas, możesz się przejść po kilku sklepach i podpytać o ten sam model buta, jeżeli będzie.
    Generalnie, ja rozmawiając z kimś ze sklepu zazwyczaj widzę, czy ta osoba pojęcie o sprzęcie ma i czy tego sprzętu używa, myślę, że to nie jest tak ciężko wyczuć, o ile ktoś nie udaje ( co trudne nie jest ).
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-09-2013 o 23:40 Powód: Pan----------> pan, orto. ("Krupuwki")
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Campusy kupić? No wiesz ^^ Campusy/Alpinusy, ecco, HiMountain to zazwyczaj nie są solidne buty w góry. Są po prostu dość tanie.

W alpinie na dole Krupuwek ( tym po schodkach w dół ) jest niezła obsługa, ale trzeba się pytać ( taki wysoki, postawny facet, zna się na butach dobrze :P ). W Alpinie niedaleko rossmana, tym razem po schodkach na górę, sprzedaje Pan, w średnim wieku, który wiedzę o sprzęcie i o warunkach ma bardzo dużą i jak się miło rozmawia o tym co faktycznie w górach się może przydać, to podpowie - ja pytałem o kilka rzeczy i usłyszałem szczerze odpowiedzi dobrze opisujące sprzęt, a nie tylko wychwalające produkt.
    W różnych mniejszych sklepach, bywa bardzo różnie, często starają Ci się wcisnąć towar którego nie znają, więc trzeba podchodzić z pewnym dystansem. Zawsze, jak masz czas, możesz się przejść po kilku sklepach i podpytać o ten sam model buta, jeżeli będzie.
    Generalnie, ja rozmawiając z kimś ze sklepu zazwyczaj widzę, czy ta osoba pojęcie o sprzęcie ma i czy tego sprzętu używa, myślę, że to nie jest tak ciężko wyczuć, o ile ktoś nie udaje ( co trudne nie jest ).
    No i pięknie, zaraz dostaniesz burę za Krupuwki

te campusy wcale tanie nie były, a pani wydawała się dość konkretna. W Sączu miałem salewe, miałem okazję być niej 1 raz, niestey wybór pozostawiał wiele do życzenia, dziś pojechałem, bo doszły mnie słuchy że została zamknięta i faktycznie, tyle było Salewy w Sączu.
    Ostatnio edytowane przez bajcy ; 21-09-2013 o 23:41 Powód: Pani-------------------> pani

Domyślnie

Mam Krupówki z wielkiej, pan z małej... xD
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Mam Krupówki z wielkiej, pan z małej... xD
    No wiec Kurtz, co mi polecasz
    A masz jakieś zdanie na temat Nort Face?

Domyślnie

Chodzi Ci o The North Face ?
    Ja TNF miałem tylko bardzo lekkie treki i były ok, nic wyróżniającego się, a tanie nie były - ogólnie byłem zadowolony.

Przede wszystkim, but musi być wygodny. Jak nie jest wygodny, nie kupuj, nawet jeżeli jest super hiper i jeszcze w promocji. Muszą pasować do nogi.
    Ja polecam Meindla bo na 3 pary które miały osoby w moim najbliższym otoczeniu, wszystkie sprawowały się bardzo dobrze. Również osoby które znałem z Meindlami były zadowolone.
    Poszukaj na Niezależnej Grupie Testowej, tam jest sporo niezłych recenzji sprzętu.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Oprócz NGT polecam przeszperanie www.forum.outdoor.org.pl.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

A ja właśnie wróciłem kilka dni temu z Wetliny, lubię klimacik tych rejonów, szkoda że trochę sie pogoda popsuła ale i tak jestem zadowolony
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Janusz, obszedłem z ciekawości chyba wszystkie sklepy na Krupówkach (ostatnio kupiłem tam fajne Salomony) i z dobrych butów widziałem jeszcze fajny duży wybór Lowa i Chiruca,też dobre. Meindl to najwyższa półka, ale wybór już powyżej 600zł jest nawet duży...
    Nikon i podróże ...

Strona 17 z 41 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów