Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: MeiKe MK950

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no wlasnie, to samo powiedziałem, jak sam stwierdziłeś CLS to rozwinięcie systemu (prostego wyzwalania fotodiodą)

czy mocniejsza mozna samemu ocenic, dwie lampy na full mocy 1/1, zoom ustawiony na 50mm

akurat ja dałem dokładnie 1/4 ceny, zalezy czy kupujesz gdziesz okazyjnie uzywaną czy nową, nie zarabiam fotografią wiec cena ma znaczenie, gdy chce sie kilka fotek porobic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikon90 Zobacz posta
    no wlasnie, to samo powiedziałem, jak sam stwierdziłeś CLS to rozwinięcie systemu (prostego wyzwalania fotodiodą)

czy mocniejsza mozna samemu ocenic, dwie lampy na full mocy 1/1, zoom ustawiony na 50mm

akurat ja dałem dokładnie 1/4 ceny, zalezy czy kupujesz gdziesz okazyjnie uzywaną czy nową, nie zarabiam fotografią wiec cena ma znaczenie, gdy chce sie kilka fotek porobic
    No po tym zdjęciu, to nic nie powiesz na temat mocy.
    Z tego co podają producenci, to lampy są prawie równe. Jak chcesz zrobić porównanie mocy, to tylko i wyłącznie na pełnej i na w miarę jednolitą ścianę, z dokładnie tego samego miejsca i pojedynczo, a nie 2 naraz. Bo tak to se można... w nosie podłubać. (nie mówiąc, że na tym zdjęciu SB-700 jest ewidentnie mocniejsza)

A skoro Meike podaje maksymalną LP = 42m, to raczej wątpię aby było to więcej. A nikon podaje LP=38 i tak jest, a może nawet trochę więcej.

A test jest bardzo prosty.
    Ustawiasz aparat na statywie ze 2-3m przed ścianą, lampę na aparat. ISO 100, przesłona z zakresu f/11-f/16, lampa 1/1 i zdjęcie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

ale sie tu dyskusja wywiazała, nie bede tego mierzył, bo nie jest to dla mnie aż tak istotne, przyjmijmy ze jest tak jak podaje producent.
    mam natomiast pytanie czy gdybym nabył zestaw Yongnuo YN-622N Wireless i-TTL Flash Trigger Receivers x 3pcs Set For Nikon F512 - http://www.ebay.co.uk/itm/1510594441...84.m1423.l2649
    to czy bedzie mi wtedy ta lampa poprawnie pracowac w TTL zdalnie? (moje body to D90 i D7000 wiec ze strony korpusu nie powinno byc problemu)
    juz tu nie chce sie rozwodzic nad "wątpliwa praca w TTL" przyjmijmy ze dziala on tak jak nalezy w tej lampie, bo jak zakladam na body to elegancko wszystko sie samo w lampce ustawia i zawsze uzyskuje poprawna ekspozycje

sorry ze cie tak mecze GonzoG, ale widze ze masz sporo doswiadczenia
    Ostatnio edytowane przez nikon90 ; 17-09-2013 o 22:47

Uprawnienia umieszczania postów