Close

Strona 657 z 2397 PierwszyPierwszy ... 15755760764765565665765865966770775711571657 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 561 do 6 570 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Dobrze, że sznura nie miałeś... :/

Utrzymałeś tę sekundę z ręki?
    Miałem ze sobą mały statyw, z którego skorzystałem i dzięki gibanemu LCD odbyło się to całkiem wygodnie
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rmn1 Zobacz posta
    A co myślicie o fd50/1.4 ssc jako portretowka? Nie ma ich na Allegro, ale pewnie będą...
    Myślę, że powinieneś zacząć od przeczytania bloga Michała (Michel71).

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Nie znam jeszcze obiektywów z bagnetu FD ani nikona ale tak mnie ciekawi czemu chyba nikt tu nie poleca ani nie wspomina o manualnych nikonach/nikkorach? Po prostu na tym forum się tego spodziewałem analogicznie jak na KKM jest sporo rokkorów i minolt MD (co oni z tym podwójnym k...), spuścizny po minolcie:P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Myślę, że powinieneś zacząć od przeczytania bloga Michała (Michel71).
    Właśnie sobie przejrzałem z grubsza i dodałem do ulubionych. Lektura na wieczór z miłym napitkiem po ręką. Michał świetny blog! Można się kompleksów trochę nabawić..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Nie znam jeszcze obiektywów z bagnetu FD ani nikona ale tak mnie ciekawi czemu chyba nikt tu nie poleca ani nie wspomina o manualnych nikonach/nikkorach? Po prostu na tym forum się tego spodziewałem analogicznie jak na KKM jest sporo rokkorów i minolt MD (co oni z tym podwójnym k...), spuścizny po minolcie:P
    Ano nie bardzo jest co polecać.

Manualne szkła nikkora są po prostu drogie, ich jakość optyczna z kolei nie do końca tę drożyznę uzasadnia. W szczególności, poza ekstremalnie drogim Noctem 58/1.4 żadne szkło nie ma fun factora uzasadniającego zakup.

28/2AIS jest ponoć świetne, ale czy wydałbym 1kpln na jego zakup? Albo na kultowego 105/2.5 - niewiele taniej?

Ja trochę dojrzewam do jakiegoś użytecznego na pełnej dziurze 58/1.4 (nie Nocta, rzecz jasna ), bo jednak jakiś portret od czasu do czasu by się popełniło. Mam kłopot decyzyjny, więc jak ktoś ma wiedzę pt. "mnie, mnie, wybierz mnie!" niech wystuka co ma na sercu

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Mariusz, gwoli ścisłości Noct-Nikkor to 1.2/58, nie 1.4. Za to nawet wieczniezbanowany go poleca.
    Reszta, może poza nielicznymi wyjątkami, z których 2 wymieniłeś, jest po prostu nijaka.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Mariusz, gwoli ścisłości Noct-Nikkor to 1.2/58, nie 1.4. Za to nawet wieczniezbanowany go poleca.
    Reszta, może poza nielicznymi wyjątkami, z których 2 wymieniłeś, jest po prostu nijaka.
    Dzięki Wojtku za poprawkę.

Voigtlander 58/1.4? (miałbym i do luszczanki i do nexa za jednym zamachem...)

Domyślnie

Dzięki za wyjaśnienie. Tego voitka już bym pewnie dawno przygarnął gdybym nie miał e50/1.8 i porsta 55/1.2 z którymi to wchodziłby sobie trochę w kompetencje będąc czymś pomiędzy Jak bym miał mieć jedno szkło ok. 50mm to z kolei może ten voitek by właśnie starczył (albo samo e50). Ale z ciekawości bym się nim na pewno chętnie pobawił, nie wykluczone że by sobie nawet został...:P
    Tymczasem dobrze że sobie przypomniałem o e50, trzeba go trochę rozruszać bo też umie poszaleć

(ciut nietrafiony...) e50

Domyślnie

Konica Autoreflex T naprawiona

a polecam nieodmiennie AR Hexanon 50 f/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Konica Autoreflex T naprawiona

a polecam nieodmiennie AR Hexanon 50 f/1.4
    Od jakiej przysłony jest używalny?

Strona 657 z 2397 PierwszyPierwszy ... 15755760764765565665765865966770775711571657 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów