Close

Strona 15 z 41 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    2 tyg. temu jak byłem na bystrej, to miałem piękną pogodę, zaś nad wysokimi tatrami było dużo chmur, to samo było gdy wychodziłem na wołowiec.Wychodzi więc na to, że tatry zachodnie są bardziej bezpieczne na niepewną pogodę, niż wysokie
    W tej kwestii jedyną regułą jest jej brak.
    Pamiętam, kilka lat temu, gdy trafiłem na Zawratową Przełęcz to spotkałem się z sytuacją taką, że od stront D5SP było totalne mleko i nie było nic widać na więcej niż 30-50 m natomiast od Doliny Gąsienicowej było czyściutkie niebo.
    Wróżycie więc z fusów Panowie.

Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Na jedną nockę, to bedziesz chyba miał problem ze znalezieniem, bo nasi górale tak się wycwanili, że raczej tylko kilka nocek wchodzi w grę, ale może akurat. co do miejsca nie doradzę Ci, bo jeszcze nigdy nie miałem okazji nocować w górach, ale nawet jak w ciemno pojedziesz, to wielu ludzi stoi przy wjeździe do Zakopanego z ofertą noclegową.

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Na jedną nockę, to bedziesz chyba miał problem ze znalezieniem, bo nasi górale tak się wycwanili, że raczej tylko kilka nocek wchodzi w grę.
    Niektórzy rzeczywiście nie chcą przyjmować turystów na jedną noc, ale większość właścicieli kwater wynajmuje pokoje na jedną noc, w takim przypadku cena za wynajęcie jest wyższa, koszt wymiany pościeli i sprzątania taki sam a dochód mniejszy niż za kilka dni pobytu.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

I znów Cisza:/ Mam pytanie, nim zacznę dzwonić po schroniskach, myślicie że mam szansę na znalezienie noclegu w Moku w przyszłym tygodniu?

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

I znów Cisza:/ Mam pytanie, nim zacznę dzwonić po schroniskach, myślicie że mam szansę na znalezienie noclegu w Moku w przyszłym tygodniu?
    Szanse zawsze są, ale najlepiej zapytać u źródła, czyli w schronisku http://www.schroniskomorskieoko.pl/, zadzwoń i ewentualnie zrób rezerwację, tak z marszu to tylko jak mają wolne miejsca.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Jadę jutro w Tatry.
    W niedzielę wychodzę z Roztoki i mam zamiar przez Tatrzańską Jaworzynę dojść do Chaty przy Zielonym Stawie (jeżeli wystarczy mi czasu wejdę następnie na Jagnięcy Szczyt).
    Następnego dnia spacer do Chaty Zbójnickiej, a we wtorek wejście na Małą Wysoką i powrót na stronę polską.

Jeżeli ma ktoś ochotę dołączyć proszę pisać na PW.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Wyszedłem wczoraj pierwszy raz na Rysy (Morskie Oko), chociaż utknałem 40 metrów od szczytu - kolejki schodzących były na 2h, na dodatek spory burdel z tym tłumem więc uznałem że górę mam zaliczoną i nie dam się zepchnąć w przepaść przez kilka metrów W każdym razie warto, warunki nieporównywalne z niczym co widziałem wcześniej w polskich górach.

Domyślnie

krzychun - mówisz o tej kolejce?
    fotka na szybko z Przełęczy pod Chłopkiem, sobota, ok. 12:30
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Krupówki zamknęli czy jak ? Oj chyba bym nie poszedł w taki tłum.

Domyślnie

ksviper, ja byłem pod szczytem o 15 ale było podobnie Gdybym był o 12 to bym czekał bo byłaby rezerwa czasu przed zmrokiem. W każdym razie dziwie się, że nikt tego dnia nie zginął.

Strona 15 z 41 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów