Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Domyślnie

To może tak po krótce. Serwis był darmowy na gwarancji europejskiej, która musiała być podbita.
    Adam 71. Nie uważam, że źle podchodzę do tematu, wcześniej miałem D300 i było idealnie strzelał w punkt nawet przy 51 polach (były lepiej rozstawione to fakt). Wiem, że 600 ma pola blisko siebie i nalezy z nich korzystać umiejętnie. Korzystałem z N35 f2, 85 f1,8, 50f1,8 na każdym było to samo. Tu nie ma co ćwiczyć w życiu już pstryknąłem kilka fotek i wiem czego oczekuję od aparatu. Rezultaty przyszły jak tylko wykalibrowano moje body. Nie ważne czy mam 11 pól czy 39 aparat trafia w 95 procentach tam gdzie chcę i tak ma być. Potrafię obsłużyć mój aparat, a zielone pole mam zaklejone. Nic nie upadło, w serwisie niemieckim powiedziano mi, że jest to spory problem wśród D600 jak i 800 - brak kalibracji body na etapie produkcyjnym. Jeden działa drugi nie. Nie musze czytać instrukcji wiem jak ustawić AF C i kiedy a kiedy S. Jeśli nie korzystasz z bocznych pól af to pewnie nawet nie zobaczysz problemu.
    Pozdrawiam,
    D800, 85mm 1,8d G w drodze, 35mm 1,8G, Yongnuo 467

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnow/Tilburg

Domyślnie

Maciek1, czy u Ciebie w przypadku ostrzenia na dalsze odległości aparat nie trafiał za każdym razem czy była to loteria, raz trafił a innym razem nie?? Pytam, ponieważ mam dokładnie taki sam problem z moim D600, z tym że w moim przypadku jest to loteria. Aparat sprawdzałem na kilku obiektywach (2xSigma 85 1.4, Nikkor 85 1.4D, Nikkor 85 1.4G, Nikkor 50 1.4G), i z każdym był bardzo duży problem z powtarzalnością i to nie tylko na punktach bocznych AF ale i na centralnym który działał oczywiście pewniej niż boczne ale i tak znaczna ilość zdjęć wyglądała dokładnie tak jak u Ciebie. Wczoraj wysłałem go do serwisu, pewnie jakiś czas przyjdzie mi poczekać, dlatego cieszę się po odnalezieniu tego tematu że jest szansa na kalibrację takiego aparatu, jednak nie jestem pewny czy twój problem z AF był dokładnie taki jak u mnie czyli loteria, czy u Ciebie to był stały błąd na większe odległości. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
    D600,D80 + kilka szkieł

Domyślnie

Hmm, ja też zauważam problem z AF. Jeden z punktów bocznych często nie może trafić - szura obiektywem w tą i z powrotem. Też chyba będę musiał puchę wysłać.
    Loniu74
    Każdy kiedyś się uczy...
    Nikon D600, Nikkor 24-70/2.8, Nikkor 85/f1.8 G, SB 700

Domyślnie

No i puszka pojechała do serwisu, ciekawe co powiedzą i ile to potrwa.
    Loniu74
    Każdy kiedyś się uczy...
    Nikon D600, Nikkor 24-70/2.8, Nikkor 85/f1.8 G, SB 700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    ale D800 jest NPS to aż 3 tygodnie
    Co to znaczy że D800 jest NPS ??. Aby zapisać się do NPS należy mieć troszkę więcej sprzętu z serii pro i należy go zarejestrować w Nikonie, dopiero wtedy jest obięty programem NPS i możemy liczyć na szybszą reakcję serwisu. Samo kupno body czy jednego szkła z listy NPS nie upoważnia do korzystania z tego programu. A nawet jak ich mamy kilka a nie zarejestrujemy to też lipa

Tomek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnow/Tilburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loniu74 Zobacz posta
    No i puszka pojechała do serwisu, ciekawe co powiedzą i ile to potrwa.
    U mnie to potrwało 3 tygodnie w serwisie holenderskim. Dzisiaj odebrałem aparat z notką że wszytko z aparatem ok, że testowany na kilku obiektywach i nie widzą problemów z AF. Aparat jak nie trafiał na kilku punktach tak nie trafia, spróbowałem kilka strzałów na moim 50 1.4 i na dolnych punktach wciąż nie ma najmniejszych szans na poprawne ustawienie ostrości bez potężnego BF, wieczorem sprawdze jeszcze dokładnie wszystkie punkty AF oraz współprace z innymi obiektywami. Z tym ich testowaniem na kilku obiektywach to niezła ściema bo na liczniku przybyło "aż" 9 zdjęć - musieli się naprawdę solidnie przyłożyć do mojego D600.
    D600,D80 + kilka szkieł

Domyślnie

Wysłałem swojego już 2 razy do serwisu min z AF...dalej mam ogromne problemy z nim , brak mi juz na to sił :/ niby ostrość ustawiona , zrobisz zdjęcie i ch*j wie gdzie to jest....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theluki Zobacz posta
    Z tym ich testowaniem na kilku obiektywach to niezła ściema bo na liczniku przybyło "aż" 9 zdjęć - musieli się naprawdę solidnie przyłożyć do mojego D600.
    Nie kłamią. Użyli trzech obiektywów i zrobili po trzy zdjęcia korzystając ze środkowego punktu AF.
    Nikon D600, D7100,
    Nikkory: 28-80, 50 F:1.8D, 18-55 F:3.5-5.6 G II ED (DX), 80-200 F:2.8, Sigma 170-500 F:5-6.3D, Sigma 14 F:2.8 fish eye, Sigma 70-200 F:2.8 APO DG HSM, Tamron SP 10-24 F:3.5-4.5 DX, kilka zacnych manualnych stałek.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów