Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Sb-700

Domyślnie Sb-700

Witam, zakupilam lampe sb-700 niestety mam z nią problem! Lampa przez ostatnie 2 tyg działała znakomicie do czasu kiedy awaryjnie pozyczylam znajomemu fotografowi!! Od tego momentu lampa nie reaguje na wł. Baterie były wielokrotnie ładowanie i nadal nic... :( Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Unhappy

Znajomy, ostatnio spotkaliśmy sie na weselu u moich znajomych u ktorych był w roli fotografa.. Wiec dlatego ta pomoc w awaryjnej sytuacji i teraz taki problem.

Domyślnie

Twierdzi ze w momencie zwrotu z lampa było wszystko ok... Mój błąd ( zaufanie) ... Czyżby to przegrzania, zmiana ustawień

Domyślnie

dlatego nie pożyczam sprzętu by potem nie było takich problemów
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Jak się nie włącza to ewidentnie została uszkodzona. Możliwe, że przegrzana. Zmiana ustawień - nie wiem jak trzeba namieszać żeby się nie włączała. Oddaj do serwisu. Dostaniesz ekspertyzę i z nią do znajomego w celu uregulowania płatności.
    Inaczej tego nie widzę.
    Swoją drogą "fajny" gość......
    P.S. sprawdziłaś nr. seryjne lampy?
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Tak sprawdziłam, tez przeszła mi myśl o zamiańie! Orientujecie sie może czy gwarancja ewentualnie obejmuje takie uszkodzenia jak przepalenie?

Domyślnie

Ciężko powiedzieć. Osobiście nie miałem nigdy potrzeby serwisowania lampy ale teoretycznie 700ka ma jakiś czujnik "antyprzegrzewczy". O ile kolega fotograf go nie wyłączył (z tego co pamiętam się da) to powinno się łapać. Z drugiej strony to słynny serwis nikona więc nawet jak się łapie to może się nie łapać ......
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Mam zgoła inny problem niż autor wątku, ale na tyle myślę błahy, że szkoda zakładać tematu

Ostatnio jak błyskałem "do kotleta" d5100 z ciągle zapiętą na sankach SB700 i 35/1.8g chciałem raz wykonywać zdjęcia z a raz bez lampy... czy jedynym wyjściem jest za każdym razem przełączać magiczny ON/OFF na lampie??? Przecież to jest strasznie uciążliwe i niezbyt pewnie dobre dla samego sprzętu

Z zapiętą lampą mogę jedynie zmieniać tryb lampy (przycisk na body+pokrętło) ale nie widzę opcji by ją wyłączyć :/ pls, help
    D5100, SB-910, N35 1.8G, N18-105, A500ex+BH2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunnyluk Zobacz posta
    Mam zgoła inny problem niż autor wątku, ale na tyle myślę błahy, że szkoda zakładać tematu

Ostatnio jak błyskałem "do kotleta" d5100 z ciągle zapiętą na sankach SB700 i 35/1.8g chciałem raz wykonywać zdjęcia z a raz bez lampy... czy jedynym wyjściem jest za każdym razem przełączać magiczny ON/OFF na lampie??? Przecież to jest strasznie uciążliwe i niezbyt pewnie dobre dla samego sprzętu

Z zapiętą lampą mogę jedynie zmieniać tryb lampy (przycisk na body+pokrętło) ale nie widzę opcji by ją wyłączyć :/ pls, help
    Z D5100 możesz jedynie wyłączyć lampę jej wyłącznikiem.
    W wyższych modelach możesz przypisać wyłączenie lampy pod guzik funkcyjny.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów