Close

Strona 9 z 34 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 339
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katzdw Zobacz posta
    no to mozna ustawiac lampy na odleglosc w manualy czy nie?
    Oczywiście, że można.
    Przyciskasz na nadajniku przycisk GP/MODE i trzymasz aż kontrolka zmieni kolor z zielonego na pomarańczowy, do odbiornika i lampy nawet nie podchodzisz, samej lampy i odbiornika nie przełączasz w tryb M (pozostawiasz w trybie TTL) to nadajnik decyduje o przejściu lampy w tryb manualny.
    I teraz cieszysz się możliwością sterowania lampą w trybie manualnym dokonując zmian mocy przyciskami + i - na nadajniku według metody opisanej wcześniej tutaj:
    http://http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=229400&page=4

Opisana jest zmiana w trybie TTL ale tak samo robi się to w trybie M.
    Ostatnio edytowane przez ANTEK 72 ; 06-08-2013 o 06:29
    F100 D600 28/1.8G 24-120/4VR 70-200/4VR SB910 SB700 3xYN-622N EPSON V-600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

Hej, czy ktoś już przetestował YN-622N z SU-800 ?! pozdrawiam.

Domyślnie

Hej, czy ktoś już przetestował YN-622N z SU-800 ?! pozdrawiam.

__________________Tak działa

Domyślnie

Od razu zaznaczę, że w tej sytuacji nie interesuje mnie zdalne wyzwalanie, tylko czy yn-622n działa poprawnie jako podświetlacz AF z AutoISO włączonym w puszce ? U mnie notorycznie trzyma się zadanych ustawień w puszce (czyli np 1/125, f1., przy ciemniejszych scenach klatka jest niedoświetlona mimo włączonego AutoISO, czy ktoś mnie nakieruje na właściwy trop, czy zostaje mi ręczna manipulacja ISO (fakt - rozleniwiłem się tą świetną funkcją ) ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toma Zobacz posta
    Od razu zaznaczę, że w tej sytuacji nie interesuje mnie zdalne wyzwalanie, tylko czy yn-622n działa poprawnie jako podświetlacz AF z AutoISO włączonym w puszce ? U mnie notorycznie trzyma się zadanych ustawień w puszce (czyli np 1/125, f1., przy ciemniejszych scenach klatka jest niedoświetlona mimo włączonego AutoISO, czy ktoś mnie nakieruje na właściwy trop, czy zostaje mi ręczna manipulacja ISO (fakt - rozleniwiłem się tą świetną funkcją ) ?
    Zależy od aparatu. Działanie auto ISO w niektórych zależy od tego czy aparat widzi lampę czy nie.
    Jak masz taki, w którym lampa zmienia działanie auto ISO, to tak samo będzie w przypadku wyzwalaczy.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

D700, autoiso działa z lampą bez zastrzeżeń... chciałbym tego samego z wyzwalaczem, da się ?

Domyślnie

Również stałem się posiadaczem wyzwalaczy Y622 współpracują z Y460II i Y560II. Wcześniej nie miałem styczności z oświetleniem przy zdjęciach (nie licząc blend). Po pierwszych testach uważam, że zakup był trafiony głównym agrumentem była synchronizacja z krótkimi czasami oraz w przyszłości błyskanie TTL. Mam 3 szt. wyzwalaczy i żaden nie miał problemów z białymi eneloopami

Domyślnie

U mnie rowniez wyzwalacze dzialaja z bialymu Eneloopami ale dlaczego nie synchronizuje D3s powyzej 1/250s? W aparacie ustawione Auto FP i rear mode.
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamash Zobacz posta
    U mnie rowniez wyzwalacze dzialaja z bialymu Eneloopami ale dlaczego nie synchronizuje D3s powyzej 1/250s? W aparacie ustawione Auto FP i rear mode.
    autoFP zależy nie tyle od aparatu, a od nadajnika wpiętego w sanki. Jeśli ten nie podaje, że działa z autoFP, to aparat nie pozwoli użyć krótszych czasów.

Co się dzieje gdy na nadajnik wepniesz lampę z autoFP ??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

GonzoG, Jesli podlacze do sanek D3s nadajnik Yn-622N a na nim znajduje sie lampa sb-800 i ustawie przykladowo 1/500 f/3.2.. po nacisnieciu migawki na wyswietlaczu w aparacie w miejscu synchronizacji pojawie sie komunikat "err". Cos robie nie tak? Czy zwyczajnie nadajnik Yn-622N nie wspolpracuje powyzej 1/250s z D3, D4 etc..?
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Strona 9 z 34 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów