Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: Beijing

Domyślnie

Piszę tu, ale jednocześnie w nawiązaniu do dyskusji nt. ilości zdjęć.

Na szybko bym zostawił: 1, 3, 4, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 15, 18, 19 lub 21, 23, 24, 25. Tylko dlatego tak dużo bo szybko wybrane i.. jestem słaby z edycji
    Myślę, że 10 to max ilość na ten set - na mnie na 100% zrobiłby większe wrażenie; tak po początkowym zainteresowaniu trochę się zmęczyłem..
    Pozamieniał bym kolejność tak, żeby nie było za dużo detali pod rząd, dodałbym jeszcze coś szerokiego żebyśmy bardziej poczuli gdzie "jesteśmy".

Co do zdjęć to mi bardzo odpowiada wybór na BW - nigdy nie byłem w Azji, kolorowych obrazków widziałem dużo, a taka obróbka bardziej kojarzy mi się z historią i tajemniczą, zamkniętą Azją z czasów dawnych.

Najbardziej podobają mi się 1, 4, 11, 18, 21, 23, 25.
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Zobaczyłam pierwszą serię B&W i poczułam wielki zawód, bo jak już koledzy uprzedzili, Azja = kolory. Uff, jak dobrze, że nie należysz do tej grupy ahtystów, którzy od razu focą B&W i basta, bez opcji odwrotu!
    Kolor musi być
    A prawda jest taka, ze w rzeczywistosci tak kolorowo nie jest... Sa oczywiscie miejsca (najczesciej te turystyczne) gdzie kolor bije po galach z kazdej strony, ale jednak wiekszosc Chin jest szarobura...

Cytat Zamieszczone przez Sławol Zobacz posta
    Tu się zgadzam. Sam robię wszystko w kolorze, bo przecież potem można na B&W przejść. Masz 2 opcje dzięki temu. Inna sprawa, że niektóre zdjęcia widzę tylko w B&W i tak też do tematu podchodzę. Ale i tak z karty wychodzi kolor na dysk
    Kup se Lajke Monochrom i bedziesz robil tylko w BW

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Piszę tu, ale jednocześnie w nawiązaniu do dyskusji nt. ilości zdjęć.

Na szybko bym zostawił: 1, 3, 4, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 15, 18, 19 lub 21, 23, 24, 25. Tylko dlatego tak dużo bo szybko wybrane i.. jestem słaby z edycji
    Myślę, że 10 to max ilość na ten set - na mnie na 100% zrobiłby większe wrażenie; tak po początkowym zainteresowaniu trochę się zmęczyłem..
    Gugong (czyt. zakazane miasto) i Tiantan maja tyle detali i tyle do pokazania, ze to co Wam przedstawilem to wynik ostrej selekcji (chcialbym tam spedzic kilka dni, bez turystow, na spokojnie, z dostepem do wszystkich miejsc...). Oczywiscie moglem pominac pare w BW, ale to wszystko zaplanowane - po prostu chcialem pokazac wiecej niz mniej

Dzieki za wizyte!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin
    Kup se Lajke Monochrom i bedziesz robil tylko w BW
    Za cenę Leici wolałbym jakiś obiektyw do samolotów
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Chyba samolot z obiektywami Ale nie robmy OT w tym jakze zacnym watku z pieknymi zdjeciami z Pekinu

Domyślnie

Racja, mnie z OT trzeba hamować, bo mam nawyk
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

No, w końcu się doczekałem Warto było czekać.
    Z tym kolorem to chyba faktycznie pojechałeś na "+ 5" Z drugiej strony, w taki dzień jak wczoraj (w środę padało, więc w końcu wylazło słońce) kolory i na szarych betonowych przedmieściach się pokazały.
    Mnie kolory strasznie męczą, wolę BW. A BW zrobiłeś bardzo przyjazne dla oka.

24 podoba mi się nieustannie; nawet ta pierwsza wersja była dobra

Na szybko zacząłem sobie wypisywać które i za co mi się podoba, ale już i tak niewiele dodam do przedmówców.

Będziesz z czasem coś jeszcze dorzucał?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Dzieki Darek. To bardziej caloksztalt obrobki wydobyl taki mocny kolor (clarity, contrast, blacks, itd) niz samo nasycenie (nawet jesli bylo na +5 ), ale u mnie na monitorze jeszcze jest ok (tzn. na granicy bicia w oczy).

I raczej nie bede nic wrzucal, bo to co chcialem pokazac to juz dalem.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Martaaaaaaa Ty zyjeeeeeeeesz!

Dzieki za wizyte Ktos cos jeszcze ma do dodania?

Domyślnie

Mi bardziej kolor podchodzi, poproszę o więcej...
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów