Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Skincare

Domyślnie

ciecia sa sprawa indywidualna i zawsze za nie dostaje ale zawsze bronie sie tym ze moje ciecia sa choc odrobine inne. pasuje mi ich estetyka. jesli chodzi o ciecia na linii wlosy a srodek czola @pgaik, testowalem kazde zdjecie i "MOIM ZDANIEM" wyglada to najkorzystniej dziekuje za opinie i pozdrawiam cieplo !
    hello

La
    Gość

Domyślnie

3-6 - rozmywales gesia skorke? Mowiac szczerze slabo to wyszlo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lassar Zobacz posta
    3-6 - rozmywales gesia skorke? Mowiac szczerze slabo to wyszlo.
    czy co robilem? przeciez podalem link do retuszu? widac jak na dloni co bylo robione. pozdrawiam
    hello

La
    Gość

Domyślnie

A no tak wkleiłeś. Ale z zasady nie klikam linków w postach, zwłaszcza tych do zdjęć. Więc nie wiem co robiłeś, ale skóra na klacie wygląda dla mnie bardzo nieapetycznie i tyle.

Domyślnie

tkornas bez wątpienia znasz się na rzeczy, ale spójrz na te komentarze, wiele osób uważa, że skóra nie wygląda tu naturalnie, nie ma znaczenia czy jest to efekt obróbki, czy efekt uzyskany w trakcie robienia zdjęcia, wnioski powinny nasunąć się same.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tkornas Zobacz posta
    "MOIM ZDANIEM" wyglada to najkorzystniej
    problem polega na tym ze dajac zdjecia do oceny nalezaloby sie liczyc tez z opiniami i umiec z nimi dyskutowac inaczej niz "bo ja wiem lepiej". zadna to argumentacja.
    szczegolnie gdy tworzy sie do jednego zdjecia filozofie "braku linii prostych" i "niszczania symetrii" - stwarza to ogromna pulapke w ktora autorowi udalo sie wpasc w nastepnym secie.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

pawlo dokladnie Cie rozumiem. komentarze ktore sa konstruktywne biore sobie do serca. modelka ma taka skore a nie inna co ja mam poradzic. jak juz pisalem faktura skory jest nietknieta a jedyny element ktory byl tykany to odcien i barwa.

sailor nie dorabiam tu filozofii apropo prostych linii. to jest moj styl tworzenia tego typu shotow i na podstawie mojego doswiadczenia wiem ze proste linie dla mnie nie dzialaja. jak podkreslilem w beauty shotach a nie np w landscapes.

podczas tworzenia tych zdjec kazdy element byl dopracowany. od swiatla nad ktorym siedzielismy troche az po pozy oraz zgranie sie z modelka. jak mozna zauwazyc wyzej, zostalem zrugany za niektore kadry ok rozumiem to, gdyz zawsze za kadry jestem upominany, takie zboczenie choc staram sie tworzyc odrobine innych kadrow niz to co przyjete. pewnie niektore zdjecia wygladaly by lepiej po poradach ale wizualnie mnie najbardziej odpowiadaja. co nie znaczy ze sa najlepsze w oczach innych oraz ze ignoruje innych opinie. biore je do serca i co niektore staram sie wdrazac przy nastepnych projektach.

ale co ja tam wiem. zdjecia wlasnie przeszly selekcje na kampanie reklamowa jednego z magazynow beauty w IE wiec chyba edytorzy cos tam sie znaja.

pozdrawiam cieplo i dziekuje za poswiecony czas.
    hello

Domyślnie

Trzecie zdjęcie jest najlepsze. I chyba jedyne, które jakoś mi się widzi. na pozostałych nie ta mimika, nie ten przekaz, który bym widział w danej pozie.

Ale generalnie coś dziwnego zrobiłeś z wyostrzaniem chyba, bo małego detalu jest za dużo. Wyjątkowo drażni oczy ten efekt, bo jest nienaturalny. Jak na kogoś patrzysz, to nie widzisz faktury skóry jako coś, co w ogóle przychodzi na myśl. Ty ją wydobyłeś, czy to światłem, czy obróbką.
    Oczy są dziwacznie obrobione i także wyglądają sztucznie.
    Skraplanie włosów - także nienaturalnie wyszło. Ich linia wygląda jak hełm trochę. Być może to kwestia tego konkretnego uczesania też, a kto wie czy nie bardziej, niż samej obróbki.
    Za to wizaż dobry i pazurki. Plus za nieprzepalenie rąk i ładnie utrzymany koloryt skóry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ale generalnie coś dziwnego zrobiłeś z wyostrzaniem chyba, bo małego detalu jest za dużo. Wyjątkowo drażni oczy ten efekt, bo jest nienaturalny. Jak na kogoś patrzysz, to nie widzisz faktury skóry jako coś, co w ogóle przychodzi na myśl. Ty ją wydobyłeś, czy to światłem, czy obróbką.
    Osobiscie nie widze nic zlego w skorze, skora ani oczy nie byly wyastrzane w post procesie, po za tym co zaoferowal lightroom.

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Skraplanie włosów - także nienaturalnie wyszło. Ich linia wygląda jak hełm trochę. Być może to kwestia tego konkretnego uczesania też, a kto wie czy nie bardziej, niż samej obróbki.
    Fakt mogloby by clepiej jako ze modelka miala troche brakow tu i tam, byc moze za duzo troche dolozylem w tych brakach. warty punkt do zanotowania na nastepny raz.

Dziekuje mosad i pozdrawiam.
    hello

Domyślnie

Z włosami to w ogóle jest masakra i bez fryzjerki (lub przynajmniej sprytnej asysty) baczącej na każdy kłaczek i poprawiającej w kółko, ciężko to potem skorygować ładnie.
    Z białkami jest taki problem, że jak się je oczyszcza z żyłek, to automatycznie zmienia się jakby ich klarowność i bryła. Czasem pojawia się mgiełka, rozmycie, poświata itd. Trudno to opisać, ale widać na zdjęciach jako coś nienaturalnego. Jako hobbysta, po prostu dawałem sobie spokój często i jedynie zmieniałem żyłkom nasycenie lub kontrast. Ale tam oko było małą częścią kadru - no i nie pełne beauty. Niestety powyższy przypadek nie jest już tak banalny. Według mnie kolejny punkt do opanowania i do zwrócenia na niego baczniejszej uwagi po prostu.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów