Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Skincare

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Z włosami to w ogóle jest masakra i bez fryzjerki (lub przynajmniej sprytnej asysty) baczącej na każdy kłaczek i poprawiającej w kółko, ciężko to potem skorygować ładnie.
    Z białkami jest taki problem, że jak się je oczyszcza z żyłek, to automatycznie zmienia się jakby ich klarowność i bryła. Czasem pojawia się mgiełka, rozmycie, poświata itd. Trudno to opisać, ale widać na zdjęciach jako coś nienaturalnego. Jako hobbysta, po prostu dawałem sobie spokój często i jedynie zmieniałem żyłkom nasycenie lub kontrast. Ale tam oko było małą częścią kadru - no i nie pełne beauty. Niestety powyższy przypadek nie jest już tak banalny. Według mnie kolejny punkt do opanowania i do zwrócenia na niego baczniejszej uwagi po prostu.

ohh ile prawdy w kwestii dobrej fryzjerki jesli chodzi o bialka, mam metode obrobki oczu ktora stosuje pewna dosc slawna fotografka jak i retuszerka Julia Kuzmenko. Ma fajny sposob na wypuklanie oczu, fakt jej zdjecia wygladaja troche jak grafika, jej obrobka jest o wiele bardziej destruktywna, jednak osobiscie podoba mi sie ten efekt.

Bardzo czesto te bialka sie mazia jak wspomniales, osobiscie usuwam zylki w czarnobieli aby czerwien znikla, potem selective colour i lokalna desaturacja, fakt kazdy przypadek inny jak i obrobka, ale to temat rzeka.
    hello

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tkornas Zobacz posta
    sailor nie dorabiam tu filozofii apropo prostych linii. to jest moj styl tworzenia tego typu shotow i na podstawie mojego doswiadczenia wiem ze proste linie dla mnie nie dzialaja.
    w takim razie powinienes zd jeica 4 5 i 6 wywalic do kosza bo pelno w nich liniii prostych i rownoleglych

gdyz zawsze za kadry jestem upominany
    jest takie stare powiedzenie - jak jedna osoba ci mowi ze masz ogon to mozesz to olac, jesli trzy osoby mowia ci ze masz ogon mozesz sie zastanowic, ale jesli dziesiec osob to powtarza to lepiej si eobejrzyj

edytorzy cos tam sie znaja.
    w wiekszosci przypadkow wystarczy ze nie odstraszaja i sa tanie
    co do znania sie edytorow - to ostatnimi czasy paskudna fucha i piastuajacy ja bardzo rzadko sie znaja.
    jak bedzie trzeba to ich grafik poprawi tam gdzie krzywo i bedzie ok.
    przyznam ze ja do magazynu bym ich nie puscil - sa fajne na forum ale do publikacji im brakuje. nie bede sie rozwodzic czemu - bo tu trzeba by sie zaglebic w niuanse ktorymi niekoniecznie sie trzeba dzielic na forum
    z drugiej strony - jak ktos chce publikowac to trzeba korzystac, wiec gratuluje publikacji - jest dobra baza do dalszego dzialania
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    w takim razie powinienes zd jeica 4 5 i 6 wywalic do kosza bo pelno w nich liniii prostych i rownoleglych
    nie widze tam symetrii o ktora sie rozchodzi.

jest takie stare powiedzenie - jak jedna osoba ci mowi ze masz ogon to mozesz to olac, jesli trzy osoby mowia ci ze masz ogon mozesz sie zastanowic, ale jesli dziesiec osob to powtarza to lepiej si eobejrzyj
    jest garsc osob ktorym sie podoba, tak wiec trzeba pojsc w ktoras strone

w wiekszosci przypadkow wystarczy ze nie odstraszaja i sa tanie
    co do znania sie edytorow - to ostatnimi czasy paskudna fucha i piastuajacy ja bardzo rzadko sie znaja.
    jak bedzie trzeba to ich grafik poprawi tam gdzie krzywo i bedzie ok.
    przyznam ze ja do magazynu bym ich nie puscil - sa fajne na forum ale do publikacji im brakuje. nie bede sie rozwodzic czemu - bo tu trzeba by sie zaglebic w niuanse ktorymi niekoniecznie sie trzeba dzielic na forum
    z drugiej strony - jak ktos chce publikowac to trzeba korzystac, wiec gratuluje publikacji - jest dobra baza do dalszego dzialania
    widzialem ich poprzednie ady i generalnie poziom jest wysoki. Czy fakt ze Tobie sie nie podoba skresla zdjecia ? nie zawsze trafisz w gusta wszystkich odbiorcow. doskonale powinienes o tym wiedziec

pozdrawiam.
    hello

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów