Szukaj
dla mnie wyszło superdobra robota z retuszem, wszystko czyste i klarowne
nie słuchaj tych, co mówią, że przegiąłeś z obróbką czy że wygląda jak grafika...
1 bardzo dobre!
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
Moim skromnym zdaniem za dużo "Photodoskonałości", kadry się podobają![]()
wydawalo mi sie ze to dzial beauty ? ok jedziemy dalej:
3.
4.
5.
6.
A dla znafcow taki krociutki filmik z retuszu (pamietajcie aby obejzec w HD):
http://www.youtube.com/watch?v=3bpjUWmd8j0
Pozdrawiam.
hello
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
3 i 4 najlepsze jak dla mnie chociaz na 3 myslalam,ze przykleja sobie plaster do policzek... dopiero pozniej przypomnialam sobie jak pisales o kremie i skojrzylamJesli chodzi o obrobke,to ja lubie mocno obrobione zdjecia,ale te chyba faktycznie juz podchodza pod grafike (mozliwe,ze przez oczy) Tak pozatym to co jej sie stalo z okiem na 5 zdjeciu? odrazu mi sie to rzucilo w oczy i nie podoba mi sie to bardzo:P
Dzieki za komentarz. Moja obrobka jest podobna przy kazdym projekcie, oczywiscie bardziej lub mniej forsowna w zaleznosci od 'purpose' zdjecia. Mam wrazenie, ze masz odczucie grafiki przez sama aparycje modelki. Dziewczyna jest niezwykle fotogeniczna i zajelo mi bardzo duzo czasu znalezienie odpowiedniej modelki do tego projektu. w linku powyzej jest film z retuszu, tam mozesz zobaczyc plik raw. Co do oka na 5, nic nie widze? w sensie zadne liquify nie bylo stosowane na oczach, mowisz o ksztalcie?Dziekuje za czas i pozdrawiam.
hello
Jak dla mnie bardzo fajne zdjęcia. Idealnie nadają się do użycia w jakiejś reklamie. Obróbka wcale nie przesadzona, ładnie zaświecone. Jedynie mogę małą uwagę napisać odnośnie kadrowania i cięć. Na 5 (i 2) modelka ma uciętą głowę na granicy czoło/włosy. Nie wygląda to za dobrze, eksponuje czoło, uwydatnia jego wysokość nienaturalnie. Proponowałbym śmielsze cięcie w połowie czoła. Pozwol to na zachowanie naturalnych proporcji twarzy. Na 4 także pokusiłbym się o cięcie czoła (z powodu cięcia boku) tak, żeby PG róg wypełniały włosy. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez pgaik ; 19-08-2013 o 08:20
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
a mnie pasuje3 ulubiona a na 4 razi mnie ucięta głowa ale chyba nie powinnam o tym pisać bo zawsze denerwuje mnie jak ktoś zwraca uwage na moje kadrowanie glowy :P
Skontaktuj się z nami