Close

Strona 10 z 41 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Wystarczy zlikwidować wożenie ludzi do MOKa, na pewno się zmieni na lepsze.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Wystarczy zlikwidować wożenie ludzi do MOKa, na pewno się zmieni na lepsze.
    I konie odpoczną.
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Po prostu nie jeden "kark" lub paniusia na szpilkach by nie zaszła nawet 2km z 8 do Moka, bo by ich nogi bolały. I tym lepiej, do Moka by trafiali "normalniejsi" a nie pseudo turyści.
    ....
    Kilka lat temu. Zejście (a w zasadzie jego początek) z Orlej do Zmarzłego Stawu żlebem Kulczyńskiego tuż przy Czarnych Ścianach. Idzie chłopak z dziewczyną. On w butach typu "adidaski". Ona rzuca zakrętami i zapowiada, że dopiero pokaże "chłystkowi" jak zejdą na dół. Na nogach damskie buciki typu czółenka w ostatnim stadium rozpadu czyli ledwie trzymające się stopy. Poszli dalej w strone Granatow. Nic im pewnie się nie stało. W kronice TOPR z tego dnia nie bylo zadnej interwencji. Na Orla konie ich nie wywiozly.

Sorki ale zniknely mi polskie fonty. Musze pogrzebac w ustawieniach.
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    A ja powtarzam, dla mnie to piękny i ważny zwyczaj. Nie chcesz, nie mów, Twoja sprawa.
    I po 158 razach nie trafił mnie szlag, a jestem przekonany, że trochę więcej ludzi spotkałem idąc z Kasprowego na czerwone :]
    No, nie mówię bo nie bywam już w Tatrach polskich od czerwca do sierpnia
    "Piękny i ważny" - no, to wystarczy za komentarz. Tylko....po co w ogóle z tej Warszawy wyjeżdżałeś?
    Taniej byłoby przejść się po Nowym Świecie - a i "cześć" by tak samo debilnie brzmiało
    Zazdroszczę cierpliwości, bo szlaków górskich jakoś nie

Domyślnie

No więc udało się mnie dziś przejśc Ornak, Błyszcza i Bystrą. Nie przypuszczałem, że to może być trasa tak wymagająca kondycyjnie. Widoki super i co najważniejsze na Bystrej siedzieliśmy tylko my, wiec można było się delektować ciszą i szumem wiatru
    Jak by się ktoś wybierał na ten szlak, to służe pomocą
    Takie pytanko - nie było jakiegoś forumowicza od nas na tym szlaku? Spotkałem pana z D600, ale gdy już zobaczyłem lornetkę z Nikona, to uznałem, że to na pewno jakiś fan tej firmy
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-08-2013 o 08:41

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Takie są widoki w drodze na Bystrą
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=234331
    Ostatnio edytowane przez bajcy ; 12-08-2013 o 22:30

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

A ja jeszcze o pozdrawianiu, jakieś dwa tygodnie temu byłem z rodziną na szlaku z Kasprowego pod Giewont. Po raz pierwszy na szlaku w Tatrach była ze mną moja 6 letnia córka. Powiedziałem jej aby przechodzącym turystom mówiła "dzień dobry" co ochoczo czyniła - nie wszyscy jej odpowiadali. W pewnym momencie powiedziała coś w stylu - że niektórzy z tych ludzi to nie mają rodziców. Zapytałem dlaczego tak sądzi ? A ona na to że gdyby mieli to by ich nauczyli kultury. Ot takie sobie rozumowanie małego dziecka.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-08-2013 o 15:11 Powód: orto.
    totalna amatorka

Domyślnie

+1 dla Twojej córeczki
    d70s + N18-70 + N55-200

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moro Zobacz posta
    A ja jeszcze o pozdrawianiu, jakieś dwa tygodnie temu byłem z rodziną na szlaku z Kasprowego pod Giewont. Po raz pierwszy na szlaku w Tatrach była ze mną moja 6 letnia córka. Powiedziałem jej aby przechodzącym turystą mówiła "dzień dobry" co ochoczo czyniła - nie wszyscy jej odpowiadali. W pewnym momencie powiedziała coś w stylu - że niektórzy z tych ludzi to nie mają rodziców. Zapytałem dlaczego tak sądzi ? A ona na to że gdyby mieli to by ich nauczyli kultury. Ot takie sobie rozumowanie małego dziecka.

Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2

To dobrze, że dziecko od małego jest uczone grzeczności, ale tatuś najpierw powinien sam nauczyć się ortografii
    Przechodzącym turystom zawsze należy mówić cześć. Przechodzącym turystą w okresie czerwiec - sierpień na Kasprowym już niekoniecznie.

Domyślnie

Przy okazji - "cześć" skierowane przez dziecko do dorosłego będzie często odbierane jako nieuprzejme, i słusznie.

Z drugiej strony - z niezrozumiałych dla mnie przyczyn wielu dorosłych nie powie do dziecka "dzień dobry", a jedynie np. "cześć".
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-08-2013 o 15:15
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 10 z 41 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów