Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Domyślnie

a ja jestem mile zaskoczony c1 i jakoscia tego co z niego wychodzi.
    dawno tak mi sie nie podobal zaden soft

dla mnie rownie wazne jak o czy sa dobre wyniki jest natychmiastowa integracja z softem.
    jakos tak sie stalo ze c1 po prostu mi lezy pod reka.

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

cnx - można się zniechęcić (działa b. wolno i nie tani), w zeszłym tyg kupiłem kartę SD właśnie ze względu na C1 LE
    "You press the button, we do the rest."

Domyślnie

zniechecic sie wszytskim mozna. CNX 1.1 przy 1 GB ramu daje sobie rade, acz demonem predkosci faktycznie nie jest. ale to co z niego wychodzi jest imo warte uzywania tego softu. a cena jest pojeciem wzgledenym. dla niektorych kazda bedzie za duza, dla mnie w porownanaiu z PS nie ma powodu do narzekania.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

C1 to świetny konwerter. Jest prosty i cholernie szybki, a jakość konwersji ma naprawdę najwyższych lotów. W przypadku NEF-ów na wysokich ISO jest bezkonkurencyjny. Świetnie rozwiązane skróty klawiaturowe. Do hurtowych ilości ten program jest bezkonkurencyjny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    zniechecic sie wszytskim mozna. CNX 1.1 przy 1 GB ramu daje sobie rade, acz demonem predkosci faktycznie nie jest. ale to co z niego wychodzi jest imo warte uzywania tego softu. a cena jest pojeciem wzgledenym. dla niektorych kazda bedzie za duza, dla mnie w porownanaiu z PS nie ma powodu do narzekania.
    450 zł za cnx - mieć 450 zł, a niemieć 450 zł to już 900 zł , racja - cena względna jednak cnx czy też np.: karta 1GB + C1 LE + filtr na obiektyw + statyw i kilka dorbiazgów może przemawiać za tym drugim. Zacząłem od C1 przez wile innych (włączając linuksa) i zatoczyłem koło. C1 LE do amatorskich zastosowań to niezły wybór. CNX też.
    "You press the button, we do the rest."

Domyślnie

C1 moim zdanie świetnie sobie radzi w wszstkimi czułościami w d50,d70, d200,d2h ale z d2x radzi sobie świetnie już tylko do iso w okolicach 400-800 Do wyższych iso w D2x polecam zdecydowanie RSE który chyba w własnie z d2xem ma najmniej kłopotów z kolorami (czego nie można powiedzieć o nefach z d70 ) Szkoda że nie będzie już aktualizacje tego softu
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Witam,

ja niedawno zakupilem za 15 USD ToneUp S3, bo trial PhaseOne CaptureOne jakos nie zrobil na mnie zbyt dobrego wrazenia (nie ze wzgledu na jakosc zdjec, ale w zasadzie wylacznie ze wzgledu na ergonomie).

Poki co jestem zadowolony i polecam, ma rowniez przetwarzanie batch'owe i - co moze miec znaczenie dla posiadaczy D70s - pozwala wgrac krzywa do aparatu. Duza zaleta jest rowniez fakt, iz soft ten jest dynamicznie rozwijany i na forum mozna szybko uzyskac pomoc od samego tworcy.

Ktos jeszcze korzysta? Jakie sa Wasze opinie? Jezeli ktos sobie zyczy, moge podeslac wersje trial (bo na oficjalnej stronie nie ma juz mozliwosci pobrania bez rejestracji, ale mysle ze autor nie bedzie mial nic przeciwko, jezeli przez to choc jedna osoba zdecyduje sie kupic

pozdr, m.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

jeżeli kasa nie gra roli, to polecam capture nx...mam notebooka lenovo c100, procka celerona m coś tam (1,63 GHz), ramu 1 gb i całkiem ładnie śmiga...a to co wychodzi z niego, to cud miód i malina....jak byłem bardzo zadowolony z jpg-ów z d80, to po obróbce nef-a przy pomocy cnx, zmieniłem zdanie w temacie, co jest dobrym zdjęciem....

także capture one - przy zakupie karty extremeIII. Ten był dla mnie szybszy, ale wole cnx.

Tak na marginesie - co dadzą do extreme IV?
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

A ja mam pewien problem. Zaczęłem robić zdjęcia D50 w NEFach, i w RSE strasznie dziwne kolory wychodzą. Czym to obrabiać?

Pamiętam, że kiedyś był ten temat na głównym, ale teraz go już znaleźć nie mogę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    Tak na marginesie - co dadzą do extreme IV?
    Pewnie Capture One v.4.0
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów