Szukaj
Dzięki wielkie za podpowiedź!
Właśnie okazuje się, że cena ma znaczenie. Myślę, że będę musiał poczekać aż do Gwiazdki
Prowadzenie firmy słono kosztuje, nie mogę sobie na wszystko pozwalać ale nie czas na łzy
Może jednak nie najgorszym rozwiązaniem byłby obiektyw stało ogniskowy???
Lepsze światełko i cena...
Ktoś już pogroził mi tu paluszkiem, że jest inne miejsce do dyskusji o szkiełkach ale może nie wstawi mnie do kąta? Jak myślicie?
Nikon F4 + D90, troszkę szkieł, odrobina zapałumoja praca - mycie posadzek przemysłowych
F4 to najlepszy Nikon do pracy z manualnymi obiektywami /pomiar matrycowy i TTL lampy/
Dziękuję za podpowiedźA jakie jest Wasze zdanie jeśli o chodzi o wymienne matówki? Szukałem ostatnio we Wrocławiu ale są z tym problemy. Jeszcze jedna sprawa- wężyk spustowy, gdzie jest szansa zakupu???
Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi![]()
Nikon F4 + D90, troszkę szkieł, odrobina zapałumoja praca - mycie posadzek przemysłowych
Ostatnio edytowane przez 1968 ; 24-10-2009 o 13:33
Więc giełda na Dworcu Głównym we Wrocławiu wciąż funkcjonuje? Byłem tam ostatnio chyba z 6 lat temu. Jestem mile zaskoczonyPrzyznaję, że robię zakupy w komisie na Odrzańskiej ale mam wrażenie, że chłopacy Bardzo się cenią
O matówkach kazali mi zapomnieć
Nie wspomnę przecież znowu o obiektywie wąskokątnym- cenowa masakra!
Z pozytywnych spraw można u nich wciąż kupić sporo filmów, nie wiadomo tylko jak długo jeszcze...
Serdecznie dziękuję za podpowiedzi!
W temacie matówek: poszukaj matówki "K" czyli z klinem. Ja taką mam i praktycznie nie wyjmuje jej z korpusu. AF nadal działa bez problemu, a zawsze masz wizualnie potwierdzenie ostrości. A do manulali rozumie sie to samo przez się.
Nikoniarz-majsterkowicz
Odgrzewam dość stary wątek.
Jak by porównać pracę AF w F4 do F90X? Szybkość dokładność...
większość porównań jest do współczesnych cyfrówek albo F100/F5 a to musi być różnica.
Podobno F4 jest gorszy w śledzącym (tak to po polsku?) AF-C
Że nie ma pierdyliarda punktów AF, ok, akceptuję, zresztą stary nałóg z F301 'centralnie, zapamiętaj pomiar, przenieś kadr' podobnie mi się odzywa w palcach co do autofocusa...
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
W czasach analoga miałem F-90X dość długo ze starym Nikkorem 28-85. Potem to samo szkło podpiełem do F-4s. i moim zdaniem af miał większego kopa jeszcze! Niesamowitym było dla mnie to ze model rocznik 1988 działał supe z AF-S Micro Nikkorem 105 o którym w tamtym czasie nikt chyba nawet nie śnił, no może poza jakimiś prototypami AF-I.
Skontaktuj się z nami