Close

Strona 116 z 364 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Glenmorangie to szkocka na wypasie, lubie ale nieczesto mnie stac. Ma taki... ja to nazywam maslany posmak, bez ostrych akcentow. Wlewanie do takiego trunku coli to zbrodnia karalna i slusznie Z cola to mozna pic burbony typu Jack Daniels i inne whiskey-podobne.

Odnosnie Kanadyjskich trunkow; mam jak najlepsze zdanie, nie mam pamieci do nazw ale pijalem i mam porownanie. A gniota mozna kupic wszedzie nawet w Szkocji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M. Wadowski Zobacz posta
    Glenmorangie to szkocka na wypasie, lubie ale nieczesto mnie stac. Ma taki... ja to nazywam maslany posmak, bez ostrych akcentow.
    ale o ktorej glenmorangie piszesz?
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Glenmorangie to szkocka na wypasie
    Cytat Zamieszczone przez arecki Zobacz posta
    ale o ktorej glenmorangie piszesz?
    Właśnie... bo ta standardowa w stosunku do Sherry, Port Wood, Nectar d'Or, Ealanta czy Sonnalta to tak jak Grant's w stosunku do tej Glenomrangie. Np. Glenmorangie Lasanta w ogóle mi nie smakuje, muszę jeszcze do jej smaku wrócić, bo próbowałem jej bardzo dawno temu i na duże przed poznaniem innych smaków, ale wg mnie nawet gorsza niż standardowa 10.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Np. Glenmorangie Lasanta w ogóle mi nie smakuje,
    No wlasnie, to potwierdza tylko opinie ze kazdy ma inny smak, lubie Lasante. Tych z wyzszej polki nie pilem, moze kiedys...

Domyślnie

No wlasnie, to potwierdza tylko opinie ze kazdy ma inny smak, lubie Lasante. Tych z wyzszej polki nie pilem, moze kiedys...
    Czemu kiedyś? Nie trzeba kupować całej butelki, żeby próbować, od tego są sample Poza tym zawsze można wziąć 50cl w barze, te droższe pozycje wychodzą stosunkowo tanio. Np. JD kosztuje 12-16 zł gdzie butelka kosztuje 70-90zł, a np. Ardbeg Galileo 50cl kosztuje 50-60zł (Jastrzębia Góra) zł gdzie butelka obecnie ok 500 zł i można wziąć 25cl na spróbowanie.
    My jak samplujemy butelki to płacisz koszt butelki / rozmiar sampla

Domyślnie

mi też smakuje Lasanta, chociaż z glenmorangie to najbardziej lubię Signet, mistrzostwo
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Ja jestem piwoszem i fanem miodu pitnego ; )

focefoce
    Gość

Domyślnie

yerba mate

Domyślnie

W swym alkoholizmie miałem fazę przewagi picia wódki, piwa, wódki, ginu, whisky, wódki, piwa, obecnie zdecydowanie wino + co się nawinie. W tej chwili wróciłem z Chorwacji, więc popijam tamtejszy, endemiczny szczep białego - Graševina - na przemian z wiśniową Rakiją.

Niestety, tym razem nie dorwałem ulubionego mirtu ani smokovaczy (rakiji z mirtu, oraz rakiji z fig)... Ale wiśniowa rakija też pierwszorzędna, a na pewno znacznie tańsza od łyskaczy z beki po sherry

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    glenmorangie jako znosnie pijalne whisky? gratuluje mozliwosci

a tak zupelnie z innej beczki .. pijacie cos poza whisky i piwem? bo wiem w w polsce wypada pic niszowe piwo lub torfowa lyche... i sadzac z tego watkutak to mneij wiecej wyglada .. osobiscie z whisky wyroslem ze 3 lata temu choc czasem zdarza mi sie szklaneczka

a co z reszta trunkow? koniaki, brandy, calvados, armagnac? siegacie ?

Brindix
    Gość

Domyślnie

Kocham takie tematy. Pokazują jak Polacy umieją pic, co piją, a nawet ile piją. A jak czytam te posty to myślę sobie: Nie jestem sam !!!
    WÓDKA( czysta, driniacze) > PIWO
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 10-07-2013 o 11:42 Powód: Proszę bez zbędnych przecinków

Strona 116 z 364 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów