już myślałem, że po tego Crowna będziesz jechał....![]()
Szukaj
już myślałem, że po tego Crowna będziesz jechał....![]()
D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700
no właśnie nie kuszę, przestrzegam![]()
D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700
Ja dziś sobie na wieczór takie coś zafunduję. Już jest połowa. Na daily dram jest spoko.
W ogóle Springbanki i Glendronachy mają bardzo dobry wybór smacznych wypustów.
glenmorangie jako znosnie pijalne whisky? gratuluje mozliwosci
a tak zupelnie z innej beczki .. pijacie cos poza whisky i piwem? bo wiem w w polsce wypada pic niszowe piwo lub torfowa lyche... i sadzac z tego watkutak to mneij wiecej wyglada .. osobiscie z whisky wyroslem ze 3 lata temu choc czasem zdarza mi sie szklaneczka
a co z reszta trunkow? koniaki, brandy, calvados, armagnac? siegacie ?
Ostatnio edytowane przez sailor ; 08-07-2013 o 20:13
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
W razie potrzeby, prosze do mnie pisac raczej na e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au"
www.analogowiortodoksi.pl
Ja z colą wypiję niemalże wszystko. Czyste pijam tylko piwo, cydr i wódeczkę.
Pursue happiness with diligence
Ty, Borsuk, nie pij, bo jeździsz.
A Calvados, oj tak, bardzo.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Oczywiście mowa o Glenmorangie podstawce czyli tej 10 yo. Np. Port Wood Finish w wersji 43% 12 yo jest nieporównywalnie lepsza, ma dłuższy i bardziej bogaty finisz. Czuć w niej wiele nut owocowych i nie jest tak ostra jak 10.
A jeśli chodzi o torf, to jest to stereotyp, pewnie dlatego, że jest "inna" niż wszystkie. Ja lubię torfowe, dymne etc., tak samo jak lubię wszystko co kwaśne. Cytrynami mógłbym zapchać się na kolacje, samymi. Pychota. Wracając do whisky, to jednak torfowe i te z beczek po sherry są naprawdę dobre i nie ma co patrzyć, że jest taka moda. One są dobre i koniecModne można uznać ostatnio robienie whisky w beczkach po Pedro Ximenez
Chociaż Glendronach Parliament 21 yo, który jest leżakowany po Sherry Oloroso i Pedro Ximenez właśnie w swojej grupie cenowej naprawdę wymiata. Polecam.
Co do pijania innych rzeczy. W whisky się lubuję, szukam smaków, nut, zapachów i to jest trochę inne picie niż picie. Potrafię wypić JD z sokiem jabłkowym. Pijam także piwa i wina, czasami jakiś likier, ale to tylko odrobinę, bo są za słodkie. Piwa pijam wszelakie, począwszy od zimnej Perły po wyszukane smaki. Wina głównie Chardonnay, ale wino zazwyczaj piję z żoną do kolacji czy to w domu czy w restauracji.
Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 08-07-2013 o 23:03
w natłoku tych wszystkich łiskaczy i piwek, w moje gardło na dziś wieczór wlewa się kompot z rabarbaru i jabłek, przyrządzony rękoma normalnej matki polki, jaką jest moja wspaniała małżonka
na zdrowie![]()
D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //
Skontaktuj się z nami