Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Am Walchensee

Domyślnie

Widoczek oczywiście imponujący, ale w sensie fotograficznym do pierwszej ligi sporo tu mz brakuje.
    Kadr jest jednak dosc nudny, statyczny. Brak fajnego motywu przewodniego poza sama tafla jeziora.
    Centralna choinka pasuje kompozycję.

Chmury , mimo, że dramatycznie burzowe są nudno-szare, środkowy, górny prześwit trzeba było zamaskować dla równowagi kolorystycznej.
    barwy na zdjęciu są bardzo wyblakłe, nieatrakcyjne. Samo zdjęcie jest płaskie, pomimo, że oświetlenie w takim momencie może byc bardzo interesujące.
    Widać przebłyski jakiegos ciekawego światła z prawej pod chmurami, być może na tym trzeba było się skupić.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Widoczek oczywiście imponujący, ale w sensie fotograficznym do pierwszej ligi sporo tu mz brakuje.
    Kadr jest jednak dosc nudny, statyczny. Brak fajnego motywu przewodniego poza sama tafla jeziora.
    Centralna choinka pasuje kompozycję.

Chmury , mimo, że dramatycznie burzowe są nudno-szare, środkowy, górny prześwit trzeba było zamaskować dla równowagi kolorystycznej.
    barwy na zdjęciu są bardzo wyblakłe, nieatrakcyjne. Samo zdjęcie jest płaskie, pomimo, że oświetlenie w takim momencie może byc bardzo interesujące.
    Widać przebłyski jakiegos ciekawego światła z prawej pod chmurami, być może na tym trzeba było się skupić.
    Dzięki

Niestety światło miałem paskudne tzn.
    około 15 godz. choć pochmurno to ostre słońce z prawej a te chmury w oryginale wyglądają "mlecznie" i jednolicie, wyciągi ostatnie zwożą o 17-tej z kawałkiem zaraz przed złotą godz.
    Samemu jest mi ciężko sie zebrać i schodzić wieczorem ponad godz.czy wiecej z gór a nie mam tu żadnego kumpla Fotografa który mi potowarzyszy w wędrówce po górach.

Domyślnie

lechupe ma racje co do "nudnosci" obrazka, jest dosc imponujacy ten widok, ale czegos mu brak, pokusil bym sie o poprawienie natury i wysteplowanie tego slupa od wyciagu czy co to jest...
    Najwiekszy jednak minus dla mnie to srdek zdjecia a raczej caly srodkowy pas jest przesaturowany...

Domyślnie

Dziękuje Wam jeszcze raz za komentarze i sugestie.

Jeszcze tam wrócę i sie poprawie

Domyślnie

A bedziesz wychodził czy kolejką wyjedziesz?
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    A bedziesz wychodził czy kolejką wyjedziesz?
    Wolał bym zejść pieszo,
    samemu jestem za leniwy albo po tygodniu pracy bez ochoty,

Jak pisałem wyżej, trafie na kompana to się udam w takie i inne mi znane miejsca o odpowiedniej porze, raz wieczorkiem przejeżdżałem przez Garmisch-Partenkirchen, góry świeciły się na czerwono kolorystyka przecudowna a ja oczywiście zachwycając sie tym zjawiskiem potem szukając dogodnego miejsca na zdjęcie ze zmęczoną rodzina w aucie, przejechałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Samemu jest mi ciężko sie zebrać i schodzić wieczorem ponad godz.czy wiecej z gór a nie mam tu żadnego kumpla Fotografa który mi potowarzyszy w wędrówce po górach.
    Kurde jaka szkoda, że jestem tak daleko od Ciebie (okolice Dortmundu... ponad 600 km ) bo z chęcią bym połaził z Tobą po tych górach
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    Kurde jaka szkoda, że jestem tak daleko od Ciebie (okolice Dortmundu... ponad 600 km ) bo z chęcią bym połaził z Tobą po tych górach
    No to zapraszam na randkę po górach dawaj na Weekend do mnie,
    zaplanujemy jakąś trasę i może uda nam sie dobre Foty strzelić.

P.S za chwile jadę na siłownię i po żonę ale jak jesteś zainteresowany to pisz na PW odpisze przed północą lub jutro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    No to zapraszam na randkę po górach dawaj na Weekend do mnie,
    zaplanujemy jakąś trasę i może uda nam sie dobre Foty strzelić.
    Wielkie dzięki za zaproszenie, ale na obecną chwilę będzie z tym problem.
    Ale... nigdy nie mów nigdy, kto wie Czas pokaże.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów