Close

Strona 704 z 705 PierwszyPierwszy ... 204604654694702703704705 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 031 do 7 040 z 7042

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miren Zobacz posta
    Oraz pokazuje, że w tych 37%, znajdują się sprawne body, nieprawdaż Zbyszku????
    no chyba nie masz racji, bo w tych 37% są wymienione trzy typy usterek AF
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    no chyba nie masz racji, bo w tych 37% są wymienione trzy typy usterek AF
    Chyba jednak mam, post 7011 to przedstawia.

Cytat Zamieszczone przez GrAn Zobacz posta
    Cytat:
    Napisał GrAn Zobacz post
    Tak się składa że posiadam jeden z tych wysyłanych przez Fatmana aparatów( okazyjnie kupiłem na naszej giełdzie. Oto jakiego wpisu dokonał serwis:

"Informujemy, że sprzęt został gruntownie sprawdzony przez technika zgodnie z reklamacją. Pomimo, iż wada nie wystąpiła, dokonano weryfikacji wszystkich funkcji.
    Szanowna Pani/Szanowny Panie, zachęcamy do zapoznania się z multimedialnymi przewodnikami po sprzęcie Nikon, w celu najefektywniejszego wykorzystania możliwości swojego aparatu. Zapraszamy do odwiedzenia strony http://www.nikondigitutor.com/index_eng.html"
    Cytat Zamieszczone przez Alcatraz Zobacz posta
    I o czym to ma świadczyć? Bo jeśli o tym, że jedna sztuka D7000 jest sprawna, to OK.
    Alcatraz jest teraz online Raportuj zły post
    Ostatnio edytowane przez Miren ; 28-06-2013 o 22:14

Domyślnie

Przeczytajcie wpis Gadżeciarza - dla odmiany mądry głos w dyskusji. Post numer 7030.

Widzę, że Robkar73 za swoje wpisy dostał bana... Czyli jednak nie miał racji...
    Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 28-06-2013 o 22:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robkar73 Zobacz posta
    Alcatrasiczek czy ty wspaniałomówny forumowiczu jesteś aby napewno hetero ?
    Dwa tygodnie. Urlop bezpłatny.
    Innych przestrzegam.
    Proszę o kulturalną rozmowę i na temat.

Widzę, że Robkar73 za swoje wpisy dostał bana... Czyli jednak nie miał racji...
    Nie ciesz się, też jesteś na krawędzi.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadzeciarz Zobacz posta
    (amatorowi chyba nie ,zawodowcowi w żadnym wypadku,entuzjaście fotografii jak najbardziej )
    Zgadzam się w pełni, dla amatora są inne body, dla zawodowca są inne body, dla entuzjasty fotografii jest to optymalny stosunek cena/jakość.
    Jednak nie wszyscy tutaj podzielają takie pozycjonowanie.

Domyślnie

Miśki, po raz ostatni ktoś czyści ten wątek. Kolejny OT i kłótnia, kończy się zamknięciem wątku i karteczkami. Do kosza poszło już kilkaset postów, naprawdę mamy ważniejsze rzeczy na głowie niż ten wątek, notoryczne raporty o wycieczkach osobistych, kopaninę i czyszczenie tematu z waszych wojenek. Przemyślcie to.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Alcatraz, wcześniej poniższym postem

MstrG nie wiem czy są wiarygodne, bo ich nie weryfikowałem. Podam tyle samo osób, które na Forum miały problemy z tym modelem i co? I nic. Problemy były, Nikon nie zajął stanowiska w tej sprawie, nadal niczego nie wiadomo (co było, czy zostało wyelimonowane, jeśli tak to kiedy) i to wystarczy, żeby odpuścić sobie ten model. Chyba, że ktoś szuka problemów.[...]
    nawet nie zadajesz sobie choć odrobiny trudu, aby zweryfikować pozytywne opinie WŁAŚCICIELI D7000, czyli GonzoG, TOP67, galaza, nyny1, GrAn, falko29, przemek_83, megasnajper, IcyMan, Ebeb, KwaK410, Kali_69, Sabvel, flyski, krokodyl-lodz, Star Dust, Meka, tygrysex, holek331, raf1313, easy raider, A_S_T_O_R, vega30, Emhyrion, simon188, Misiek612, JohnyBeGoode, dario34, sloowik, panoramix, qualin, marekwwwww, gadzeciarz, soja, Mario__S, Chogori, warp75, Bartekolo, marsell, zaden, silver surfer, Madero, Yanluk, 61gaw, mindgame, 88y, tomek..., Grey, zbaracki, olkuszanin, robkar73, raf1313 - to były nicki wyszukane na forum przez tylko 3 minuty.
    Niezadowoleni WŁAŚCICIELE, którzy w jakiś sposób pokazali problem to Fatman, pepe2k, radius_bo, zbyszekD7000 i josephebeloki. Może dojdzie z dwóch lub trzech. Więcej osób nie zauważyłem.
    Było też kilka założonych tematów przez osoby, które myślały przez ten wątek, że mają problem ze swoim korpusem. Po prośbie, aby pokazały co jest nie tak poprzez dodanie fotki okazywało się np, że czasy są strasznie długie a fotki z ręki lub poruszającego się obiektu.

Dla mnie szczególnie ważne są opinie dwóch pierwszych osób wymienionych przeze mnie w tym poście - osób, które cenię za dużą wiedzę oraz ogromny wkład merytoryczny w forum.

Generalnie nie powinna mnie już obchodzić opinia o tym body, gdyż zmieniłem go na D600, bynajmniej nie ze względu na źle działający AF. Irytujące jest jednak dla mnie bicie piany i powielanie zasłyszanych bądź przeczytanych opinii przez użytkowników, którzy nie mieli go przez choćby krótki okres.

Zbyszek, no przecież pamiętamy wszyscy, Fatman zanalazł ponad 10 użytkowników, którzy chceli załapać się na jego akcję. Rozumiem, że nie wszyscy posiadający problematyczne D7000 chcieli - inni załatwiali to na własną ręke, tak było im wygodniej. Następnie przez ręce Fatmana przeszło kolejnych kilka sztuk D7000 z problematycznym AF. Ja przeczytałem cały wątek, od dechy do dech, każdy post i wiem ilu UŻYTKOWNIKÓW miało problemy, wysyłąło do serwisu lub próbowało oddać do sklepu. [...]
    Strasznie wszystko przeinaczasz. Ledwo udało się zebrać 10 osób. Jedna z nich z tego co pamiętam miała problem z body po upadku. Czy reszta miała tak naprawdę niesprawny AF - tego nie wiemy, jednak wypowiedziała się osoba posiadająca puszkę z tej "akcji", jest sprawna, mimo iż serwis nie dokonał zmian. Ciekawe ilu z tej pozostałej 8 (9-1 za ten po upadku) faktycznie miało problem, a nie poszła za ciosem nie potrafiąc nawet sprawdzić, czy faktycznie coś jest nie tak.
    Skąd informacje, że nie wszyscy niezadowoleni nie chcieli uczestniczyć w akcji i załatwiali to na własną rękę? Ilu ich było?

Ja przeczytałem cały wątek, od dechy do dech, każdy post i wiem ilu UŻYTKOWNIKÓW miało problemy, wysyłąło do serwisu lub próbowało oddać do sklepu. [...]
    Skoro wiesz ilu podziel się z nami informacją.

Nie bardzo rozumiem co chcą udowodnić ludzie którzy mają w pełni sprawne D7000 - powinni robić zdjęcia i nie zawracać sobie głowy dyskusjami, prawda? [...]
    Ja nie za bardzo rozumiem, co chcą udowodnić osoby nigdy nie posiadające D7000. Dałeś do zrozumienia, że byłeś jego posiadaczem. Pokaż jakie były z nim problemy.

//edit
    Podczas gdy pisałem ten post swider słusznie tutaj posprzątał. Nie raz prosiłem, aby trzymać się tematu oraz powstrzymać się od osobistych wycieczek. Ja mam jednak małą prośbę - wyjaśnijmy to raz w jednym temacie.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 29-06-2013 o 01:09
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Czemu posty są kasowane?? Bo wyszło, że narzekają na D7000 Ci którzy go nigdy nie mieli?? Może moje posty naruszyły jakiś punkt regulaminu??

Domyślnie

Zacznij pisać na temat, a nie będziesz miał takich pytań. Proste. Piszemy o sprzęcie, a nie o innych rozmówcach.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

@MstrG i ekonet - Amen. I proponuje czyścić ten wątek bez skrupułów, bo jeżeli ma to być źródło wiedzy dla potencjalnych nabywców tej puchy, to chyba nikt jej nie kupi. Najlepiej opisał tą puchę gadzeciarz, i wolałbym więcej opinii użytkowników oraz zdjęć niż kłótni osób nie posiadających tego aparatu.

Strona 704 z 705 PierwszyPierwszy ... 204604654694702703704705 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów