4. Ci,którzy nie kupili, nie kupią a mają najwięcej do powiedzenia (na szczęście pojedyncze jednostki)
Szukaj
4. Ci,którzy nie kupili, nie kupią a mają najwięcej do powiedzenia (na szczęście pojedyncze jednostki)
D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*
Śledzę ten wątek cały czas i może 2 lub 3 osoby pochwaliły się w miarę wiarygodnymi testami. A to trochę mało.
zapomniałeś tylko o jednym, że akcja z felernymi body toczyła się poza forum w zamkniętym gronie użytkowników
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Zbyszek, no przecież pamiętamy wszyscy, Fatman zanalazł ponad 10 użytkowników, którzy chceli załapać się na jego akcję. Rozumiem, że nie wszyscy posiadający problematyczne D7000 chcieli - inni załatwiali to na własną ręke, tak było im wygodniej. Następnie przez ręce Fatmana przeszło kolejnych kilka sztuk D7000 z problematycznym AF. Ja przeczytałem cały wątek, od dechy do dech, każdy post i wiem ilu UŻYTKOWNIKÓW miało problemy, wysyłąło do serwisu lub próbowało oddać do sklepu. Nie ma w tym tajemnic, podstępu czy złośliwości. Jeszcze raz (chyba setny) napiszę - D7000 to fajna pucha z naprawdę dużymi możliwościami. Niestety sam Nikon zawalił sprawę bo nie odniósł się do problemu i teraz nikt nie wie jaka jest sytuacja, bo jeden kupuje i wszystko jest OK a inny ma "uwalony" AF. Dlatego sam nie kupię i innym nie polecam - to moje zdanie i mam do niego prawo! Nie odmawiam innym prawa do posiadania innego zdania ale też nie wyzywam ich w chamski sposób ani nie chcę ich bić korpusem D7000 jak to napisał jeden z rozjuszonych "ogierków". Przecież to chamskie i śmieszne. No ale jeśli ktoś nie ma grama dobrej woli, wyłącza myślenie i pisze co mu dyktuje testosteron... to potem nie jest w stanie zrozumieć, ze ktoś ma swoje zdanie i potrafi je wyrazić w sposób, który nikogo nie obraża.
Nie bardzo rozumiem co chcą udowodnić ludzie którzy mają w pełni sprawne D7000 - powinni robić zdjęcia i nie zawracać sobie głowy dyskusjami, prawda? Statystycznie spora część D7000 po zakupie lądowała w serwisie na udanej bądź nie kalibracji. A teraz trzech krzykaczy chce udowodnić, że wszyscy mający problemy z tym modelem to jacyś idioci, nie potrafiący robić zdjęć - natomiast wszyscy inni nie mają prawa głosu. Normalnie demokracja rodem z Kuby - Panowie epoki wam się pomerdały, to już nie lata panowania jednej słusznej Partii, dziś każdy może powiedzieć swoje zdanie i nic na to nie poradzicie![]()
Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 28-06-2013 o 20:35
O tej akcji to bym na twoim miejscu nie pisał. To była jedna wielka porażka. Nie dość że bym problem że znalezieniem 10 wadliwych aparatów to jeszcze ktoś wysłał sprawny. Poza tym nikt jej nie podsumował i wyglądało to tak jak by żadnego problemu nie było. Ta akcja uczyniła więcej złego niż dobrego dla posiadaczy wadliwych d7000.
A z tym to już może do Fatmana nie do mnie. I nie myl dwóch spraw - nie było problemu ze znalezieniem 10 wadliwych aparatów, tylko 10 chętnych osób z wadliwymi aparatami a to wielka różnica. Nie każdy chciał uczestniczyć z różnych względów, pewnie sporo wycofało się w trakcie. Tak to jest z ludźmi - jak czytam wypowiedzi niektórych posiadaczy D7k to nie dziwię sie, ze akcja spaliła na panewce. Zresztą naprawdę nie wiem czy tak było - o tym musiałby wypowiedzieć sie sam Fatman. No ale on pewnie też jest już okrzyknięty "prowokatorem" i obrzucony błotem więc... zabawa trwa dalej. NIHIL NOVI !!
Tak się składa że posiadam jeden z tych wysyłanych przez Fatmana aparatów( okazyjnie kupiłem na naszej giełdzie. Oto jakiego wpisu dokonał serwis:
"Informujemy, że sprzęt został gruntownie sprawdzony przez technika zgodnie z reklamacją. Pomimo, iż wada nie wystąpiła, dokonano weryfikacji wszystkich funkcji.
Szanowna Pani/Szanowny Panie, zachęcamy do zapoznania się z multimedialnymi przewodnikami po sprzęcie Nikon, w celu najefektywniejszego wykorzystania możliwości swojego aparatu. Zapraszamy do odwiedzenia strony http://www.nikondigitutor.com/index_eng.html"
D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*
I tym pozytywnym wpisem proponuję zakończyć ten bezsensowny flame.
Wypijmy za blendy...
Skontaktuj się z nami