Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alcatraz Zobacz posta
    No teraz to już są jaja... D7000 z obiektywem 18-105 tańszy od D5200 z tym samym szkłem (ceny AB Foto)!!! I niech mi ktoś powie, że to nie przez jego problemy (a co za tym idzie słabszą sprzedaż)...
    W jednej znanej sieci , pomimo szaleńczych promocji cenowych , sprzedaż tego modelu jest wciąż "zerowa" ( czyt. pomijalna). A magazyny pełne .....
    Się chyba wszyscy potencjalni nabywcy ( nie tylko z tego forum ) sprzysięgli przeciwko tej puszce ....
    Jak widać zła sława zatacza wieeelkie kręgi.
    Jak ktoś nie jest lękliwy - ma dobrą okazję na nabycie teoretycznie b.dobrego aparatu
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 27-06-2013 o 14:41

Domyślnie

Zanim o coś poprosisz Moderację kolego szanowny, najpierwsz przeczytaj pierwszy post a ytora tego wątku a w nim: "Mianowicie przymierzam sie do zakupu D7000 na poczatek szklo 18-105 VR". Po tej jakże pouczającej lekturze sam widzisz, że mój post był zdecydowanie dotyczący zasadniczego wątku, głównego pytania oraz wątpliwości samego autora. W końcu normalnie myślącemu człowiekowi pomaga się właśnie w ten sposób a nie pisze "kup to, nie kupuj tego". Ona ma podjąć decyzję samodzielnie a my powinniśmy dotarczyć mu wszelkich możliwych informacji na interesujący go temat. Jedną z takich informacji jest właśnie cena oraz dynamika i potencjalne przyczyny jej zmian. To tyle, mam nadzieję że wyjaśniłem dostatecznie jasno.

GrAn, pomyśl przez chwilę... to nie ma najmniejszego związku z tym forum. W sklepach mają zwroty, problemy z niezadowolonymi klientami oraz jak napisał Archibald pełne magazyny. To wszystko.

Archibald, zmieniłbym tylko z "lękliwy" na "naiwny" lub "jest zbyt dużm optymistą".
    Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 27-06-2013 o 14:44

Domyślnie

Może będziemy temat o D7000 kontynuować w odpowiednim wątku?
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...70#post3161770

Ja już tam napisałem - zapraszam do dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 27-06-2013 o 14:49
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Opola

Domyślnie

GrAn, pomyśl przez chwilę... to nie ma najmniejszego związku z tym forum. W sklepach mają zwroty, problemy z niezadowolonymi klientami oraz jak napisał Archibald pełne magazyny. To wszystko.
    A ta Twoja wiedza w tym temacie ma jakieś poparcie w faktach czy to tylko zwykłe domysły i spekulacje?
    D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*

Domyślnie

A o jakich faktach mówisz? Nie mam na piśmie oświadczeń prezesów AB Foto, Fotojokeram Euro RTV itp. jeśli o to pytasz ale z ciekawości sporo na ten temat rozmawiałem, pomijając już lekturę różnych for internetowych (także zagraniacznych). Ty myślisz, że chętnie nie kupiłbym D7000 za tą cenę???? Człowieku, od razu leciałbym do sklepu i wziłął dwa (drugo na prezent). Jednak coś mnie powstrzymało, zgadnij co?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Opola

Domyślnie

A o jakich faktach mówisz? Nie mam na piśmie oświadczeń prezesów AB Foto, Fotojokeram Euro RTV itp. jeśli o to pytasz ale z ciekawości sporo na ten temat rozmawiałem, pomijając już lekturę różnych for internetowych (także zagraniacznych). Ty myślisz, że chętnie nie kupiłbym D7000 za tą cenę???? Człowieku, od razu leciałbym do sklepu i wziłął dwa (drugo na prezent). Jednak coś mnie powstrzymało, zgadnij co?
    głupota? (bez urazy)
    D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*

Domyślnie

Jedną z takich informacji jest właśnie cena oraz dynamika i potencjalne przyczyny jej zmian. To tyle, mam nadzieję że wyjaśniłem dostatecznie jasno.
    Szczególnie przydatne są wydumane dywagacje odnośnie przyczyn poziomu sprzedaży tego modelu.
    Kupując sprzęt wolałbym poznać opinie osób posiadających taki aparat (także tych mających z nim problemy) a nie forumowych napinaczy piszących w kółko to samo w każdym wątku o d7000 i czerpiących swoją wiedzę z forów "polskich i zagranicznych".
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Zaprzeczasz sam sobie galaza. Najpierw chcesz: "poznać opinie osób posiadających taki aparat (także tych mających z nim problemy)" a następnie wyśmiewasz się z nich, kiedy piszą na forach. Trochę bez sensu...

Tych opinii nawet tylko na Nikoniarzach są setki - poszukać, czy znajdziesz sobie sam?

Domyślnie

Zaprzeczasz sam sobie galaza. Najpierw chcesz: "poznać opinie osób posiadających taki aparat (także tych mających z nim problemy)" a następnie wyśmiewasz się z nich, kiedy piszą na forach. Trochę bez sensu...
    Śmieję się z osób, które w kółko biją pianę, aparat o którym mowa trzymały w łapkach co najwyżej a wiedzę czerpią z forum i pucują się na znawców, czytaj proszę ze zrozumieniem.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dho'ine Zobacz posta
    Wierz mi, chciałbym żebyś miał rację ale praktyka pokazuje mi inaczej. Chyba że sprzedawcy robili mnie w konia do tej pory.
    Na to wychodzi, że byłeś... "robiony w konia". Ja dwukrotnie odsyłałem "używany towar", który zakupiłem za pomocą internetu, i nie miałem problemu ze zwrotem pieniędzy i słuchaniem, że coś jest używane (1. raz pomógł mi powiatowy "rzecznik UOKiK" a za 2. razem już sam wiedziałem co i jak zrobić ). Skoro prawo mi na to pozwala (10 dni) to sprzedawca może mi skoczyć.

P.S. Z mojej strony EOT, żeby nie wkurzać admina.
    Nikon

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów