Szukaj
Fakt, przyznaje się do błędu, miałem na myśli 7D.
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
Wlasnie nie szukal wsparcia tylko rady i sie zastanawiam teraz i szukam jakiegos innego rozwiazania mysle tez nad D5200 wiem ze na poczatek zapewne wystarczy ale czy za jakies pol roku nie bedzie tak ze jednak zabraknie tej ergonomii bardziej chodzilo mi o porade co w zamian za D7k ale watek troche odbil w innym kierunku niestety a szkoda
Siedzę właśnie na przystanku. Wyskoczylem na szybki zachód słoneczka z d5100 w ręku.
Foty nawet prosto z puszki robione w jpg sa mz bardzo zadowalające.
Oszczędności zachowaj na uzywke N17-55.
Aparat weź jw. To świetna matryca za niewielkie pieniążki.
Całość ubezpiecz. Świetna zabawa gwarantowana.
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
rozsądny wybór wydaje się przy tych kryteriach D5200 lub D7100
wady by się nie znalazły pomimo doszukiwania gdyby ich nie byłoto chyba jasne i oczywiste
Proponuję Ci poczytać opinie Fatmana na temat D5200, bardzo go chwalił, czego nie można powiedzieć o D7000, proponuję poszukaj i poczytaj, ma swoją stronę i dość dobrze tam opisuje
Np. http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=223518
Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 27-06-2013 o 00:49 Powód: Łączenie, nie mnożymy postów (!).
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Wątek o D7000 czytałem, oglądałem w jakimś programie wypowiedź Fatmana i znam problem AF-u w D7000.
Gdyby tak nie było zapewne bym go kupił, rok temu potrzebowałem drugiej puszki i zmuszony byłem kupić D90, starszy ale sprawdzony, D5100 nie brałem po uwagę ze względu na ergonomię, mając D5000 zyskał bym tylko nowszą matrycę.
Wspominając o szukaniu wad miałem na myśli intensywne testy w różnych warunkach, i zapewne w każdym modelu można czegoś się doszukać.
Nie chcę być testerem sprzętu Nikona, chciałbym aby fabrykę opuszczały tylko sprawne egzemplarze, ale tak nie jest.
Czterokrotnie korzystałem z serwisu Nikona, jedynie z czego byłem zadowolono to czyszczenie matrycy, kalibracja na nie, N18-105 mydlił mi w rogach, serwis stwierdził że jest w porządku, kupiłem drugą sztukę, mydliła z lewej strony, dopiera trzecia jest w miarę OK.
Jakość produkcji spada, dlatego dostajemy nie zawsze dobrze skalibrowany sprzęt, bujanie się z serwisem nie zawsze przynosi oczekiwane rezultaty, ponadto tracimy tygodnie a czasem miesiące bez sprzętu.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
No teraz to już są jaja... D7000 z obiektywem 18-105 tańszy od D5200 z tym samym szkłem (ceny AB Foto)!!! I niech mi ktoś powie, że to nie przez jego problemy (a co za tym idzie słabszą sprzedaż)...
Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 27-06-2013 o 14:15
Proszę moderację o kolejne wyczyszczenie tego wątku z domysłów i pobocznych dyskusji na wiadomy temat![]()
Wypijmy za blendy...
Tak bo wszyscy dystrybutorzy czytają to dziwne forum..... i lament niezadowolonych użytkowników
Śmiechu warte!
D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*
Skontaktuj się z nami