Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexter88 Zobacz posta
    Także gtfo.
    Nie pomyliłeś miejsc przez przypadek? Nie spodziewałem się, że na forum przeczytam kiedyś coś tak niskolotnego i wulgarnego. Dla jasności, taki poziom dyskusji nigdy nie będzie tolerowany w tym miejscu.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Fakt, przyznaje się do błędu, miałem na myśli 7D.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Proponuję zamknąć ten wątek, autor chyba potrzebował wsparcia duchowego w podjęciu decyzji, niestety, zdania na temat tego modelu będą podzielone i nie pomoże to autorowi wątku w podjęciu słusznej decyzji.
    Można zaryzykować i kupić D7000 bo cena jest naprawdę dobra, tylko jak się zaraz zacznie doszukiwać wad o których na forum dużo napisano to być może takie się znajdą.
    Wlasnie nie szukal wsparcia tylko rady i sie zastanawiam teraz i szukam jakiegos innego rozwiazania mysle tez nad D5200 wiem ze na poczatek zapewne wystarczy ale czy za jakies pol roku nie bedzie tak ze jednak zabraknie tej ergonomii bardziej chodzilo mi o porade co w zamian za D7k ale watek troche odbil w innym kierunku niestety a szkoda

Domyślnie

Siedzę właśnie na przystanku. Wyskoczylem na szybki zachód słoneczka z d5100 w ręku.
    Foty nawet prosto z puszki robione w jpg sa mz bardzo zadowalające.
    Oszczędności zachowaj na uzywke N17-55.
    Aparat weź jw. To świetna matryca za niewielkie pieniążki.
    Całość ubezpiecz. Świetna zabawa gwarantowana.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Apollo-13 Zobacz posta
    Wlasnie nie szukal wsparcia tylko rady i sie zastanawiam teraz i szukam jakiegos innego rozwiazania mysle tez nad D5200 wiem ze na poczatek zapewne wystarczy ale czy za jakies pol roku nie bedzie tak ze jednak zabraknie tej ergonomii bardziej chodzilo mi o porade co w zamian za D7k ale watek troche odbil w innym kierunku niestety a szkoda
    rozsądny wybór wydaje się przy tych kryteriach D5200 lub D7100

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Proponuję zamknąć ten wątek, autor chyba potrzebował wsparcia duchowego w podjęciu decyzji, niestety, zdania na temat tego modelu będą podzielone i nie pomoże to autorowi wątku w podjęciu słusznej decyzji.
    Można zaryzykować i kupić D7000 bo cena jest naprawdę dobra, tylko jak się zaraz zacznie doszukiwać wad o których na forum dużo napisano to być może takie się znajdą.
    wady by się nie znalazły pomimo doszukiwania gdyby ich nie było to chyba jasne i oczywiste

Proponuję Ci poczytać opinie Fatmana na temat D5200, bardzo go chwalił, czego nie można powiedzieć o D7000, proponuję poszukaj i poczytaj, ma swoją stronę i dość dobrze tam opisuje

Np. http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=223518
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 27-06-2013 o 00:49 Powód: Łączenie, nie mnożymy postów (!).
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    wady by się nie znalazły pomimo doszukiwania gdyby ich nie było to chyba jasne i oczywiste
    Proponuję Ci poczytać opinie Fatmana na temat D5200, bardzo go chwalił, czego nie można powiedzieć o D7000, proponuję poszukaj i poczytaj, ma swoją stronę i dość dobrze tam opisuje

Np. http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=223518
    Wątek o D7000 czytałem, oglądałem w jakimś programie wypowiedź Fatmana i znam problem AF-u w D7000.
    Gdyby tak nie było zapewne bym go kupił, rok temu potrzebowałem drugiej puszki i zmuszony byłem kupić D90, starszy ale sprawdzony, D5100 nie brałem po uwagę ze względu na ergonomię, mając D5000 zyskał bym tylko nowszą matrycę.
    Wspominając o szukaniu wad miałem na myśli intensywne testy w różnych warunkach, i zapewne w każdym modelu można czegoś się doszukać.
    Nie chcę być testerem sprzętu Nikona, chciałbym aby fabrykę opuszczały tylko sprawne egzemplarze, ale tak nie jest.
    Czterokrotnie korzystałem z serwisu Nikona, jedynie z czego byłem zadowolono to czyszczenie matrycy, kalibracja na nie, N18-105 mydlił mi w rogach, serwis stwierdził że jest w porządku, kupiłem drugą sztukę, mydliła z lewej strony, dopiera trzecia jest w miarę OK.
    Jakość produkcji spada, dlatego dostajemy nie zawsze dobrze skalibrowany sprzęt, bujanie się z serwisem nie zawsze przynosi oczekiwane rezultaty, ponadto tracimy tygodnie a czasem miesiące bez sprzętu.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Wybacz, ale to jest wyłącznie Twoja opinia, nie mająca pokrycia z konkretnym zapisem w ustawie. Specjalnie wytłuściłem część art. traktującą o zwykłym zarządzie. Ew. link do króciutkiego artykułu z Rzeczpospolitej (dodatek prawny) -- klik.

Ale dlaczego każdy miałby tak robić? Nie widzę sensu w marnowaniu swojego czasu i oczekiwaniu na zwrot pieniędzy, tylko żeby sobie przez dwa dni pomacać aparat. Od tego są sklepy stacjonarne i egzemplarze wystawowe. Trochę dramatyzujesz.

Ja kończę OT bo podryfujemy znowuż w innym kierunku.
    Wierz mi, chciałbym żebyś miał rację ale praktyka pokazuje mi inaczej. Chyba że sprzedawcy robili mnie w konia do tej pory.
    D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
    Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8

Domyślnie

No teraz to już są jaja... D7000 z obiektywem 18-105 tańszy od D5200 z tym samym szkłem (ceny AB Foto)!!! I niech mi ktoś powie, że to nie przez jego problemy (a co za tym idzie słabszą sprzedaż)...
    Ostatnio edytowane przez Alcatraz ; 27-06-2013 o 14:15

Domyślnie

Proszę moderację o kolejne wyczyszczenie tego wątku z domysłów i pobocznych dyskusji na wiadomy temat
    Wypijmy za blendy...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Opola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alcatraz Zobacz posta
    No teraz to już są jaja... D7000 z obiektywem 18-105 tańszy od D5200 z tym samym szkłem (ceny AB Foto)!!! I niech mi ktoś powie, że to nie przez jego problemy (a co za tym idzie słabszą sprzedaż)...

Tak bo wszyscy dystrybutorzy czytają to dziwne forum..... i lament niezadowolonych użytkowników
    Śmiechu warte!
    D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów