Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 92

Wątek: Blog od zera

Domyślnie

Niestety home nie prowadzi takich operacji.
    Bielack wysłałem Ci pw z pytaniem.

Oszczędny w słowach Awatar Wozlow
    Miasto
    Rzeszów/Krosno

Domyślnie

Witam, mam pytanie w związku z nowymi dziwnymi wymogami informowania o cookies.
    Mam swojego bloga na wordpresie a że informatyk ze mnie słaby - w jaki sposób mogę dowiedzieć czy moja strona cookies zapisuje? Czy niesie to ze sobą konieczność dodania jakiegoś okienka informacyjnego czy też takie prywatne strony są z tego jakoś wyłączone?

Domyślnie

Sprawdzasz stronkę tym: http://webcookies.info/
    Jak widzisz jakiekolwiek ciasteczka (pomijam, ze powinieneś wiedzieć co tam Twoja strona zapisuje), instalujesz do wordpressa wtyczkę, np. Super popup (instaluje sie łatwo, z panelu administracyjnego, wtyczki, wpisujesz w okno szukajki nazwę, i zainstaluj).
    Potem mając już zainstalowana wtyczkę, pojawi Ci sie po lewej na dole zakładka wtyczki. Klikasz tam i konfigurujesz. Masz tam tez taki edytor wysiwyg, oraz parametry wyświetlania. Potestuj, to proste.

Każda strona, która wysyła ciasteczka musi mieć info o tym. Niezależne czy firmowa czy prywatna.
    Ostatnio edytowane przez devilcape ; 04-04-2013 o 10:30 Powód: Korekta
    oko

Romettiv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wozlow Zobacz posta
    Witam, mam pytanie w związku z nowymi dziwnymi wymogami informowania o cookies.
    Mam swojego bloga na wordpresie a że informatyk ze mnie słaby - w jaki sposób mogę dowiedzieć czy moja strona cookies zapisuje? Czy niesie to ze sobą konieczność dodania jakiegoś okienka informacyjnego czy też takie prywatne strony są z tego jakoś wyłączone?
    Ale według mnie nie musisz o tym informować w postaci jakiś latających okienek itd. Wystarczy jak dodasz jakiegoś newsa lub informacje w stopce o tym, że strona zapisuje u kogoś cookies i tyle

Domyślnie

Myśle, ze warto skorzystać z obserwacji tego jak takie komunikaty i sposoby prezentacji wyglądają już dziś w komercyjnym necie, zwłaszcza dużych firm. Nie wymyslac na sile swojego, ukrytego, czy jakos tam sobie interpretowac dowolnie, bo moze sie okazac, ze to błędna interpretacja. Zobacz jak to robią banki, duże sklepy internetowe, itp. oni maja prawników, którzy są nieco bardziej biegli w interpretacji obowiązków wynikających z prawa.
    Dziś już, ze wzgledu na powszechnosc tego obowiazku, powoli przestaje to przeszkadzać ludziom, tzn. komunikaty takie nie budzą podejrzeń, normalnieją (choć i tak to bez sensu).
    oko

Domyślnie

Witam.
    Mam takie pytanko.
    Kilka dni temu udało mnie się założyć bloga na wordpress, stopnionowo dochodziłem co gdzie i jak zrobić, ale niestety mam problem z odnośnikami, tzn. Chciałbym zrobic sobie menu(Strona główna, o mnie...) w którym po kliknięciu na zakładkę zdjęcia pojawią się podkategorie z linkami do danych zdjęć, już raz mnie się to udało, a po zmianie skórki za jasne chiny nie moge do tego dojść jak to zrobiłem.
    Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
    Ps. mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisalem

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

To o czym piszesz zrobisz w 'Wygląd -> Menu'.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Traviz Zobacz posta
    To o czym piszesz zrobisz w 'Wygląd -> Menu'.
    Tak myślałem, że tam, ale za nic nie moge dojśc do tego jak to zrobic;/
    Dasz radę coś mnie podpowiedzieć?

Domyślnie

Jeśli dobrze pamiętam: Ustawiasz kategorię "Zdjęcia" w Twoim Menu. Następnie Tworzysz strony, które należą do tej kategorii. W każdej stronie tworzysz osobną galerię zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Traviz Zobacz posta
    Jeśli dobrze pamiętam: Ustawiasz kategorię "Zdjęcia" w Twoim Menu. Następnie Tworzysz strony, które należą do tej kategorii. W każdej stronie tworzysz osobną galerię zdjęć.
    Chyba jestem za tępy, bo dalej nie wiem jak to zrobić

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów