Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Zakup garnków

Oszczędny w słowach Awatar puszosław
    Miasto
    okolice Wrocławia

Cool Zakup garnków

Witam.
    Chciałem się poradzić w kwestii zakupu garnków do codziennego użytku na kuchni indukcyjnej. Chciałbym poznać wasze opinie i preferencje oraz czy garnki firm które macie kupili byście po raz kolejny. Zestaw nie musi składać się z 99 elementów. Aktualnie dla 2 osobowej rodziny. Budżet około 400-500 zł.

Domyślnie

Ja dużo taniej kupiłem zestaw w IKEA 365+ (poniżej 200) do tego kilka dodatkowych i jestem zadowolony.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Jest i pierwsza odpowiedź. obawiałem się że jak nie będzie o słoikach albo szklarni to zbyt wiele się nie dowiem - tzn nie będzie chętnych by dyskutować. powinienem napisać w temacie "jaki zestaw na ślubniaka" albo "D3100 czy D800" itp... ale dość sarkazmu. Panowie jak się domyślam gary widują tylko jak przemykają z aparatem przez pomieszczenie zwane kuchnią, bądź jak testują AF w nowych puszkach ustawiając to na pokrywce to na uchwycie miało nie być sarkazmu...

@ !AGresT Dzięki za odpowiedź, zaraz sprawdzę na stronie Ikea co to za gary.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puszosław Zobacz posta
    Jest i pierwsza odpowiedź. obawiałem się że jak nie będzie o słoikach albo szklarni to zbyt wiele się nie dowiem - tzn nie będzie chętnych by dyskutować. ....
    Ano widzisz, poniekąd sam sobie odpowiadasz. gdybyś zadał takie pytanie na forum.garnki_do_indukcji.pl to pewnie otrzymałbyś 160 odpowiedzi, schodzących do poziomu wpływu izotopów na smak gotowanej marchewki...

Ja pdobnie jak !AGresT kupiłem kilka garnków w IKEi, ponadto 1 patelnię w TESCO, poniewaz pasowała mi kolorystycznie.
    Specjalnie się nad tym nie doktoryzowałem, garnki jak garnki - ważne co z nich wychodzi.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

lechupe wiem, że moze przesadzam, ale nie chce kupić byle czego co wymienić bede musiał za rok, bo odpadnie uchwyt od pokrywki itp. Myślałem o zestawie tefal w granicach 400 zł. No nic, w takim razie dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Domyślnie

IKEA 365+ jest ok, 2 garnkow uzywam od paru lat, patelnie wymienial co 2 lata
    aha nie uzywam indukcji, tylko gazu

Domyślnie

My akurat mamy jakieś Tefale (rondelki) i 2sztuki nołnejmów Tylko że my koniecznie chcieliśmy wszystko czarne. Z tym teflonem się to pięknie i bez wysiłku domywa

Domyślnie

Jakoś do Tefala nie jestem przekonany. Mam komplet i chce wymienić na coś innego. Fakt, garnki maja już dobre 6 lat i chyba ich żywot się skończył
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

to się podepnę z tematem patelni - tej podstawowej. Mam komplet garnków Loven Herz i tam solidny rondel do duszenia więc patelnie wszystkorobiace mi niepotrzebne.
    Pytam o taka podstawowa do codziennej pracy, smażenia mięs i szybkich obiadków. Wielkośc 28cm+
    Czy poza Tefalem jest coś godnego uwagi ? Jakies sugestie ? Gotowanie na gazie.

Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

stock wątpie żebyś otrzymał odpowiedź - tu chyba nikt nie gotuje ja polecam patelnie tefala. Korzystałem - dość trwałe. Na gaz mam 2 sztuki kompletnie nowe i niestety już sobie nie poużywam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów